Lapas karte

Jaunumi

Konkurss "Labais darbs"

14.05.2023

whatsapp-image-2023-05-14-at-18-17-22.jpgVides pulciņa dalībnieki: Ieva, Viktorija un Toms piedalijās Tukuma novada konkursā “Labais darbs” prezentējot jaunizveidoto veselības dobi pie skolas, kur turpmāk tiks audzētas zāļu tējas! Paldies EKO komandai!

Lasīt visu ziņu galerija (1)

"Latvijas Skolas soma"

14.05.2023


g30gGR9B94kAAAAASUVORK5CYII=

Kultūrizglītības programma “Latvijas skolas soma” kopš 2018. gada rudens nodrošina skolēniem valsts apmaksātu iespēju regulāri iepazīt Latvijas kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes tā attīstot kultūras izpratnes un izpausmes kompetenci, mazinot sociālo nevienlīdzību un spēcinot lepnumu par savu valsti un tās cilvēkiem.

10. maijā Zantes pamatskolas skolēni no 4.-8.klasei, programmas “Latvijas Skolas soma” ietvaros, devās mācību ekskursijā uz Rīgu. Braucot skolotāja Tija  sniedza informāciju par  dabas objektiem, nozīmīgām kultūrvēsturiskām celtnēm, upēm un tiltiem, kurus redzēja pa ceļam, kā arī par  galvenajiem kultūrvēsturiskiem objektiem un celtnēm Vecrīgā.

Mācību ekskursijas laikā skolēniem tika dots orientēšanās uzdevums , izmantojot telefonus, atrast nosauktos objektus, piemēram, LNO, Brīvības pieminekli, skulptūru “Brēmenes muzikanti”, Melngalvju namu utt. Grūtības nesagādāja atrast dotos objektus Vecrīgā un tos nofotografēt, lai pēc tam, tos izmantotu mācību procesā veidojot kolāžas.

Modes muzeja apmeklējums palīdzēja izprast tērpu vēsturi. Skolēniem bija iespēja konstruēt savu dizaina tērpu ,kura idejas vēlāk tiks apstrādātas un novērtētas vizuālās mākslas stundās.

 Otra vieta, kuru apmeklēja skolēni, bija RSU Anatomijas muzejs. Muzejs atrodas jaunās, modernās telpās ar interaktīviem eksponātiem un arī šeit varēja izmantot mobilās ierīces, lai izzinātu ekspozīciju. Redzētais tika saistīts ar dabas zinību jomu, kur katrs varēja izpētīt cilvēka organisma svarīgākās sistēmas.

Vecāko klašu skolēni pabija  arī barikāžu muzejā, kur iepazina 1991.gada barikāžu laika aculiecinieku savāktos materiālus un priekšmetus. Varēja pārbaudīt savas zināšanas un prasmes aplūkojot izstādi un video sižetus.

7. un 8.klašu skolēni patstāvīgi mācījās orientēties pilsētā, noteiktā laika posmā. Tas izdevās lieliski!

Dienas noslēgumā jaunieši atpūtās Dominas izklaižu centrā “Apollo Skypark”. Fiziskās aktivitātes visiem bija saistošas, interesantas un jautras.

Mājupceļā visiem tika  novērotas tikai pozitīvas emocijas.

Prieks un gandarījums par izdevušos ekskursiju! Par to vēsta atgriezeniskā saite no skolēniem.

                                                                      Informāciju sagatavoja  skolotāja Elita

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Zantes pamatskolas jaunsargu vienība!

