Lapas karte

Jaunumi

Biešu audzētāju seminārs Madlienā

07.09.2023


kl0f0211.jpg

7. septembrī mazpulcēniem, biznesa projekta dalībniekiem, Ogres novada Madlienā , notika “Biešu audzētāju seminārs.”

No 541. Zantes mazpulka uz semināru devās Juris Vanderzellis, Rafaels Jānis  Reinfelds, Renārs Krūmiņš un mazpulka vadītāja Anita Gaile.

Z/S Ezerkauliņi galda biešu laukā notika praktiska un izzinoša nodarbība, kuras laikā  mazpulcēni ieguva informāciju, kā pareizi sagatavot bietes nodošanai .

                                                                                                   541. Zantes mazpulka vadītāja - Anita Gaile

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Sveiciens rudenim!

04.09.2023

whatsapp-image-20231-009-04-at-18-30-28.jpg4.09 Zantes pamatskolā notika sportiskas aktivitātes ”Sveiciens rudenim”.Pēc lielajām lietavām šajā dienā saulīte rotāja debessjumu un sportot gribētājiem uz galvas nekas nekrita, tikai kājas palika mitras ,jo  rīta agrumā rasa piebirdināja botas.

Kopumā tika izveidoti trīs fizisko aktivitāšu apļi attiecīgām vecuma grupām. Katrā no tiem bija 7-8 aktivitātes. Paši mazākie ķipari  no PII  pārsvarā priecājās un darbojās “Ķepu patruļas” piepūšamajā atrakcijā, par kuru gādāja SIA Happy Studio. Mazākiem bērniem bija iespēja sacensties pakavu un apļu mešanas aktivitātēs, līdzsvara vingrinājumos, 100 bumbiņu mešanā spaiņos u.c. Vidējā vecuma  jaunieši sacentās tādās aktivitātēs, kā mēģināja kopīgi pārvarēt šķēršļu joslu, lai neieskanas zvaniņš, pārvietoties pa trošu ceļu,kas nostiepta starp kokiem, kopīgi sadarbojoties, turot atsaites, transportēt bumbu grozu, lai neizbirtu bumbas, mest improvizētus šķēpus mērķī  u.c. Trešais aktivitāšu apļis bija domāts pašiem lielākajiem ,kuri sacentās basketbola spēlē pāros ar sasietām kājām, pāru volejbolā abiem turot maisu un atsitot vieglu bumbu. Futbols ar dīvaina paskata bumbu prasīja pietiekošu izveicību, lai to raidītu pretinieku vārtos.

Jauniešiem šī diena sagādāja prieku un patiku, lai veiksmīgi uzsāktu mācības.

                                                                                                                                       Skolotāja Tija Tripāne

Lasīt visu ziņu galerija (53)

Zinību diena!

165fd2a5-e885-423e-9893-6d5c4371bd32.jpgSveicieni septembrī!
Šajā mācību gadā skolas gaitas uzsāka 13 pirmklasnieki. Par pirmklasnieku zināšanām rūpēsies skolotāja Daiga Poška.
Ar savu ierašanos pārsteigumu skolēniem sagādāja Pepija Garzeķe (Keita Stola).
Iepazīstoties jautrā dejā griezās un sveicienus sūtīja visi skolas skolotāji.
Kā ierasts, sumināti tika tie skolotāji, kuri svin pedagoģiskā darba stāža jubilejas:
Ieva Kokina - 20 darba gadi.
Paldies tika teikts tehniskajiem darbiniekiem, kuri arī svin apaļas un pusapaļas darba jubilejas:
Aleksandrs Sprukts - 35 darba gadi;
Agris Kodols - 5 darba gadi.
Šogad darba gaitas mūsu skolā uzsāka skolotājas - Kristīne Elvīra Kalviņa, Inga Ozola - Inkina un Aija Karlsone - Gulbe.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Ģimenes diena!

21.06.2023

whatsapp-image-2023-06-15-at-111-47-29.jpg30.maija pēcpusdienā Zantes skolā tika organizēta Ģimenes diena. Svētki sākās ar 20 jaunsargu nodoto svinīgo solījumu, tā kļūstot par pilntiesīgiem jaunsargiem. Pēc kopā nodziedātās himnas un Zantes pagasta pārvaldes vadītāja J.Kāļa apsveikuma vārdiem, katrs jaunsargs saņēma apliecību. Svētki turpinājās ar jaunsargu sagatavotajām aktivitātēm, kurās 11 izveidotajām komandām bija iespēja pārbaudīt savas ģimenes saliedētību, izturība un radošumu. Pasākuma izskaņā visiem bija iespēja baudīt Skolas padomes vecāku uz ugunskura vārīto zupu. Paldies jaunsargu instruktoram Jānim Pūpolam par sagatavotajām aktivitātēm skolas parkā, Skolas padomes vecākiem - priekšsēdētājai Irīnai Butai, vecākiem - Ingai Ozolai Inkinai, Aijai Jurkovai, Kristīnei Poškai, Ilonai Žukovskai, Inesei Mežgalei, Inesei Stolai, Aijai Heidingerei par gardās zupas sastāvdaļu sagādāšanu, kā arī Ligitai Feldmanei par svētku zupas stingru uzraudzību visa vakara garumā. Irinas Butas gimene, Ineses Stolas gimene, Agneses Kozulinas gimene, Kristīnes Poškas gimene, Mierkalni, Aija Jurkova - paldies par ugunskura katlu, kuru skola saņēma dāvanā! Paldies ikvienam par atsaucību un pozitīvu attieksmi kopīgu svētku radīšanā! Ģimenē ir spēks!

