Lapas karte

Jaunumi

Lielā talka

whatsapp-image-2022-05-02-at-8-39-33-pm.jpgLielajā talkā piedalījās arī Zantes skolas skolēni! 4.,6. Un 7.klase talkoja Smiltiņkalnā.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Vīru kopas "Vilki" koncerts

whatsapp-image-2022-05-02-at-3-12-18-pm-1.jpg22.aprīlī Zantes pamatskolas 4.un 5.klases skolēni apmeklēja Vīru kopas "Vilki" koncertu Zemītes pils parka estrādē, kur mūs laipni uzņēma Zemītes sākumskolas pārstāvji. Koncertā caur dziesmām un mūziku iepazinām Latvijas vēsturi no senatnes līdz mūsdienām. Paldies par jauko pasākumu!

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Putnu diena Jaunmoku pils parkā

whatsapp-image-2022-05-02-at-2-59-11-pm.jpgLielākā daļa gājputnu ir atgriezušies un Jaunmoku pils parku piepildījuši ar skanīgām putnu dziesmām. Tāpēc arī Zantes skolas 3.un 5.kl. skolēni 21. aprīlī devās mācību ekskursijā.
     Kā pareizi vērot putnus mums Putnu dienas ietvaros praktiskā nodarbībā parkā parādīja “putnu vīri” Kaspars Funts un Kārlis Millers no Latvijas Putnu fonda. Pēc ziemas drēgnuma daudziem putniem parkā ir nepieciešams atjaunot to mājas. To kopīgi  izdarījām putnu būru gatavošanas darbnīcā, kurā izgatavojām un noformējām  būrus strazdiem, zīlītēm, cielavām un meža pūcei.  Zināšanu nostiprināšanai par putniem, bija iespēja pildīt dažādus uzdevumus kā arī apskatīt Viestura Klimpiņa, putnu drauga un to dzīves izzinātāja, fotoizstādi.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Olimpiskā diena Zantes skolēniem.

whatsapp-image-2022-04-26-at-4-57-52-pm.jpg22.04 6.klases un 7.klases skolēni piedalījās Olimpiskajā dienā Tukumā, sacenšoties ar vienaudžiem. Sacensības sākās ar svinīgo atklāšanu, karoga ienešanu un organizatoru uzrunu.Plkst.10.00 visā Latvijā vienlaicīgi norisinājās kopīga vingrošana.Arī Tukumā no 14 komandām,kuras vingroja,  balvu par sinhronākajām kustībām saņēma Zantes komanda.Tad sekoja interesantas sacensības:Kopējais komandas tālākais lēciens, Piepūstais slazds, Ātrākais minējs, Ostapenko sitiens u.c. Vislabāk komandai veicās šautriņu mešanas disciplīnā, kur ieguva I vietu.Grūtāk padevās skriešanas disciplīnas.Ar komandas startu bija apmierināti gan bērni, gan skolotāja.
     Olimpiskā diena pārējiem skolas skolēniem turpinājās pagasta stadionā, iesildoties ar vingrojumu kompleksu, kuru bija sagatavojusi 6.klase pašvadītā mācību procesā.Pēc tam katra klase pildīja dažādus uzdevumus, sacenšoties par medaļām.Pasākuma noslēgumā visi dalībnieki saņēma Sertifikātus par dalību.Arī  pirmskolas izglītības audzēkņi vingroja kopā ar skolēniem un sacentās savā starpā.

Lasīt visu ziņu galerija (26)

Lieldienas jauktajā pirmsskolas grupā

19.04.2022

img20220419111247.jpgZinu, zinu, bet neteikšu

Kur baltais zaķīts guļ.

Aiz upītes kalniņā,

Sīkā kārklu krūmiņā.

19.aprīlī jauktās grupas bērni svinēja Lieldienas. Bērni dejoja dejas un skaitīja dzejoļus par zaķi un Lieldienām, kā arī gāja rotaļās. Pēc tam ripināja olas un ēda tās ar sāli. Vēlāk devāmies laukā uz lielajām šūpolēm Zantes estrādē, kur kārtīgi izšūpojāmies, lai odi vasarā nekož. Atgriežoties pēc pastaigas ripinājām "olas" (dekoratīvos ķirbīšus) no kalna, izstaigājām  olas kontūru un spēlējām zaķu boilingu.

Paldies vecākiem par krāšņajām Lieldienu olām!

                                                                                                                                            Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (34)

Ziemas olimpiskās spēles

whatsapp-image-2022-04-12-at-8-57-01-pm.jpg12.04 Tukuma ledus hallē norisinājās ZIEMAS OLIMPISKĀS SPĒLES
     Tukuma novada 5.klašu skolēniem. Zantes pamatskolas komandu pārstāvēja meitenes no 5.kases- Dagnija, Monta un Beatrise, bet piektās klases puiši negaidīti saslima un zēnu komandu pārstāvēja  4.klases skolēni- Kristers, Renārs un Henrijs. Sacensības sākās ar Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, karoga ienešanu, zvēresta nodošanu, olimpiskās uguns ienešanu. Komandas sacentās improvizētajās ziemas olimpiskajās disciplīnās: hokejā, biatlonā, kērlingā, bobslejā un slidošanā. Skolēni klausījās arī bobslejista J.Ozola stāstījumu par Olimpiskajām spēlēm un bobsleju. Šajās sacensībās uzvarētāji bija visi, saņemot piemiņas medaļas, brīvbiļeti vienas stundas slidojumam hallē un  dievīgu, siltu picu. Paldies pasākuma organizatoram M.Liepiņam un viņa komandai.

  Skolotāja Tija

Lasīt visu ziņu galerija (9)
<>


Jaunākās galerijas