Lapas karte

Jaunumi

Ziemassvētku pasākums skolā

08.01.2023

whatsapp-image-2023-01-06-at-13-49-21-2.jpgZiemassvētkos dzīvo viņš

Balts, balts baltumiņš

Dzīvo tevī dzīvo manī

pat ja reizēm nepamani

                        Uldis Auseklis

             Ziemassvētku pasākums iesākās ar Elijas  deklamēto P.Brūvera dzejoli . ,,Ziemassvētki jau pie mums ir ceļā, ledus vizuļo. Eglīte mirdz skaisti izgreznota Ziemassvētki jums!” Prieks par skaisto eglīti  izskanēja arī skolas ansambļa izpildījumā . Pasākuma turpinājumā sekoja skolas direktores Kristīnes Elksnītes uzruna skolēniem un skolēnu vecākiem . Kā jauna tradīcija skolā tika iedibināta ,,Centības balva”.  To saņēma :

1. klasē  -  Emīlija Liepiņa

2.klasē – Lūcija Gilova

4.klasē  - Alise Zorge

5.klasē – Elija Kleinberga

6.klasē  - Dagnija Rusmane

7.klasē -  Adriāna Mušketova

9.klasē  - Viktorija Koļcova

Paldies Mārai Brīverei par pašceptajām gardajām piparkūkām Centības balvas saņēmējiem.

     Ar skanīgām  dziesmām par ziemu un laimītes liešanu turpināja priecēt  skolas ansamblis.

      Skolas teātra pulciņa izpildījumā skatījāmies iestudēto Ziemassvētku pasaku, kurā draiskojās gan zaķi ,gan kaķis, gan lapsa un vilks, kuri labprātīgi vai piespiedu kārtā kļuva par veģetāriešiem.

     Ieradās arī Ziemassvētku vecītis, kurš izrādījās ir ļoti zinošs kompetences jautājumos.

     Ar jautru pārsteigumu visus klātesošos iepriecināja vecāku padomes priekšnesums. Latviešu tautas pasaka ,,Vecīša cimdiņš” tika parādīta modernā un mūsdienīgā versijā. Paldies par prieka devu!

     Pasākuma noslēgumā, pateicoties  dīdžejiem Robertam un Markusam, bija iespēja izbaudīt arī balles ritmus.

     Paldies 7.klasei un vecākiem par Ziemassvētku noformējumu! Paldies 9.klasei par Ziemassvētku egli un tās dekorēšanu! Paldies skolas saimniekam A.Kodolam par sniegto palīdzību!

      Mēs visi meklējam brīnumu – sapņojot, ticot un strādājot, lai to gūtu. Taču vislielākais brīnums ir katrā no mums – mīlestība un sirds siltums. Lai jaunajā gadā visu nosaka mīlestība,  miers un saticība! Lai laimīgs gads!

                                                                                     Sk. Antra

Lasīt visu ziņu galerija (30)

Kafija ar skolotājiem un vecākiem!

06.01.2023

valsts.jpgZantes skolas jaunieši organizē pasākumu – Kafija ar skolotājiem un vecākiem.

Iniciatīvas projekta “Kontakts” ietvaros, 4.janvārī - Zantes skolā notika pasākums, kuru organizēja skolēnu līdzpārvalde. Pasākuma mērķis bija uzlabot savstarpējo komunikāciju un veicināt psihoemocionālo labbūtību, saliedētību izglītības iestādē, kas vērsta uz psiholoģiskā klimata uzlabošanu un emocionāli drošas un pozitīvas vides veidošanu ar vienaudžiem, skolotājiem un vecākiem.

Pasākuma laikā jaunieši sagatavoja telpu pasākumam, saklāja kafijas galdu un noformēja telpu. Cienāja skolotājus ar našķiem un kafiju.

Sākumā novadīja “leduslaušanas” spēles, ko vadīja Māris un Viktorija. Līdzpārvaldes prezidente pastāstīja, kā kļūt par veiksmīgu cilvēku. Atziņas un materiālu gūstot kursos. Roberts ar Markusu uzdeva neparastās mīklas. Skolotāji un vecāki aktīvi iesaistījās, uzmundrinot jauniešus.

