Lapas karte

Jaunumi

EKO karoga saņemšana

13.09.2023

img-20230921-wa0017.jpg

Ekoskolu svētku gājiens un apbalvošanas ceremonija 2023 aizritējusi ar saukli ‘’Planēta pirmajā vietā!’’

13.septembrī notika ikgadējā Ekoskolu apbalvojumu ceremonija vienojot ap 350 dalībnieku - gan skolēnus, gan pedagogus. Diena sākās ar ‘’Pozitīvo gājienu’’ no Strēlnieku laukuma uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), lai kopā ar ministru Māri Sprindžuku dotos tālāk līdz Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, kur Ziedoņa zālē norisinājās Ekoskolu apbalvojumu pasniegšana. Gājiena mērķis bija aicināt VARAM aktīvāk iesaistīties aprites ekonomikas iedzīvināšanā, lai ikvienam būtu vieglāk samazināt atkritumus ikdienā un dzīvot dabai draudzīgāk.

Arī Zantes skola piedalījās šajā pasākumā un to pārstāvēja Henrijs  un Adriāna. Zaļo karogu esam saņēmuši jau 16 reizi.

Šajā mācību gadā turpināsim darboties starptautiskajā EKO skolu programmā.

Lai mums izdodas!

                                                                                                                                          Skolotāja: Elita Ose

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Dzejas dienas

12.09.2023 kur : Zantes pamatskola

img-20230921-wa0008.jpg


Septembris Latvijā iezīmē jauna mācību gada sākumu un aicina ieklausīties un izjust dzejas spēku.

Īpašs gandarījums šogad tika vecāko klašu skolniekiem, jo Dzejas dienu ietvaros ciemos bija atbraucis dzejnieks Krišs Treikals, kurš pastāstīja jauniešiem kā ir būt dzejniekam, kādas ir sajūtas turot rokās savu pirmo dzejoļu krājumu, kuros brīžos pie viņa atnāk dzejolis. Atmosfēra bija patīkama, brīva un reizē mierīga, jaunieši varēja uzdot sev interesējošos jautājumus, kas arī bija diezgan daudz.

Šogad mūsu Zantes pamatskolā visi bērni arī paši kļuva par dzejniekiem un sacerēja katrs savu dzejoli par tēmu “Rudens pieskāriens”, kā arī ilustrēja to.

Dzeja mūsdienās nav aizmirsta, tā dzīvo un ir sastopama ik uz soļa gan bēdās, gan priekos.

                                                                                                                                              I.Ozola Inkina

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Biešu audzētāju seminārs Madlienā

07.09.2023


kl0f0211.jpg

7. septembrī mazpulcēniem, biznesa projekta dalībniekiem, Ogres novada Madlienā , notika “Biešu audzētāju seminārs.”

No 541. Zantes mazpulka uz semināru devās Juris Vanderzellis, Rafaels Jānis  Reinfelds, Renārs Krūmiņš un mazpulka vadītāja Anita Gaile.

Z/S Ezerkauliņi galda biešu laukā notika praktiska un izzinoša nodarbība, kuras laikā  mazpulcēni ieguva informāciju, kā pareizi sagatavot bietes nodošanai .

                                                                                                   541. Zantes mazpulka vadītāja - Anita Gaile

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Sveiciens rudenim!

04.09.2023

whatsapp-image-20231-009-04-at-18-30-28.jpg4.09 Zantes pamatskolā notika sportiskas aktivitātes ”Sveiciens rudenim”.Pēc lielajām lietavām šajā dienā saulīte rotāja debessjumu un sportot gribētājiem uz galvas nekas nekrita, tikai kājas palika mitras ,jo  rīta agrumā rasa piebirdināja botas.

