Lapas karte

Jaunumi

Zantes mazpulcēni Rīgā nodod savus izaudzētos sīpolus

08.11.2017

img_20171109_wa0007.jpg


8. novembrī šalotes sīpolu ražu „Maxima Latvija ”veikalā tirdzniecības centrā „Domina Shopping” sagaidīja mazpulcēni kopā ar Zemkopības ministru Jāni Dūlkavu.

Šos sīpolus varēs iegādāties „Maxima Latvija”XX formāta veikalos.

Šalotes sīpolu audzēšanā iesaistījās 42 bērni no 21 mazpulka. No Zantes mazpulka uz šo pasākumu devās Madara Krūmiņa un Ralfs Krastiņš.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Kurzemes – Zemgales mazpulcēnu projektu forums

21.10.2017

img_20171026_wa0019.jpg21. oktobrī Aizputē notika Kurzemes – Zemgales mazpulcēnu projektu forums.

541. Zantes mazpulku pārstāvēja:

  • Niks Brīvers ar projektu „Manas bites” –  1. vieta,
  • Madara Krūmiņa  ar projektu „Pētīsim kā aug šalotes sīpoli” –  1. vieta
  • Beāte Dislere ar projektu „Pētīsim kā aug šalotes sīpoli   - atzinība.

Mazpulcēni Artūrs Heidingers un Ralfs Krastiņš realizēja biznesa pojektu   „Šalotes sīpoli biznesam”.  Viņi izaudzēja un pārdeva  z/s „Ezerkauliņi”   114 iesaiņojumus, jeb 28,5 kg sīpolu. Šos sīpolus  varēs nopirkt veikala MAXIMA.

Lasīt visu ziņu galerija (13)

6.klases ekskursija

24.10.2017

20171024_115031.jpgKlāt brīvlaiks, kad var atpūsties no mācību darba un pienākumiem skolā! 6.klase 24.oktobrī devās ekskursijā uz galvaspilsētu Rīgu. Devāmies uz Dzelzceļa muzeju, kur iepazināmies ar dzelzceļa attīstību Latvijā, uzzinājām kādas profesijas ir saistītas ar dzelzceļu, kā arī bija iespēja apskatīt dažādu laika periodu vilcienus. Muzejā apskatījām dzelzceļa modelisma izstādi „Liliputija 2017”. Izstādē aplūkojām dažāda veida un mēroga dzelzceļa modeļus, Rīgas stacijas ēku 20.gs. 30.gados. Bija ļoti interesanti!

Tā kā esam aktīva klase, enerģiski atpūtāmies batutu parkā „Jump Space’’. Esam priecīgi par kopā pavadīto dienu!

                               Klases audzinātāja Laila

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Zantes 5. Klase karjeras meklējumos Talsu novadā

23.10.2017

img_20171023_wa0006.jpgIr sācies skolēnu rudens brīvlaiks. Kamēr citi skolēni vēl sapņoja saldā rīta miegā, Zantes 5. klase 23. Oktobrī rosījās skolas pagalmā. Nav laika gulēt! Jādodas mācību ekskursijā karjeru lūkot! Tagad jau vairs nevar plikus standartus  pildīt, jāseko modernismiem, kas saistās ar kompetencēm un citiem smalkiem padarījumiem.  Tā nu Zantes skolas 5. klase  tiecoties pēc kompetencēm un modernismiem devās karjeras iespējas lūkot.

Aizbraucot uz Talsu novadu, Vandzenes pagastu, skolēnus laipni sagaidīja koku fabrikas saimnieks Mārtiņš. Viņš stāstīja bērniem:”Cilvēkam, kurš strādā ar kokapstrādi, tā nav profesija! Tas ir dzīvesveids!” 5. Klases skolēni klausījās ar mutēm vaļā, jo ne tikai Mārtiņa lekcija bija aizraujoša, nopietnā aparatūra, kas atradās līdzās bija ietekmīga, kā arī Mārtiņa darinātie brīnumi reibināja tā, ka likās, skolēni ir iegriezušies kādā burvju pasaulē vai pasakā. Visapkārt raudzījās dažādi meistardarbi, rūķi lieli un mazi, rotaslietas, izdomai nebija robežu... Vēl lielākas mutes skolēniem iepletās, kad Mārtiņš vedot viņus, ieveda telpā, kur Mārtiņa čaklā sieva bija sarūpējusi aplam gardus cienastus, kas kaisīti ar pūdercukuru! Cienasti bija uzklāti uz galda, kas vien raisīja brīnumu izjūtas! Tik neparasts tas bija!  Sākumā skolēni kā kautrējoties tikai lūrēja uz smalko baltmaižu galdu, bet, kad saimnieces mudināti, pirmais kumoss tika izdarīts, tad jau pūdercukurs dancoja ne vien mutē, bet dažam labam uz degungala arī!

Tālāk jau saimniece mudināja skolēnus, lai ķerās klāt arī paši pie darba, jo galu galā Mārim pat līdzi bija pilnas kabatas ar smilšpapīru. Tad nu sākās ļembasts! Skolēni pucēja, pulēja dažādus izstrādājumus un vēl lielāks prieks, ka saimniece dāsni tos atļāva ņemt līdzi! Kad nu kokapstrādes profesija tika iepazīta, bija jādodas tālāk uz Keramikas pasauli. Tur saimniece Diāna podnieku priekšautā tērpusies laipni sagaidīja, sāka ar pamatīgu lekciju par podnieka darbu un pašnodarbināto iespējām. Skolēni klausījās, bet viens resns runcis gulēja un staipījās, sak es jau gan visu šo zinu no galvas, ja vajag parādīšu jums kā vajag podus veidot! Pēc lekcijas podniece Diāna jautāja vai tad 5. Klasei nav kādi jautājumi, 5. Klase teica:”Teorija ir laba lieta, labāk parādiet kā tad īsti praktisks darbs notiek! Uz ko Diāna ar pianista grāciju ar pirkstiem veidoja uz māla podnieka prasmju simfonijas. Arī 5. klasnieki pēc tam lipināja no māla dažādus ķeburus tik aizrautīgi, ka sārtvaidze mamma Aija nespēja vien knipsēt šamos smaklā foto aparātā.

