Lapas karte

Jaunumi

Novada vizuālās mākslas olimpiāde

whatsapp-image-2022-03-25-at-10-08-40-am.jpg10.martā notika  novada vizuālās mākslas olimpiāde Zantes skolā attālināti. Tajā piedalījās 2.kl.skolēns - Krišjānis Inkins, 4.klases skolēns - Kristers Mušketovs, 6.klases skolniece - Evita Rusmane un 8.klases skolniece - Ieva Krūmiņa.
     Olimpiādes tēma - veidošana. Darbā izmantoja - plastilīnu. Darba uzdevumus, katrs skolnieks uzzināja noteiktajā laikā ZOOM platformā. Tas bija ļoti ērti, jo dalībnieki varēja strādāt savā ierastajā vidē, bet ar visu to satraukums bija manāms.
Olimpiādes rezultāti bija ļoti labi. 1.vietu savā klašu grupā ieguva - Kristers Mušketovs , bet 5.vietu un atzinību savā grupā ieguva Krišjānis Inkins.

Paldies dalībniekiem!

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Veselīgs uzturs un našķi ikdienā.

24.02. Zantes skolā notika nodarbība Projekta "Slimību profilakses un veselības veicināšana Tukuma novadā, Kandavas un pagastu apvienībā" ietvaros.
      Nodarbībā skolēni iepazinās ar veselīga uztura pamatien, kas jāievēro ikdienā, kā arī  praktiski darbojās veselīgu našķu gatavošanā.
      Nodarbībās piedalījās 1.-7.klase. Skolēni bija atsaucīgi, ieinteresēti un piedalījās aktivās diskusijās pat pēc nodarbības. Stāstīja skolotājiem un vecākiem par veselīgu uzturu. Tāds arī bija mērķis.
      Lektore iztirzāja tādus jautājumus kā veselīga uztura nozīme, kā ēst gudri un atbilstoši sezonai,  uzturvielas un to raksturojums, cik daudz nepieciešams uzņemt pārtiku, aktīvs dzīvesveids un uztura ieteikumi.  Savukārt lekcijas noslēgumā notika veselīgu kokteiļu degustācijas, kā arī   atbildēja uz skolēnu uzdotajiem jautājumiem.

Paldies lektorei Agritai Spēlmanei.

Skolēnu uzņemšana 1.klasē 2022./2023.mācību gadam.

81-815125fun-school-cliparts-zone-children-at-school-clipart.jpgNO 1.MARTA UZSĀKAM SKOLĒNU UZŅEMŠANU 1.KLASĒ 2022./2023.MĀCĪBU GADAM!

Izglītības iestāde īsteno šādas izglītības programmas:

Pamatizglītības programma (programmas kods – 21011111)

Speciālās pamatizglītības programma izglītojamiem ar mācīšanās traucējumiem (21015611)

Speciālās pamatizglītības programma izglītojamiem ar garīgās attīstības traucējumiem (21015811)


Papildus pie mums vari izmantot:

  • Pagarināto dienas grupu;
  • Atbalsta personāla (logopēds, sociālais pedagogs, speciālais pedagogs) palīdzību;
  • Individuālo pieeju atbilstoši katra izglītojamā spējām;
  • Apgūt jaunas prasmes un iemaņas interešu izglītībā:
  • dejošanu tautas deju kolektīvā;
  • Dziedāšanu ansamblī un ukuleles spēli;
  • Robotiku datorikas pulciņā;
  • 541.Zantes Mazpulkā un darbošanos starptautiskajā EKO skolu programmā;
  • Pētniecisko prasmju attīstību āra nodarbībās;
  • Iespēja skolas un valsts svētkos sapucēties skolas formās;
  • Dalība Kandavas bērnu un jaunatnes sporta skolas un Kandavas mākslas un mūzikas skolas sagatavošanas grupās skolas telpās;


Topošo skolēnu var reģistrēt, ierodoties klātienē Skolas iela 14, Zantes pagastā, katru darba dienu no plkst. 9:00-15:00, vai elektroniski parakstītu iesniegumu nosūtot uz zantskola@inbox.lv 

Tālrunis informācijai: 29115674 

Uzņemšana 1.klasē/elektroniski parakstīts

Uzņemšana 1.klasē


Cienasts putniņiem

23.02.2022 kur : Zantes pamatskola

img20220222100815.jpg

Es šķitos gudris būt,

Smildziņām jumtu jūmu;

Saskrien vārnas, žagatiņas,

Noēd manu nama jumtu.


