Lapas karte

Jaunumi

Paldies par līdzdalību atbalsta programmā "Savai skolai"

29.09.2016

img_20160817_091529.jpg

Paldies ikvienam, kurš ar savu līdzdalību atbalsta programmā "Savai skolai" palīdzēja mums saņemt mūzikas centru, printeri un inventāru sportam. Pateicamies par katru krāto uzlīmi, kas mūs veda tuvāk izvēlētajam mērķim! Kopā esam spēks!

Cieņā - Kristīne Elksnīte

Lasīt visu ziņu

Skolu Olimpiskā diena!

23.09.2016

sports.jpg            23.septembrī  32 mūsu skolas skolēni piedalījās Skolu  Olimpiskā dienā, kas notika K.Mīlenbaha vidusskolas stadionā. Zantes skolu pārstāvēja 2.-3.klases komanda, 4.-5.kl. komanda un 6.-7.klases komanda. Šī mācību gada moto “Padod bumbu!”. Pēc kopīgas vingrošanas dalībnieki devās sporta arēnā, lai mērotos spēkiem dažādās disciplīnās. Kopvērtējumā stafetēs 1.-4.kl. grupā izcīnījām 3.vietu! 
           Olimpiskās dienas  ietvaros notika novada rudens kross. Ieguvām vairākas godalgotas vietas savās vecuma grupās:
                      Raivis Bīlavs – 1.vietu
                      Maija Anna Rone – 1.vietu
                      Kristaps Rorbahs – 1.vietu
                      Māris Uldis Doniņš – 2.vietu
                     Jānis Krūmiņš -  2.vietu
                      Madara Krūmiņa – 3.vietu
                      Alise Šulca – 3.vietu
                      Annija Savva – 4.vietu
                      Marta Vanderzelle – 4.vietu.
Paldies arī pārējiem sportistiem!

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Latvijas Ekoskolu apbalvošana

19.09.2016

20160919_124834.jpg

 

19.septembrī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās notika ikgadējā Ekoskolu apbalvojumu piešķiršana . Kandavas novada Zantes pamatskola prestižo starptautisko Zaļo karogu    saņem jau 9.gadu pēc kārtas.  Uz Zaļā karoga saņemšanas ceremoniju devās aktīvās  ekopadomes dalībnieces  – E.Oliņa 5.kl. un B.Dišlere 6.kl..
 
Apbalvošanas pasākums noslēdzās ar Ekoskolu pārstāvju kopīgo gājienu, kas šogad  veltīts tieši kampaņas “Solis pasaulē” atklāšanai. Gājienā savstarpējas sadarbības nepieciešamība tika simboliski parādīta, savijot katras skolas atvestu pavedienu lielā zināšanu, rīcību un apņemšanās kamolā, kuram radošā akcijā tika aicināti savu apņemšanos pievienot arī vairāku valsts institūciju – VARAM, IZM un ĀM – pārstāvji.  

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš Latvijā darbojas jau četrpadsmit gadus. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas vairāk kā 200 izglītības iestādes (no pirmsskolām līdz pat augstskolām), bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas vairāk nekā 49 000 skolas. Šīs balvas skolām tiek piešķirtas uz vienu mācību gadu un ikreiz jānopelna no jauna. Lēmumu par skolu apbalvošanu pieņem Ekoskolu programmas Nacionālā žūrija, kuras sastāvā ir VARAM, IZM un citu valsts institūciju, kā arī sabiedrisko vides aizsardzības un izglītības organizāciju pārstāvji. 

Lasīt visu ziņu

Nometne Apšuciemā

12.08.2016 - 21.08.2016


dscf7006.jpgNo š.g.12.augusta līdz 21.augustam notika Zantes un Kandavas novada bērnu vasaras nometne Apšuciemā.Nometnē piedalījās 19 mūsu skolas dažāda vecuma bērni. Par aktivitātēm,jautrību un drošību rūpējās 12 darbinieki-audzinātājas,brīvprātīgās meitenes un medicīnas darbiniece.

Jau pirmā diena iesākās ar ekskursiju uz Valguma baskāju taku.Tā bērniem sagādāja patiesu prieku.

Nometnes laikā bērniem bija iespēja apgūt dažādus rokdarbus- kvīlingu, rotu gatavošanu no māla un filca, lavandas maisiņu šūšanu, akmentiņu apgleznošanu, smilšu figūru veidošanu,galda spēļu gatavošanu u.c.