Laiks jau arī nesēž kā vecs večuks un atkal bija jādodas tālāk. Braucot uz māju pusi vai tad ir iespējams pabraukt garām milzīgam veikalu kompleksam?! Nu nē! 5. klasnieki aši saskaitīja mammu dāsnās līdzi dotās monētas un špurks kā zvirbuļi jau lidoja veikalu durvīs iekšā! Tavu ēšanu autobusā! Cepumi un baltmaizes vai griezās karuselī, šoferis Normunds nespēja vien brēkt, lai ēd uzmanīgi! A ko 5.klasnieki! ? Atbildēja šim ar brašām dziesmām! „Sarkanbalti sarkans karogs augstu pacelts plīv! Strēlnieks iet par brīvi karot, tādēl mūžam dzīvs!”

Tagad jau daudzi lielās un bez maz vai jau par normu ir kļuvis, ka no Latvijas brauc darbos un karjeru veido ārzemēs. Taču 5.klasniekiem bija iespēja satikt cilvēkus tepat Latvijā, tepat kaimiņu novadā, kas ar savām rokām un prātu veidoja ne tikai vien karjeru, bet pelnīja maizi un dzīvoja laimīgi.

Ja grib, tad var! Viss ir tepat – mūsu pašu rokās un mūsos pašos....

 

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Kā sauleszaķēni veda Zantes skolēnus rudens zeltu rādīt

19.10.2017

img_20171019_wa0017.jpg

19. oktobrī Zantē saule debesīs peldējās debesu bangās. Tās zeltaino matu mirdzums laistījās debesu jūras viļņos, kaisot skolas logos mazus sauleszaķēnus, kas nebēdnīgi rotājās uz palodzes spēlējoties lēkādami polku.

Mazie sauleszaķēni aicināja:” Sak, skolēn, nesēdi tikai gudro grāmatu rakstos, nāc iesim! Parādīšu tev kā rudens zelts uz zemes zaigo!” Sauleszaķēni ņēma mūsu ņipros skolēnus pie rokas un veda rudens zeltu rādīt...

Kaut arī koku krāsainās lapas gulēja Zantei apkārt kā krāsains austrumu paklājs, sauleszaķēni skolēnus aizveda uz netālo kara muzeju. Cik daudz tur rudens  zeltu bija samētājis! Tanki kā veci vectēvi sēdēja zem rudens lapu kažoka. Bruņmašīnu omes tērpušās krāsainās villainēs sveicināja sauleszaķēnus un skolēnus. Arī krustmāte lidmašīna izslējusi spārnus rudens lapu viļņu vidū smaidīja, ieraugot čaklos ciemiņus. Pats rudens nolaidās no koka galotnes, sita uz pleciem skolēniem, kuri kopā ar sauleszaķēniem ņēmās grābt zeltaino lapu birumu. Un Tavu čaklumu! Lapas gluži kā spēlēdamās meta kūleņus lielās kaudzēs, skolēni kā čaklas bites ātri vien savāca rudens zeltu milzīgās kaudzēs!  Rudens dāsni cienāja skolēnus ar gardām konfektēm, sak, esat pelnījuši čaklie rūķīši! Tagad muzeja opju tanki un omīšu mašīnas varēs zeltainos lindrakus un villaines drīz nomainīt pret baltām sniega drānām. Te kāds nebēdnis saules zaķēns piesteidzās un iečukstēja rudenim kaut ko ausī... Rudens pasmaidīja. Esot iztīrījis savus pieliekamos un izklājis īpaši krāsainus paklājus tepat pie skolas durvīm. Tos nu drīz būšot jāsaritina atkal čaklajiem skolēniem!

Saule pēc peldes iesēdās mākoņu laivā, mazie sauleszaķēni sasēdās kā cālēni tai līdzās. Rudens vējš iestūma laivu un saule ar sudraba airiem steidzās tālāk gājputnus pavadīt.

Čaklie Zantes rūķi gan devās uz pagarināto stundu nodarbībām, lai atkal sēstos pie grāmatu gudrībām, ja nu atkal notiek kāds brīnums! Kas to lai zina... J

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Zantes mazpulka dalība Eiropas Savienības programmā Erasmus+ projektā „Jaunie novada saimnieki”.

01.10.2017 - 31.10.2017

img_20171016_wa0002.jpg   Biedrība "Latvijas Mazpulks” īsteno Eiropas Savienības programmu Erasmus+ projektu „Jaunie novada saimnieki”.

    Arī  541. Zantes mazpuka mazpulcēni 1. oktobrī piedalīsies Biedrības „Latvijas Mazpulki” rīkotajā diskusijā Kandavas novada domē. Tur uz sarunu tiks aicināti lēmumu pieņēmēji, uzņēmēji, un mazpulcēni.

Gatavojoties šai diskusijai, Zantes mazpulks tikās ar Kandavas novada uzņēmējiem Dainu Toku, kura nodarbojas ar laivu un SUP dēļu iznomāšanu un cep gardas kūkas, Antru Gaisu  -Cēres pagasta Lauku mājas „Kangari” saimnieci, kura nodarbojas ar bērnu vasaras nometņu organizēšanu, ražo produktus no ogām un augļiem un uzņem tūristus savās lauku mājās. 

Lasīt visu ziņu galerija (3)
<>


Jaunākās galerijas