Lapas karte

Jaunumi

Labo darbu nedēļa.

ae6da1b6_f9ae_4c5c_9970_6ef8b79032d6.jpg

4.klase – Nomazgāja kāpnes pie skolas ieejas.

6.klase –  Bija sakopt kapiņus pie Zantes pamatskolas bijušā skolotāja.

               Uztaisīja plakātu par maiņas apaviem.

8.klase- Izgatavoja lielos burbuļpūšamos , ar ko iepriecināt jaunākos skolas biedrus.

9.klase- Palīdzēja sanest malku Zantes pagasta iedzīvotājai ar veselības problēmām.

             Sagatavoja pārsteigumu klases audzinātājai.

Mazpulcēni- Izveidoja Mazpulku emblēmu pie skolas ar ziedu galviņām.

Skolēnu līdzpārvaldes un EKO padomes vārdā - Marta

Lasīt visu ziņu galerija (19)

Stādīšanas akcija “Laimes koki”

2020.gada septembra Pasaules talkas ietvaros, kuras mērķis ir apvienot cilvēkus cīņā ar globālo piesārņojumu un klimata pārmaiņām, arī mēs - Zantes pamatskolas “Vides draugi ”  atbalstījām stādīšanas akciju “LAIMES KOKI”. Pie skolas iestādot ceriņus.

Skolotāju diena!

5ad2e0d3_aa14_441b_87af_77566d178de7.jpg

 

1.oktobrī mūsu skolā tika atzīmēta Starptautiskā Skolotāju diena. 9.klases skolēni iejustās skolotāju lomā.  “Jaunie” skolotāji vadīja vienu mācību stundu, katrs savā klasē. Tikmēr 9.klases skolniecei Madarai bija visatbildīgākais uzdevums, noskaidrot atjautīgāko, attapīgāko, aktīvāko skolotāju. Interesanti, vai kāds no 9.klases skolēniem izvēlēsies kļūt par skolotāju

Lasīt visu ziņu galerija (6)

EKO skolas apbalvošanas ceremonija

c56fa1a2_2599_41c6_9f3a_e99373471e4e.jpg

22. septembrī, raidot no studijas BirojnīcāFacebook tiešraidē, notika ikgadējā Ekoskolu apbalvošanas ceremonija, kurā tika sveiktas 183 skolas no visas Latvijas.

Apbalvošanas pasākuma svinīgajā daļā studijā esošos Ekoskolu pārstāvjus un tos, kuri raudzījās ceremoniju otrpus ekrānam, video sveiciena formātā uzrunāja Latvijas Valsts prezidents Egils Levits , Vides aizsardzības un reģionālās attīstībās ministrs Juris Pūce, Valsts izglītības un satura centra pārstāve Inese Liepiņa un Vides izglītības fonda pārstāvji – Jānis Ulme un Daniels Trukšāns. Studijā viesojās Ilze Dalbiņa no UNESCO Nacionālās Komisijas, kura sveica Ekoskolas žūrijas vārdā, izsakot lielu prieku, ka Ekoskolu programma ar katru gadu kļūst arvien stiprāka un visu skolu un sabiedrību iesaistošāka.

Šajā mācību gadā 110 Latvijas Ekoskolas saņēma prestižo starptautiskā Zaļā karoga apbalvojumu. Arī mūsu-Zantes pamatskola ir šo skolu skaitā. Tāpēc arī šajā mācību gadā  turpinām veikt “zaļos darbus!” Atsaucoties  Lielās talkas aicinājumam,   pie skolas iestādījām 7 “Laimes kokus”. Lai aug,  nes prieku un laimi visai  skolas saimei!

Skolotaja-Zaiga

Dzejas dienas 4.klasē!

Septembris-dzejas mēnesis!

4.klases skolēni dzejas dienām izvēlējās “ēdamos” dzejoļus. Katrs iemācījās noskaitīt dzejoli par kādu ēdamu lietu, jo šogad Zantes skolas gada eko tēma ir pārtika. 

Dzeju lasīšana notika skolas parkā. Katrs skolēns sev atrada piemērotu vietu,, kurā, pēc viņa domām vislabāk varēs parādīt savu dzejoli. Tā-dzejolis par sēnēm vislabāk skanēja vietā, kurā aug sēnes. Dzeja par tomātu un pupiņām labi skanēja zem liepām. Maizīte vislabāk garšo pie šūpolēm. Konfekšu garšu vislabāk var sajust tad, kad bērni atrodas zem lielās egles skolas parkā.