Pasākuma gaitā jaunieši un skolotāji spēlēja projekta ietvaros gādātās galda spēles. Tas bija ļoti jautri un aizraujoši. Skanēja smiekli un uzvaras saucieni. Jauniešiem bija jāmācās prezentēt un pastāstīt par jaunajām spēlēm.

Pasākuma noslēgumā katrs zīmēja savu emociju kārti par piedzīvoto pasākumā.

Pēc pasākuma izvērtējuma tika secināts, ka kopīgi saliedēšanas pasākumi ir ļoti nozīmīgi pozitīvas vides veidošanai, līdz ar to jau top jaunas idejas , jauniem plāniem, jauniem pasākumiem.

Paldies visiem jauniešiem par pasākuma organizēšanu un skolotājiem, vecākiem par piedalīšanos!

Lasīt visu ziņu galerija (19) galerija (1)

Ziemassvētki jaukajā grupiņā

21.12.2022 kur : Zantes pamatskola

img-20221221-wa0036.jpg

Ziemassvētku vecīti,

Ziemassvētku vecīti.

Mēs Tevi gaidījām

Drīz būs Ziemassvētki.


21. decembrī, jauktās grupas bērni un vecāki  pārtapa par rūķiem un devās līdzi lielajam rūķim meklēt Ziemassvētkus.

 Meklējot svētkus mežā, rūķi pamodināja lāci. Lācis stāstīja un rādīja, ka viņa Ziemassvētki ir mīkstie un krāsainie spilveni. Lāča Ziemassvētki rūķiem tomēr nepatika un viņi devās tālāk meklēt svētkus.

Pa mežu rūķiem pretī skrēja zaķis un lielīgs stāstīja, ka zina, kas ir Ziemassvētki. Zaķis izbēra pikas no maisa un kopā ar rūķiem pikojās. Tomēr arī šādi Ziemassvētki rūķiem nelikās īstie. Un viņi devās tālāk.

Pēkšņi lielais rūķis izdzirdēja, ka ar viņu runā egle. Egle stāstīja, ka īstie Ziemassvētki ir tad, kad ir izrotāta eglīte un tajā mirdz gaismiņas. Mazie rūķi nevarēja saprast, kas ir jādara, lai eglīte sāktu mirdzēt. Sākumā rūķi plaukšķināja plaukstas, tad pūta vēju, bet eglīte nemirdzēja. Šo brīnumu  rūķiem izdevās paveikt tikai tad, kad viņi eglītei nodziedāja dziesmiņu.

Lielajam rūķim šķita, ka beidzot Ziemassvētki ir atrasti. Bet lācis ar zaķi nebija mierā. Lai būtu īsti Ziemassvētki, vēl vajagot Ziemassvētku vecīti un dāvanas.  Mazie rūķi tik sparīgi sauca Ziemassvētku vecīti, ka tas caur puteņiem nobridies, smagu dāvanu maisu pārstiepies, bija klāt.


Mīļumjaukus svētkus!


                                                                                                                                                        Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Pastariņa muzejs!

21.12.2022

whatsapp-image-2022-12-20-at-19-39-13-1.jpg20.12. 2022 nebaidoties no briesmīgajiem laika apstākļiem, sasalstošā lietus, slidenajiem ceļiem, 5.klases skolēni apmeklēja Pastariņa muzeju. Bija interesanti uzzināt par rakstnieka E.Birznieka-Upīša bērnības takām,senajām tradīcijām sagaidot Ziemas saulgriežus,tika izspēlētas spēles un rotaļas.Skolēni gatavoja svētku puzurus, vaska sveces, cepa saules maizītes, plucināja aitas vilnu vērpšanai. Dienas gaitā notika arī konkurss , un, kurš cītīgāk klausījies gides stāstījumus, tika pie balvām.

Skolotāja Tija

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Mārtiņdiena

16.12.2022

whatsapp-image-2022-12-16-at-14-09-19-1--copy.jpgZeme rīb, rati klaudz,

Kas to zemi rībināja?

Nu atbrauca Mārtiņdiena

Deviņiem kumeļiem.

Mārtiņdienas rītā skolā mūs sagaidīja Mārtiņbērni ( teātra pulciņa dalībnieki) ar dažādiem interesantiem uzdevumiem. 4.klases skolēni runāja latviešu tautas dziesmas un  atklāja Mārtiņdienas tirgu. Skolas zālē skolēni tirgojās ar pašgatavotām kūkām, cepumiem un citiem gardumiem. Netrūka ne pārdevēju, ne pircēju.

