Lapas karte

Līdzpārvalde

Jauniešu apmācības

08.08.2023 - 10.08.2023
img-20230921-wa0021.jpg

No 8.-10.08. Zantes skolas aktīvās meitenes Monta un Adriāna piedalījās jauniešu apmācībās- nometnē Šlokenbekas muižā, kur mācījās gatavot videosižetus un sadarboties komandā!


Lasīt visu ziņu galerija (2)

Meiteņu vakars!

19.03.2023

whatsapp-image-2023-03-19-at-16-55-30.jpg9.Martā notika - Meiteņu vakariņš skolā. Meitenes spēlēja sporta spēles, cepa picas un magoņmaizītes, mācījās jaunāko Zantes deju, un tumsiņā dziedāja karaoki, spēlēja hakatonu! Jautri, izzinoši un draudzīgi kopā pavadīts laiks!

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Kafija ar skolotājiem un vecākiem!

06.01.2023

                                 valsts.jpg     Zantes skolas jaunieši organizē pasākumu – Kafija ar skolotājiem un vecākiem.

Iniciatīvas projekta “Kontakts” ietvaros, 4.janvārī - Zantes skolā notika pasākums, kuru organizēja skolēnu līdzpārvalde. Pasākuma mērķis bija uzlabot savstarpējo komunikāciju un veicināt psihoemocionālo labbūtību, saliedētību izglītības iestādē, kas vērsta uz psiholoģiskā klimata uzlabošanu un emocionāli drošas un pozitīvas vides veidošanu ar vienaudžiem, skolotājiem un vecākiem.

Pasākuma laikā jaunieši sagatavoja telpu pasākumam, saklāja kafijas galdu un noformēja telpu. Cienāja skolotājus ar našķiem un kafiju.

Sākumā novadīja “leduslaušanas” spēles, ko vadīja Māris un Viktorija. Līdzpārvaldes prezidente pastāstīja, kā kļūt par veiksmīgu cilvēku. Atziņas un materiālu gūstot kursos. Roberts ar Markusu uzdeva neparastās mīklas. Skolotāji un vecāki aktīvi iesaistījās, uzmundrinot jauniešus.

Pasākuma gaitā jaunieši un skolotāji spēlēja projekta ietvaros gādātās galda spēles. Tas bija ļoti jautri un aizraujoši. Skanēja smiekli un uzvaras saucieni. Jauniešiem bija jāmācās prezentēt un pastāstīt par jaunajām spēlēm.

Pasākuma noslēgumā katrs zīmēja savu emociju kārti par piedzīvoto pasākumā.

Pēc pasākuma izvērtējuma tika secināts, ka kopīgi saliedēšanas pasākumi ir ļoti nozīmīgi pozitīvas vides veidošanai, līdz ar to jau top jaunas idejas , jauniem plāniem, jauniem pasākumiem.

Paldies visiem jauniešiem par pasākuma organizēšanu un skolotājiem, vecākiem par piedalīšanos!

Lasīt visu ziņu galerija (19) galerija (1)

Piparkūkas!

06.01.2023

whatsapp-image-2023-01-05-at-16-28-01.jpgLīdzpārvalde gatavo apsveikumu - piparkūkas, lai iepriecinātu pensionētos skolotājus!

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Projekts "Kontakts"!

11.12.2022

whatsapp-image-2022-12-11-at-20-26-42.jpg5.decembrī Zantes skolā notika līdzpārvaldes līderu apmācības, projekta “Kontakts” ietvaros! Apmācības vadīja Kandavas jauniešu centra vadītāja Laura Bičkovska. Jaunieši apguva līdera un sadarbības prasmes, lai kļūtu par vienaudžu izglītotājiem.

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Kontakts ar savējiem!

28.10.2022

valsts-jaunatnes-programma.jpg

Šajā mācību gadā Zantes skolā tiek īstenots - “Atbalsts izglītības iestāžu pašpārvalžu attīstībai programmas “Kontakts” iniciatīvu projekts”

Skolas jauniešu ikdiena ir saistīta ar savstarpējo komunikāciju un sadarbošanos, taču ne vienmēr tā izdodas, jo novērotas vidējas prasmes komandu darbā, nedrošība jaunu uzdevumu veikšanā un savstarpējā saziņā. Skolēniem ir grūtības sadarboties gan vienaudžu starpā, gan ar skolotājiem un dažreiz arī vecākiem. Sadarbību starp izglītojamajiem,
pedagogiem un administratīvo skolas personālu var vērtēt kā vāju un atturīgu.

  Lai uzlabotu situāciju, ir nepieciešams izveidot vienaudžu izglītotāju komandu, kas dažādu aktivitāšu nodarbībās un pasākumos uzlabotu savstarpējo komunikāciju un veicinātu psihoemocionālo labbūtību, līdz ar to saliedētība izglītības iestādē būs vērsta uz psiholoģiskā klimata uzlabošanu un emocionāli drošas un pozitīvas vides veidošanu ar vienaudžiem, skolotājiem un vecākiem.

Projekta darbā piedalās Skolēnu līdzpārvalde un protams tie, kas vēlās attīstīt sevī līdera prasmes.

Atbalsta personas ir skolotājas Elita un Anda.

Līdz rudens brīvdienām jau notikušas trīs nodarbības:

  1. Iepazīšanās un komandas izveide;
  2. Tikšanās un pieredzes brauciens - Kuldīgas Jauniešu mājā;
  3. Saliedēšanās nometne ar līdera prasmju attīstīšanu un galda spēļu turnīriem, pozitīvas vides radīšanai;

Pasākumu un apmācību cikls turpinās. Lai mums izdodas!

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Kontakts ar savējiem!

13.09.2022

Kontakts ar savējiem!

Arī šajā mācību gadā, aktīvākie skolas jaunieši pieteicās darboties skolas līdzpārvaldē, kuru vadīs atbalsta persona - E.Ose.  Skolā izveidota līdzpārvaldes siena, pie ,kuras katram jaunietim ir iespēja uzrakstīt vēlējumus, uzmundrinājumus, priekšlikumus, sveicienus. Šoreiz, katrs pats varēja izrādīt iniciatīvu un pieteikt savu līdzdalību darbībai jauniešu komandā. Šajā mācību gadā jaunieši realizēs izglītības iestāžu pašpārvalžu attīstības programmas "Kontakts" iniciatīvas projektu, kurš norisināsies no 2022.gada 22.augusta līdz 2023.gada 31.janvārim.

projekta aktivitātēs piedalīsies 6.-9.klašu jaunieši, kas mācīsies  uzlabot savstarpējo saskarsmi, komunikāciju iesaistot vienaudžus, līdz ar to saliedētība izglītības iestādē būs vērsta uz psiholoģiskā klimata uzlabošanu un emocionāli drošas vides veidošanu.

 

Jauniešu līdzpārvaldes sastāvā un projekta darbībā piedalīsies 16.jaunieši.

Lai mums veicas!

<>


Jaunākās galerijas