Lapas karte

Jaunumi

Lieldienas jauktajā pirmsskolas grupā

19.04.2022

img20220419111247.jpgZinu, zinu, bet neteikšu

Kur baltais zaķīts guļ.

Aiz upītes kalniņā,

Sīkā kārklu krūmiņā.

19.aprīlī jauktās grupas bērni svinēja Lieldienas. Bērni dejoja dejas un skaitīja dzejoļus par zaķi un Lieldienām, kā arī gāja rotaļās. Pēc tam ripināja olas un ēda tās ar sāli. Vēlāk devāmies laukā uz lielajām šūpolēm Zantes estrādē, kur kārtīgi izšūpojāmies, lai odi vasarā nekož. Atgriežoties pēc pastaigas ripinājām "olas" (dekoratīvos ķirbīšus) no kalna, izstaigājām  olas kontūru un spēlējām zaķu boilingu.

Paldies vecākiem par krāšņajām Lieldienu olām!

                                                                                                                                            Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (34)

Ziemas olimpiskās spēles

whatsapp-image-2022-04-12-at-8-57-01-pm.jpg12.04 Tukuma ledus hallē norisinājās ZIEMAS OLIMPISKĀS SPĒLES
     Tukuma novada 5.klašu skolēniem. Zantes pamatskolas komandu pārstāvēja meitenes no 5.kases- Dagnija, Monta un Beatrise, bet piektās klases puiši negaidīti saslima un zēnu komandu pārstāvēja  4.klases skolēni- Kristers, Renārs un Henrijs. Sacensības sākās ar Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, karoga ienešanu, zvēresta nodošanu, olimpiskās uguns ienešanu. Komandas sacentās improvizētajās ziemas olimpiskajās disciplīnās: hokejā, biatlonā, kērlingā, bobslejā un slidošanā. Skolēni klausījās arī bobslejista J.Ozola stāstījumu par Olimpiskajām spēlēm un bobsleju. Šajās sacensībās uzvarētāji bija visi, saņemot piemiņas medaļas, brīvbiļeti vienas stundas slidojumam hallē un  dievīgu, siltu picu. Paldies pasākuma organizatoram M.Liepiņam un viņa komandai.

  Skolotāja Tija

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Ēnu diena Zantes pamatskolā

whatsapp-image-2022-04-07-at-6-10-26-pm.jpg6.aprīlī, Zantes pamatskolā tika uzņemti ļoti svarīgu profesiju pārstāvji- Tukuma novada pašvaldības policijas vecākais inspektors Rihards Zariņš un inspektors Aldis Šenbergs, VUGD ugunsdzēsējs glābējs Uldis Oliņš un Zantes BUB pārstāvis Jānis Kālis. Skolēni drīkstēja iepūst alkometrā, pābaudīt ar cik smagiem ieročiem policijas pārstāvjiem jāstaigā ikdienā un kādas ir policistu atpazīšanas zīmes. Pateicoties Zantes BUB, skolēniem bija iespēja “nodzēst” iepriekšējā naktī uzsnigušo sniegu.
     Bet pats galvenais, ka skolēniem bija iespēja uzzināt, kāda izglītība, rakstura iezīmes un fiziskā sagatavotība nepieciešama, lai varētu strādāt Valsts policijā vai VUGD un kurās izglītības iestādēs to iespējams apgūt.

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Putnu dienas

whatsapp-image-2022-03-26-at-7-22-14-pm-6.jpgNo 21.-24.martam Zantes pamatskolā notika Putnu dienas.
Šajā dienā 1.-3.kl. skolēni kopā ar skolotājiem devās ciemos pie Krišjāņa ģimenes. Tālāk, kopā ar Krišjāņa  tēti devās mežā, iepazīt tā iemītniekus. Skolēni mācījās noteikt koku sugas, izmērīt koku augstumu, saklausīt putnu dziesmas, ieraudzīt dzīvnieku pēdas. Dīķi piemās varēja novērot ūdensputnus. Pēc radošas darbošanās , visiem labi  garšoja ugunskurā ceptās desiņas. Pēc pusdienām skolēni apskatīja mitrāju pie Amulas upes.
      4.-9.klases skolēni Putnu dienas realizēja caur mācību priekšmetiem. Radoši darbojoties, klausoties, skatoties mācību filmas, izejot skolas parkā vai “Zaļajā klasē”. Skolēniem tika piedāvāts atminēt  krustvārdu mīklas par putniem, atrast un atzīmēt Latvijā ligzdojošos putnus, salikt putnu nosaukumus no sajauktiem burtiem, izlasīt Latviešu sakāmvārdus un parunas.
      Visu klašu skolēniem bija iespēja izgatavot putnu būrīšus, no iepriekš sazāģētām sagatavēm, ko sagādāja skolas  saimnieks.9.kl. skolēniem būrītis bija jāizgatavo patstāvīgi, vadoties pēc skicēm grāmatā.
      Šogad Putnu dienu laikā,  skolas parka apkārtnē ir pielikti 25 jauni putnu būrīši!

        Paldies skolēniem par atsaucību un ieinteresētību.