1.-4.klašu skolēni gāja latviešu tautas rotaļās. Visas dienas garumā varēja minēt mīklas, dažādus atjautības uzdevumus, zīmēt Mārtiņgaiļus.  Turpināja sacerēt pasaku par Zoss dalīšanu. Interesantākās pasakas bija Lūcijai Gilovai (2.kl.) un Kristeram Mušketovam ( 5.kl.)

                                                            Skolotāja D.Poška

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Koncertlekcija “Ziemassvētku pasaka”

10.12.2022

whatsapp-image-2022-12-09-at-15-29-54-1.jpg9.12.2022 Zantes pamatskolas audzēkņiem bija iespēja tikties ar jaukiem māksliniekiem Artu Abaroniņu un Kārli Mangulsonu .

Koncerta programmā skanēja dziesmas par Ziemassvētkiem.Skolēni klausījās interesantākās Ziemassvētku pasakas, tādu autoru  kā Hans Kristeans Andersens, Margarita Stāraste, brāļi Grimmi un Kārlis Skalbe, nezināmus un maz publicētus faktus. Bija iespēja vērot arī Latvijas nacionālās operas baletdejotājas Annijas Kopštāles deju. Skolēni vēroja uzstāšanās kultūru dziesmu laikā, mācījās klausīties un pateikties māksliniekiem par koncertu.Dziesmu starplaikos klausītājiem tika organizēta atraktīva viktorīna par Ziemassvētkiem,eglīti,dziesmu nosaukumiem u.c.

 Programmas saturu varēs izmantot latviešu valodas, mūzikas mācību priekšmetu satura papildināšanā.

Izdevumus par pasākumu  sedza  no valsts programmas “Latvijas skolas soma” līdzekļiem.

                                                                        Skolotāja Tija

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Latvijas dzimšanas diena!

20.11.2022

whatsapp-image-2022-11-17-at-14-50-18.jpg17.Novembrī notika svinīgais pasākums, Latvijas dzimšanas dienai, kurā uzstājās teātra pulciņa dalībnieki un dziedošie ansambļa skolēni no 2. līdz 8.klases!

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Valsts svētki jauktajā grupiņā

17.11.2022

img20221117093417.jpg

Es mīlu Tevi, Latvija,

Vai tu to tagad dzirdi?

Es mīlu Tevi, Latvija,

Ar savu mazo sirdi!

Es mīlu Tevi, Latvija,

Vai tu to tagad dzirdi?

Es gribu, lai Tu Latvija

Kā spoža zvaigzne mirdzi!


/Dace Kravale, Jolanta Saukante/


Šodien, 17. novembrī, jauktās grupas bērni svinēja valsts svētkus.

Kopīgi gatavojām sarkanbaltsarkanos karodziņus, svētku sviestmaizes, klausījāmies valsts himnu, aplūkojām Latvijas karti,  dziedājām dziesmu, dejojām deju, muzicējām ar mūzikas instrumentiem un gājām rotaļās.

Noslēgumā klājām svētku galdu, cienājāmies ar pašu gatavotām sviestmaizēm  un konfektēm Latvija.

Saules mūžu Latvijai!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Miķeļdiena!

16.11.2022

whatsapp-image-2022-11-15-at-20-58-42.jpgKā katru gadu, arī šogad Zantes pamatskolas skolēni atzīmēja Miķeļdienu. Ar rosību un  radošu kņadu  notiek pulcēšanās pie skolas zāles.

 Sākumskolas skolēni skandē latviešu tautasdziesmas par Miķeli. Pats  Miķelis ir gatavs atklāt svētku tirgu! Tirgū ir iespējams nopirkt skolēnu un viņu vecāku gatavotos gardumus, rotas lietas un dažādas sadzīvē noderīgas mantas.

Svētku noskaņa skolā valdīja visas dienas garumā, jo skolēniem bija iespēja krāsot, minēt mīklas, lasīt ticējumus un aizpildīt krustvārdu mīklu.

Zantes skolas Mazpulcēni 1.stāva gaitenī izvietoja rudens ziedu izstādi, kas priecēja acis visas nedēļas garumā.

 

Ar cieņu-skolotāja Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (18)
<>


Jaunākās galerijas