03.05.2023

whatsapp-image-2023-05-03-at-09-58-50.jpg2023.gada 29.aprīlī, O.Kalpaka muzejā un piemiņas vietā "Airītes", Zirņu pagastā, Saldus novadā, notika Saldus vidusskolas un Zantes pamatskolas jaunsargu vienību dienas apmācību pasākums. Dienas rīta pusē jaunsargi, atbalstot muzeja attīstību, veica muzeja apkārtnes uzkopšanas darbus. Pēc kā muzeja apkārtnes mežos jaunsargi, orientējoties pēc kartes, atrada I un II Pasaules kara bunkurus un pozīcijas, kā arī noklausījās lekciju par tiem un cīņām, kas norisinājušās šajā apkārtnē. Dienas noslēgumā jaunsargiem bija ekskluzīva iespēja veikt Lasertag izspēles, tādējādi apgūstot darbības ar ieročiem un taktiskos elemenetus, kā arī gūstot izklaides un prieka devu. Jaunsargiem maija un jūnija mēnesis ir piesātināts ar dažādiem pasākumiem. Ja arī Tu vēlies iesaistīties Jaunsardzes kustībā, sazinies ar Zantes pamatskolas direktori vai jaunsargu instruktoru J.Pūpolu.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Biedrības „Latvijas Mazpulku” XXV sporta spēles „Zaļais starts”.

01.05.2023

2023. gada 29. aprīlī  541.Zantes mazpulka divas komandas piedalījas Biedrības „Latvijas Mazpulku” XXV sporta spēlēs „Zaļais starts”, kuras notika Kauguros, Jūrmalā.

Jaunākās grupas komanda „Stiebriņi”:          Vecākās grupas komanda „Lauku sievas”:  

Jānis Roze                                                        Ieva Krūmiņa

Renārs Krūmiņš                                                 Viktorija Koļcova

Violeta Stepanova                                             Monta Rasa

Signe Ņikuļina                                                   Dārta Cinkuse

Jaunākajā  grupā Zantes mazpulka komanda „Stiebriņi ” ieguva 3. vietu!

Vecākajā grupā Zantes mazpulka komanda „Lauku sievas” saņēma pateicību par piedalīšanos Sporta spēlēs.

Individuālajās sacensībās disciplīnā „Ūdens turēšana”, Renārs ieguva 1. vietu.

Individuālajās sacensībās disciplīnā „Lodes grūšana” Ieva ieguva 1. vietu.

541. Zantes mazpulka vadītāja Anita Gaile

Lasīt visu ziņu galerija (19)

Putnu Diena!

23.04.2023

Zantes pamatskolas 3.-6.klases skolēni 18. aprīlī Jaunmoku pils muzejā  piedalījās ikgadējā PUTNU DIENĀ.

 Praktiskas nodarbības,  stāstījumi un darbnīcas ļāva bagātināt zināšanas par putniem un to migrāciju Latvijā. 

Kā pareizi vērot putnuspraktiskā nodarbībā parkā parādīja “putnu vīrs” Kaspars Funts  no Latvijas Putnu fonda.

Ornitologs Dmitriju Boiko prezentācijas ietvaros sniedza izsmeļošu informāciju gan par Latvijas gada putniem vispār, gan par Latvijas Ornitoloģijas biedrības izvēlēto 2023. gada putnu – lakstīgalu.

Dabas aizsardzības pārvaldes Mobilajā dabas klasē, veicot dažādus izzinošus un aizraujošus uzdevumus, bija iespēja pārbaudīt esošās un iegūt jaunas zināšanas par putniem, to daudzveidību un nozīmi dabā.

Putnu būru gatavošanas darbnīcā bija iespēja iepriecināt mūsu spārnotos draugus, sagādājot tiem mājvietu.

Dienas noslēgumā bija iespēja izpildīt “cieto riekstu” Mežaparka pastaigu takā.

Paldies par jauko iespēju, vērot, dzirdēt un uzzināt jaunu informāciju!

Skolotāja - Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Skatuves runas konkurss.

17.04.2023

       14. aprīlī notika Tukuma novada izglītības iestāžu skatuves runas konkurss. Mūsu skolu pārstāvēja 7.klases skolniece Kristiāna Puriņa. Kristiāna runāja Ievas Samauskas dzejoli ,,Skaļā klase” un Ērikas Kalnas stāstu ,,Zaudētā spēle.” Prieks par sniegumu, prieks par 1. pakāpi.

       Paldies, Kristiāna !

                                                          Sk. Antra

<>


Jaunākās galerijas