Lasīt visu ziņu galerija (55)

Jaunsargu vienību vasaras nometne!

21.06.2023

whatsapp-image-2023-06-15-at-08-417-11.jpg05.-07.06.2023., Zantes pamatskolas apkārtnē notika Zantes pamatskolas, Saldus vidusskolas, Skrundas vidusskolas, Druvas vidusskolas un Saldus pamatskolas jaunsargu vienību vasaras nometne. Nometnes pirmajā dienā jaunsargi apguva zināšanas un prasmes tūrismā un pirmajā medicīniskajā palīdzība, kuras lika lietā vakarā notiekošajā grupu sadarbības pasākumā. Otrās dienas ievadā notika sporta spēles. Nometnes kulminācija bija Laser Tag izspēles, kurā galvenais uzdevums bija Zantes pamatskolas ēkas aizsardzība vai ieņemšana, kas ir cieši saistīts ar mūsdienās ļoti aktuālo - kaujas pilsētvidē. Šāda veida kauju izspēles ir ļoti advancētas un Vidzemes Laser Tag pārstāvis uzslavēja jaunsargus par aktīvo un prasmīgo darbību uzdevumu izpildes laikā. Nometnes otrās dienas noslēgumā bija pikniks ar dejām diskotēkas ritmos. Nometnē tika nodrošināta jaunsargu ēdināšana 4 reizes dienā. Piebildīsim, ka nometne jaunsargiem bija pilnīgi par brīvu. Aicinam stāties jaunsargu rindās un izbaudīt piedzīvojumu, jaunajā 2023./2024. mācību gadā.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Jauktās grupas ekskursija uz mini Zoo "Silavas"

30.05.2023

20230530101701.jpg


Paši mazākie Zantes pamatskolas jauktās grupas bērni  devās ekskursijā uz mini Zoo "Silavas".

Sētā iebraucot, mūs sagaidīja trīs draudzīgi suņi. Apskatījām iekštelpas ekspozīcijā bruņurupučus, zivtiņas, kanārijputniņus, papagaiļus, paipalas, kāmjus žurkas, žņaudzējčūsku.

Ar  burkānu trauciņiem, devāmies apskatīt un pacienāt dzīvniekus ārā. Tur mūs sagaidīja truši, vistas ar cālīšiem un gaili, poniji, zirgi, ēzeļi, zosis, strausi, pāvi, kakadū, aitas, kazas, jūras cūciņas un degū.


Jauka vieta, kurā noteikti atgriezīsimies!

                                                                          Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Ekskursija uz Liepāju!

28.05.2023

log.jpg25.05.2023 Zantes pamatskolas 2.-6.klases skolēni devas mācību ekskursijā uz Liepājas koncertzāli un Liepājas muzeju, pateicoties Kultūrizglītības programmai "Latvijas skolas soma”.Skolēnus pārsteidza koncertzāles izcilā akustika ,stikla logu fasāde un laikmetīgā ēkas arhitektūra, kura tiešām atgādināja lielu dzintara gabalu.

Liepājas muzejā apmeklētājiem bija iespēja iepazīt muzeju gida pavadībā, piedalīties muzejpedagoģijas nodarbībā.Iepazīstoties ar muzeja dažādajām ekspozīcijas zālēm (riju,piedarbu,pirti utt.,)skolēniem radās daudz izzinošu jautājumu un ar interesi tika apskatītas ekspozīcijas. Daudzi teica, ka vēlreiz vēlētos te atgriezties ar ģimeni vai  ar klasi.

Pēc kartes tika izstaigāta arī Liepāja pa nošu ceļu.Skolēni paši savās digitālajās ierīcēs meklēja objektus.Vēlriez iepazīta populārā Imanta Kalniņa dziesma “”Pilsētā,kurā piedzimst vējš””.Apskatīti bronzā izlietie himnas tēli-vārna,krogus aina,telefonisti utt.

Lai īsinātu garo ceļu līdz Liepājai, prieku sagādāja zoo ”Cīrulīši” apmeklējums,īpaši ieraugot 8 vilkus, kuri slēpdamies pārvietojās savā teritorijā.

                                                                                                                                                         Sk.Tija

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Meža dienas!

28.05.2023

whatsapp-image-2023-05-28-at-16-11-07.jpg2.-8.klašu skolēni devās uz Meža dienām Tērvetē. Skolēniem bija iespēja piedalīties dažādās informatīvās aktivitātes, kas saistītas mežu. Kā arī devāmies pec apbalvojuma, ko ieguva 6.klases skolniece Alise Ļisicka piedaloties konkursā "Mežs un veselība".

Lasīt visu ziņu galerija (11)
<>


Jaunākās galerijas