Vēlā rudenī un ziemā putniem ir ļoti grūti atrast ēdienu.  Daudzi putni, kuri barojas ar kukaiņiem, aizlido uz dienvidiem, jo te atrast kukainīšus nav iespējams. Pārziemot paliek tie putniņi, kuri var iztikt no sēkliņām, graudiņiem un maizītes. 

23. februārī, paši mazākie bērnudārza bērni, apskatīja dažādus putnus un klausījās putnu balsis. Pēc tam jauktās grupas bērni mācījās pagatavot cienastu putniņiem. Cienastus - putraimus, sēkliņas, graudus un maizes drupačas, bērni bēra mazajos ķirbīšos. Pagatavotos kārumus bērni izkāra krūmā pie bērnudārza ēkas. Tagad mazie, biežāk nekā parasti, skatās pa logu un vēro krūmu ar izkārtajiem cienastiem un gaida pielidojam kādu putniņu.


                                                                                                                                                              Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Ziemas fiziskās aktivitātes

whatsapp-image-2022-02-04-at-20-23-40-1.jpgSniegi sniga putināja,
Laukā iet(i) man gribās.
Cimdi, zeķes zābaciņi,
Slēpju nūjas rociņā. 

Zantes pamatskolas skolēni II semestrī izbaudīja ziemas fiziskās aktivitātes. Aiz skolas ir parks, ar seno stadionu, kur ir vispiemērotākā vieta slēpošanai un braukšanai no dažāda augstuma kalniņiem ar sniega ”ābolīti”, vai vienkārši iespēja pikoties, celt sniegavīrus un cietokšņus.Tā kā skolā ir  iepirktas slēpes, tad ir iespēja slēpot  ir visiem.Slidošanas prasmes gan uz dīķa būtu diezgan nedroši apgūt, tāpēc tas tiek darīts Tukuma ledus hallē divas reizes mēnesī.

                                                                                                                        Sk.Tija

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Apsveicam!

Apsveicam 8.klases skolnieci Viktoriju Koļcovu ar iegūto 1. vietu krievu valodas valsts olimpiādē 8.-12.klasēm novada posmā. 

attels.jpg

Slidošana

whatsapp-image-2022-01-11-at-18-01-09.jpgTukuma novada pašvaldība ir radusi iespēju Zantes pamatskolas skolēniem , 2x mēnesī klašu grupām apmeklēt Tukuma Ledus halli un mācīties vai papildināt prasmi slidot. Nodarbības Ledus hallē notiek epidemioloģiski drošā vidē  uzrādot derīgu Covid 19 sertifikātu vai negatīvu izglītības iestādē veiktu testu, kas nav vecāks par 72 stundām.

     Pirmo nodarbību 11.01 jau apmeklēja 9.klases un 3 .klases audzēkņi. Skolā mācās lieliski jaunieši. Viņi bija tie,kuri palīdzēja skolotājai sasiet mazajiem ķipariem slidas un sniedza palīdzīgu roku ,lai mazos pieturētu, slidojot uz ledus, vai palīdzētu piecelties pēc kāda kritiena. Arī skolotāja uz slidām uzkāpa pēc četrdesmi gadu pārtraukuma un, apbrīnojamā kārtā, veicās ļoti labi.Viena stunda uz ledus pagāja ātri.Pēc sirds patikas izslidojās gan tie,kuri jau mācēja labi slidot, gan tie, kuriem tā bija pirmā reize.

 Sk.Tija

Lasīt visu ziņu galerija (4)
<>


Jaunākās galerijas