Saulainā laikā notika dažādas sportiskas aktivitātes pie jūras un pagalmā.Lai arī laiks mūs nelutināja dabūjām arī papeldēt jūrā, devāmies garākā pārgājienā līdz Plieņciema baltajai kāpai ,veidojām smilšu figūras jūras krastā.Sportiskās aktivitātes neapsīka pat lietainajās dienās,jo sportot varēja telpās.

Pasaku pēcpusdienā tika izlozētas un pa grupām izspēlētas dažādas pasakas, kur katram nometnes dalībniekam bija sava loma. Prieks bija par to, ka nebija vienaldzīgo un neviens nestāvēja malā.

Bērni apguva arī orientēšanās prasnes,jo bija jāatrod kontrolpunkti nometnes apkārtnē. Pēdējā punktā katru grupu sagaidīja pārsteiguma balvas.

Lielākie bērni paši pēc savas iniciatīvas bia izdomājuši un sagatavojuši pārbaudījumus audzinātājiem un darbiniekiem. Šī pēcpusdiena izraisīja lielu jautrību.

Noslēgumā pēdējā vakarā notika „Talantu šovs”,kur katrs varēja dažādi izpausties. Bērni dziedāja,dejoja, vingroja,skaitīja dzejoļus, rādīja dažādus trikus un eksperimentus.Koncerts noslēdzās ar disko balli.

Nometnē bērni varēja savstarpēji iepazīties, sadraudzēties, jautri pavadīt laiku un nodibināt jaunus kontaktus.

Pēdējās stundas pirms došanās mājās gan bija tādas skumjākas, neiztika pat bez asarām, jo negribējās šķirties no jaunajiem draugiem.

Vēlamies pateikt paldies ēdnīcas pavārēm par gardajām maltītēm!

Paldies Latvijas Bērnu Fondam par nometnes sponsorēšanu!

Paldies Kandavas novada domei par autobusu!

Paldies visiem sponsoriem,organizatoriem,audzinātājiem, feldšerītei par lielisko atpūtu Apšuciemā pie jūras!

Ļoti vēlamies , lai šādas nometnes būtu arī turpmāk, jo tajās bērni atraisās,jūtas priecīgi, laimīgi, apgūst jaunas prasmes būt kolektīvā ārpus mājām un pašiem rūpēties par sevi.

Nometnes dalībnieku vārdā audzinātāja Anita Krūtaine

Lasīt visu ziņu galerija (7)

4. klases ekskursija uz Bīriņu pili

14.05.2016

img_6062.jpg

Lietainajā 14. maija dienā devāmies ar Zantes skolēniem ekskursijā. Braucienā piedalījās bērni no dažādām klasītēm. Visi ar prieku brauca apskatīt Bīriņu pils skaistumus, gan iekštelpās, gan parka teritoriju. Iespaids par pili palika burvīgs, visiem patika! Lietus un peļķes mums nebija šķērslis. Bija iespēja sabildēties skaistājā Bīriņu pils teritorijā, uzzināt par pils vēsturi, apskatīt ļoti skaistus zirgus, kā arī dzīvē ielūkoties pils spogulī, kurā dzīvo labais „gariņš” :) Visi ar smaidu un pozitīvām emocijām atcerēsimies šo dienu. Noteikti atkārtosim braucienu!

Lasīt visu ziņu galerija (21)

Apsveicam sportistus!

11.05.2016
20160511_124920.jpg

11. maijā 16 mūsu skolas skolēni piedalījās Kandavas novada vieglatlētikas sacensībās. Sacensībās ieguvām 11 godalgotas vietas:

Madara Krūmiņa 4.kl. – 2.vieta tāllēkšanā, 3.vieta 60 m skrējienā un bumbiņas mešanā

Miķelis Erglis 8.kl. – 3.vieta 100m skrējienā, 2.vieta 300m skrējienā

NaurisZonbergs 9.kl. - 3.vieta 300m skrējienā

Māris Doniņš 3.kl. – 1.vieta tāllēkšanā

Jānis Krūmiņš 6.kl. - 3.vieta 300m skrējienā

Dainis Vanderzellis 9.kl. – 2.vieta 1500 m skrējienā

Marta Vanderzelle 4.kl. – 3.vieta tāllēkšanā

Maija Anna Rone 4.kl. – 3.vieta 60 m skrējienā.

Paldies arī pārējiem sportistiem, kuri šoreiz neieguva godalgotās vietas!

Lasīt visu ziņu galerija (7)
<>


Jaunākās galerijas