Lapas karte

Jaunumi

Lieldienas jauktajā grupā

03.04.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180403_094300_burst001_cover.jpg

Nāc nākdama, Liela diena,

Visi bērni tevis gaida,

Visi bērni tevis gaida,    

 Aiz vārtiem sasēduši.

Senie latvieši bija tie, kas ieviesa Lieldienu tradīcijas. Lieldienas ir pavasara saulgrieži, ko svin par godu pavasara un saules atnākšanai, kuros ar rituālām darbībām mēģina palīdzēt zemes atmodai un jau laikus nodrošināt zemes auglību un veicināt tās svētību. Agrāk Lieldienas svinētas trīs, garajā gadā pat visas četras dienas. Ļaudis savu prieku par atnākošo pavasari, gaismas un dzīvības uzvaru pār tumsu un nāvi izteica un apliecināja Lieldienu norisēs.

Arī mazās grupas bērni aktīvi gatavojās šiem svētkiem. Kopā ar bērniem saklājām svētku galdu, pārtapām par zaķiem, ripinājām olas, dejojām, dziedājām un gājām rotaļās. Pēc kārtīgas izkustēšanās, kāvāmies ar olām, lobījām un ēdām tās ar sāli. Tad Lieldienu zaķis bija atstājis mums uzdevumu - izkrāsot katram savu Lieldienu olu. Pēc kārtīgi padarīta darba, cienājāmies ar svētku cienastu. Paldies vecākiem par sadarbību!

                                                                                                                                            Audzinātāja Ieva


Lasīt visu ziņu galerija (17)

Kandavas novada vispārizglītojošo skolu koru un ansambļu muzikālo kolektīvu festivāls

28.03.2018

img_20180328_wa0000.jpg28.03.2018. Zantenieki piedalījās dziesmu festivālā, kas norisinājās Kandavas Mūzikas un mākslas skolā. Mūsu dalībnieki: Ozola Kristiāna Sendija, Šteins Artūrs, Savva Annija, Alkšbirze Sabīne Kristela, Petrovs Kristiāns, Puškins Rodrigo, Židonis Mareks, Ābele Sofija Līga, Dišlere Anete Linda, Krūmiņa Madara, Liepiņa Kristīne, Vanderzelle Marta, Dišlere Beāte, Stola Sendija Keita. Jaunieši par pārsteigumu žūrijai ieradās ne tikai smalkās drānās, bet pat speciāli piemeklētos kostīmos, kas bija saskaņoti ar dziesmu tekstu un raksturu! Uztraukums jau arī nebija mazs, jo milzīgā zāle bija pilna ar klausītājiem un mūsu dziedātājus vēroja arī žūrijas komisija. Festivāla nobeigumā, kad žūrija dalīja pateicības rakstus un konfekšu tūtes, tika nolemts: Dziesmai nav ko skanēt tikai pavasarī, bet tādam festivālam būs skanēt arī pirms Ziemassvētkiem, tātad divreiz gadā!

Zanteniekiem būs iespēja dzirdēt bērnu dziesmas jau pavisam drīz! 1.aprīlī Zantes kultūras namā būs iespēja dzirdēt kā pieci kaķi ar astēm priedes gāž, gan par drosmīgo lieldienu zaķi, kurš ķers ķepās olu grozu un dosies pie bērniem, skanēs pavasara meža dziesma un citas mūsu pašu bērnu dziedātas un dejotas! Dosimies klausīties!

                                                                                                                                           Skolotājs Dainis

Lasīt visu ziņu

Stafete “Drošie un veiklie”

27.03.2018

img_20180327_wa0010.jpg27. martā skolēni no 2.,3.,4.klases devās Kandavu , lai piedalītos novada stafetēs. Sacensības notika Kandavas sporta hallē. Komandā bija K.Ozola (2.kl.), A. Šteins (2.kl.), D.Cinkusa (3.kl.), A.Savva (3.kl.), L.Gruntiņa (3.kl.), K.Cinkuss (3.kl.), R.Bīlavs (3.kl.), R.Stols (3.kl.), I.Krūmiņa (4.kl.), S.Alkšbirze (4.kl.), K.Bīlavs (4.kl.), K. Doniņš (4.kl.).  Komandai bija jāveic 6 dažādas stafetes. Bija stafetes, kurās veicās labi, bija, kurās ne tik labi. Kopvērtējumā  komanda ieguva  4.vietu!

                                                                       Sporta skolotāja Laila

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltītais atceres brīdis

25.03.2018

20180325_120153.jpgKlaudz sliedes tālumā,

Un dunoņa nāk tuvāk.

Vēl kailo koku zarus plosa vējš.

Ir agrs pavasaris,

Māras dienas rīts,

Nav saules, apmācies un līst./ D.Gudriķe/

 

Ir pagājuši 69 gadi kopš 1949. gada 25. marta. Šīs dienas notikums mūsu tautas vēsturē ir kā viena vienīga melna svītra laika ritumā, kas cilvēkus ierāva baigā virpulī. 1949. gada 25. marts ir viena no sāpīgākajām dienām Latvijas 20. gs. vēsturē, kad notika padomju varas organizēta un īstenota latviešu tautas iznīcināšanas un sanaidošanas akcija. Šajā dienā bez tiesas un bez jebkādiem apsūdzības aktiem uz mūža nometināšanu Sibīrijā tika izsūtīti vairāk nekā 43 tūkstoši nevainīgu cilvēku.

Lasīt visu ziņu galerija (7)
<>


Jaunākās galerijas