Lasīt visu ziņu galerija (11)

ĒNU DIENAS!

04.04.2022

51ba9bcf-32e6-4a98-b3c1-2eaa42cfd2b9.jpgŠajā nedēļā, no 04.04.-08.04. skolā notiek Ēnu dienas. Pirmajā ēnu nedēļas dienā pie skolēniem bija ieradusies burvjmākslinieku Pecolli projektu mendžere Inese Mežgale, kura gan skolas, gan pirmsskolas skolēnus iepazīstināja ar menedžera ikdienas darbiem un parādīja dažus trikus, kurus redzot, visi iesaucās "KĀ?!" 

1.un 2.klase devās uz pagasta bibliotēku, kur bibliotekāre Irīna Buta parādīja ceļu, kā grāmata nonāk no iepirkuma līdz grāmatu plauktam. Skolēniem bija iespēja pacelt bibliotēkas lielāko un mazāko grāmatu.

Tāpat Ēnu dienas ietvaros uz skolu bija ieradušies Zantes BUB pārstāvji Jānis Kālis un Uldis Oliņš. Skolēniem bija iespēja iepazīties gan ar profesionāla ugunsdzēseja darba specifiku, gan brīvpārtīgi darbu.
Ar policistu darbu skolēnus iepazīstināja Tukuma novada pašvaldības policisti, demonstrējot gan šaujamieročus, gan citu policista darbā  svarīgāko inventāru.

Savukārt pirmsskolas grupās ar praktisku darbošanos  par medmāsas profesiju stāstīja un rādīja Inese Pole. 


Lasīt visu ziņu galerija (25)

Konkursa “Mana zeme skaistā”

Tukuma novada skolas pulkā, Zantes pamatskolas uzvarētāji:
tversana.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Kas aug mūsu dārziņā?

30.03.2022 kur : Zantes pamatskola

img20220331142253.jpg

Sīku, mazu sēkliņu iestādām
      Plik, plak, zemīti piespiežam;
      Ūdentiņu lejkannā ielejam,
      Mazo sēkliņu aplaistām.
      Silti saules stariņi sasilda to,
      Puķes mazo asniņu apmīļo.
      Puķe plaucē ziedu - pasmaržo,
      Puķes skaisto ziedu apbrīno!

                                 /B. Brice/

Marta mēnesī jauktās grupas bērni pavadīja sējot, stādot un audzējot  dārzeņus, pavasara ziedus un kviešus. Mēneša tēma bija "Kā lai izaudzē?"

Pirmajā nedēļā jauktās grupas bērni dekorēja burciņas, lēja tajās ūdeni un lika diedzēties sīpolus. Un vēl podiņos tika iestādītas  sniegpulkstenītes, narcises un tulpes, kuras tika izraktas no dārza. Visātrāk uzplauka sniegpulkstenītes. Pēc nedēļas mūs priecēja arī trīs narcises. Bet tulpes gan neuzziedēja. 

Otrajā nedēļā bērni sēja zirņus. Tie sadīga visi.

Trešajā nedēļā tika stādīts dekoratīvais ķirbītis. Tas tika pārgriezts uz pusēm un ar visām sēkliņām iestādīts podiņā. Gaidām, kad sadīgs.

Ceturtajā nedēļā sējām kviešus. Arī šoreiz tie aug "griezdamies". 

Piektajā nedēļā bērni iesēja salātus un jau pēc 2 dienām tie bija sadīguši. 

Atskatoties uz mēneša darbiņiem, priecājamies, ka mums ir izaudzis pašiem savs dārziņš. Un arī aprīļa mēnesī mēs turpināsim par to rūpēties!

                                                                                                                            Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (24)

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas brīdis.

28.03.2022

whatsapp-image-2022-03-26-at-1-01-28-pm.jpgKo klaudzat jūs, riteņi, vienmuļā ritmā,
Ko suta kumeļš smagi elš ?
Tur lopu vagoni piekārti ripo -
Uz austrumiem latviešiem pavērts ir ceļš.

 1949. gada marta nogalē no Latvijas uz plašo Sibīriju izsūtīja vairāk nekā 15 tūkstošu ģimeņu, aptuveni 45 tūkstošus cilvēku. Izsūtīto vidū bija gan bērni, gan sirmgalvji. Šķiršanās sāpes, bezspēcība pārspēka priekšā, šoks, neaizsargātība, neizpratne, bailes... Iespējams, tieši spēcīgā pārdzīvojuma dēļ 25. marts kļuvis par vienu no latviešu vēsturiskās apziņas stūrakmeņiem.
      Arī Zantes pamatskolas skolēni, īsā atceres brīdī, atcerējās izsūtīto un bojā gājušo cilvēku likteņus. Skolēni nolika ziedus un pūpoliņus pie deportēto piemiņas akmeņa. Paldies Kristiānai (6.kl.), Viktorijai (8.kl.) un Mārim D. (9.kl.) par drūmās dienas vēsturiskajiem faktiem un dzeju.

Lasīt visu ziņu galerija (6)
<>


Jaunākās galerijas