Kopumā tika izveidoti trīs fizisko aktivitāšu apļi attiecīgām vecuma grupām. Katrā no tiem bija 7-8 aktivitātes. Paši mazākie ķipari  no PII  pārsvarā priecājās un darbojās “Ķepu patruļas” piepūšamajā atrakcijā, par kuru gādāja SIA Happy Studio. Mazākiem bērniem bija iespēja sacensties pakavu un apļu mešanas aktivitātēs, līdzsvara vingrinājumos, 100 bumbiņu mešanā spaiņos u.c. Vidējā vecuma  jaunieši sacentās tādās aktivitātēs, kā mēģināja kopīgi pārvarēt šķēršļu joslu, lai neieskanas zvaniņš, pārvietoties pa trošu ceļu,kas nostiepta starp kokiem, kopīgi sadarbojoties, turot atsaites, transportēt bumbu grozu, lai neizbirtu bumbas, mest improvizētus šķēpus mērķī  u.c. Trešais aktivitāšu apļis bija domāts pašiem lielākajiem ,kuri sacentās basketbola spēlē pāros ar sasietām kājām, pāru volejbolā abiem turot maisu un atsitot vieglu bumbu. Futbols ar dīvaina paskata bumbu prasīja pietiekošu izveicību, lai to raidītu pretinieku vārtos.

Jauniešiem šī diena sagādāja prieku un patiku, lai veiksmīgi uzsāktu mācības.

                                                                                                                                       Skolotāja Tija Tripāne

Lasīt visu ziņu galerija (53)

Zinību diena!

165fd2a5-e885-423e-9893-6d5c4371bd32.jpgSveicieni septembrī!
Šajā mācību gadā skolas gaitas uzsāka 13 pirmklasnieki. Par pirmklasnieku zināšanām rūpēsies skolotāja Daiga Poška.
Ar savu ierašanos pārsteigumu skolēniem sagādāja Pepija Garzeķe (Keita Stola).
Iepazīstoties jautrā dejā griezās un sveicienus sūtīja visi skolas skolotāji.
Kā ierasts, sumināti tika tie skolotāji, kuri svin pedagoģiskā darba stāža jubilejas:
Ieva Kokina - 20 darba gadi.
Paldies tika teikts tehniskajiem darbiniekiem, kuri arī svin apaļas un pusapaļas darba jubilejas:
Aleksandrs Sprukts - 35 darba gadi;
Agris Kodols - 5 darba gadi.
Šogad darba gaitas mūsu skolā uzsāka skolotājas - Kristīne Elvīra Kalviņa, Inga Ozola - Inkina un Aija Karlsone - Gulbe.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Ģimenes diena!

21.06.2023

whatsapp-image-2023-06-15-at-111-47-29.jpg30.maija pēcpusdienā Zantes skolā tika organizēta Ģimenes diena. Svētki sākās ar 20 jaunsargu nodoto svinīgo solījumu, tā kļūstot par pilntiesīgiem jaunsargiem. Pēc kopā nodziedātās himnas un Zantes pagasta pārvaldes vadītāja J.Kāļa apsveikuma vārdiem, katrs jaunsargs saņēma apliecību. Svētki turpinājās ar jaunsargu sagatavotajām aktivitātēm, kurās 11 izveidotajām komandām bija iespēja pārbaudīt savas ģimenes saliedētību, izturība un radošumu. Pasākuma izskaņā visiem bija iespēja baudīt Skolas padomes vecāku uz ugunskura vārīto zupu. Paldies jaunsargu instruktoram Jānim Pūpolam par sagatavotajām aktivitātēm skolas parkā, Skolas padomes vecākiem - priekšsēdētājai Irīnai Butai, vecākiem - Ingai Ozolai Inkinai, Aijai Jurkovai, Kristīnei Poškai, Ilonai Žukovskai, Inesei Mežgalei, Inesei Stolai, Aijai Heidingerei par gardās zupas sastāvdaļu sagādāšanu, kā arī Ligitai Feldmanei par svētku zupas stingru uzraudzību visa vakara garumā. Irinas Butas gimene, Ineses Stolas gimene, Agneses Kozulinas gimene, Kristīnes Poškas gimene, Mierkalni, Aija Jurkova - paldies par ugunskura katlu, kuru skola saņēma dāvanā! Paldies ikvienam par atsaucību un pozitīvu attieksmi kopīgu svētku radīšanā! Ģimenē ir spēks!

Lasīt visu ziņu galerija (55)
<>


Jaunākās galerijas