Skolotāja-Zaiga

4.,5. un 6.klases skolēnu ekskursija uz Durbes pili.

b7c6923e_630c_4d6e_9303_ba1cd45e777f.jpg

25. septembrī, Zantes pamatskolas 4.,5.un 6.kl. skolēni devas mācību ekskursijā uz Durbes pili un Baskāju taku Smārdes pagastā.

Durbes pils apmeklējums notika programmas-“Skolas soma ietvaros.” Skolēni saņēma darba kartes ar plānu un devās izzinošā pētījumā iepazīt  pili , pils apkārtni un  parku. 

Pils telpās bija jāatpazīst dzejnieki, silueti, lampas un dažādi seni priekšmeti. Skolēniem bija jāprot rēķināt un orientēties telpu shēmā.

Pils apkartē bija jāatceras, kā sauc katru ēku pils kompleksā, jāzina debespuses, jāizmēra tilta garums un jāaprēķina pils perimetrs. Visinteresantākais uzdevums, pēc skolēnu domām,  bija saprast, kādu sejas izteiksmi pauž lauvas, kas atrodas uz pils terases.

Spīdot siltai saulītei, turpinājām baudīt atpūtu Baskāju takā. Šeit bija jābūt drosmei iekāpt dubļu vannās un vēsajā upītē. Iziet labirintu pietika pacietības tikai dažiem! Takas noslēgumā, visi labprāt uzkavējās rotaļu laukumā.

Visiem kopā mums bija priecīgiem notikumiem bagāta diena.

Skolotāja-Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Kandavas novada Zantes pamatskolas audzēkņi 24.09 piedalījās novada krosa sacensībās.

Šogad trase vijās apkārt Kandavas mākslas skolai starp skaistiem bērziem, pa parka gājēju celiņiem, pa kalniņu augšā un lejā. Uzvarot sīvos konkurentus, uzvaras laurus plūca Monta Jeļičeva(1.vieta),Santa Šneidere (2.vieta), Kristiāna Puriņa(3.vieta) un Dārta Cinkuse (3.vieta). Paldies meitenēm un, lai cītīgi terniņi un raits solis nākošajam gadam

7.-9.klases mācību ekskursija uz Rīgu.

85770cbc_3380_4fcc_8627_54eea7d30778.jpg 

25.septembrī 7.-9.klases skolēni devās ekskursijā. Skolēni piedalījās izglītojošā nodarbībā “Valsts pārvalde un vara Latvijā” , programmas “Skolas soma” ietvaros. Caur stāstiem un vēsturiskiem notikumiem skolēn uzzināja daudz jauna par arhitektūras un vēstures pieminekļiem  - Rātsnamu, Doma laukumu, Rīgas pili, Radio ēku, Latvijas Bankas ēku, Finanšu un Aizsardzības ministriju ēkām, kā arī par Vērmanes dārza tapšanu.

LNMM skolēni orientējās ar muzeja karti un izpildīja uzdevumus, kuru laikā iepazinās ar dažādu latviešu mākslinieku darbiem. 

Dienas noslēgumā, pēc labi padarīta darba, sekoja izklaides batuta centrā “Jump Space”.  Diena bija piepildīta un interesanta!

Sk.Laila

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Zinību diena!

 95740a6a_5c32_4a1d_b9db_0d54f91b00d2.jpg

 

1.septembris –Zinību diena!

Reiz iegāja Sprīdītis gaismas pilī

Un noliecās Gudrības mātes priekšā.

Pirmo grāmatu vilinošo

Viņa tam ielika riekšā.

 

Šogad mazos pirmklasniekus skolas pagalmā sagaidīja Sprīdītis ( M. Doniņš) un Gudrības māte ( sk. D. Poška)  Skolas saimi papildināja 5 pirmklasnieki- S. Bemane, K. Kuzņecovs, A. Zorge, J. Jermakova, J. Miļuka. Pamatskolā  mācīsies 74 skolēni, 24 pirmskolā un viņus mācīs  19            skolotāji.

Par direktora vietnieku mācību darbā šogad sāks strādāt Ēriks Ieviņš, bet angļu valodu 1.-4.klasei mācīs skolotāja Inese Mežgale.

Sirsnīgus sveicienus darba jubilejās saņēma skolotāja Sintija Kļava- 10 darba gadi, autobusa šoferis Normunds Poškus -15 gadi, skolotāja Daiga Poška- 40 darba gadi.

Ar skanīgām dziesmām  pirmklasniekus un visu skolas saimi sveica popgrupa mūzikas skolotājas K.Elksnītes vadībā.

Visiem veiksmīgu Jauno mācību gadu vēlēja Kandavas novada domes priekšēdētājas vietniece G. Cīrule un Zantes pagasta padomes priekšsēdētājs J. Kālis.

 

Lasīt visu ziņu galerija (70)
<>


Jaunākās galerijas