Lapas karte

Jaunumi

Cienasts putniņiem

31.01.2023 kur : Zantes pamatskola

20230203105647.jpg


Dārzā auga ķirsītis,

Putni ogas ēda.

Zvirbulītis ēda,

Balodītis ēda,

Zīlīte ēda.

Bet vārnu mēs caps, noķersim,

Ja nenoķersim, tad aizbaidīsim.


Ziemā, kad uzsnieg sniegs, Latvijā ziemojošiem putniem ir arvien grūtāk atrast barību. Draudzības mēneša noslēgumā, jauktās grupas bērni, sagatavoja cienastu pašiem mazākajiem draugiem - putniņiem.  Cienasta gatavošanā tika izmantots zemesriekstu sviests, graudi un dažādas sēkliņas. Pagatavoto cienastu bērni izkāra bērnudārza teritorijā augošajos ķiršos un forsitijās.

                                                                                                  Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Barikāžu atceres pasākums Zantes skolā

22.01.2023

whatsapp-image-2023-01-20-at-17-09-32.jpg19.janvārī skolas parkā pie ugunskura pulcējās visi Zantes pamatskolas skolēni un skolotāji, lai atcerētos 1991.gada janvāra notikumus un to nozīmi Latvijas neatkarības atjaunošanā.

Vēstures skolotāja Zane Laktiņa pastāstīja notikumus, kas notika 1991.gada janvāra barikāžu laikā, kad notika Latvijas neatkarības atjaunošana. Latvijas sabiedrība aktīvi iesaistījās, ceļot barikādes un bloķējot pieejas valsts pārvaldes iestādēm un stratēģiskiem objektiem. Citi atbalstīja  nesot ēdienu un karstu tēju, lai barikāžu dalībnieki varētu sasildīties. Barikāžu izveidošanā iesaistījās iedzīvotāji no visas Latvijas, lauku reģionu pārstāvji ieradās ar smago lauksaimniecības, mežizstrādes u.c. tehniku. Tika organizētas dalībnieku dežūras un, ja nepieciešams, nodrošināta regulāra dalībnieku nomaiņa. Diemžēl,  uzbrukumos gāja bojā, gan dienesta pienākumus pildoši darbinieki, gan civiliedzīvotāji, gan televīzijas operatori. Pateicoties plašai sabiedrības iesaistei, neatkarības pretinieku mēģinājums izgāzās un Latvijas neatkarība tika atjaunota

Pasākumā pie ugunskura piedalījās barikāžu dalībnieks Normunds Poškus, kurš skolēniem pastāstīja savu pieredzi. Viņš esot bijis jauns un daudzas lietas nav uztvēris nopietni, līdz brīdim kad sākusies šaušana pie ministrijas ēkas. N.Poškus uz barikādēm brauca ar saimniecības autobusu un mainījās ar citiem dalībniekiem.

Pasākuma noslēgumā visi dzērām tēju, sarunājāmies un uzdevām jautājumus, gan barikāžu dalībniekam, gan skolotājiem. Pasākuma noskaņa – ugunskurs un karsta tēja, palīdzēja skolēniem izprast tā laika cilvēku sajūtas un noskaņojumu.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Ziemassvētku pasākums skolā

08.01.2023

whatsapp-image-2023-01-06-at-13-49-21-2.jpgZiemassvētkos dzīvo viņš

Balts, balts baltumiņš

Dzīvo tevī dzīvo manī

pat ja reizēm nepamani

                        Uldis Auseklis

             Ziemassvētku pasākums iesākās ar Elijas  deklamēto P.Brūvera dzejoli . ,,Ziemassvētki jau pie mums ir ceļā, ledus vizuļo. Eglīte mirdz skaisti izgreznota Ziemassvētki jums!” Prieks par skaisto eglīti  izskanēja arī skolas ansambļa izpildījumā . Pasākuma turpinājumā sekoja skolas direktores Kristīnes Elksnītes uzruna skolēniem un skolēnu vecākiem . Kā jauna tradīcija skolā tika iedibināta ,,Centības balva”.  To saņēma :

1. klasē  -  Emīlija Liepiņa

2.klasē – Lūcija Gilova

4.klasē  - Alise Zorge

5.klasē – Elija Kleinberga

6.klasē  - Dagnija Rusmane

7.klasē -  Adriāna Mušketova

9.klasē  - Viktorija Koļcova

Paldies Mārai Brīverei par pašceptajām gardajām piparkūkām Centības balvas saņēmējiem.

     Ar skanīgām  dziesmām par ziemu un laimītes liešanu turpināja priecēt  skolas ansamblis.

      Skolas teātra pulciņa izpildījumā skatījāmies iestudēto Ziemassvētku pasaku, kurā draiskojās gan zaķi ,gan kaķis, gan lapsa un vilks, kuri labprātīgi vai piespiedu kārtā kļuva par veģetāriešiem.

     Ieradās arī Ziemassvētku vecītis, kurš izrādījās ir ļoti zinošs kompetences jautājumos.

     Ar jautru pārsteigumu visus klātesošos iepriecināja vecāku padomes priekšnesums. Latviešu tautas pasaka ,,Vecīša cimdiņš” tika parādīta modernā un mūsdienīgā versijā. Paldies par prieka devu!

     Pasākuma noslēgumā, pateicoties  dīdžejiem Robertam un Markusam, bija iespēja izbaudīt arī balles ritmus.

     Paldies 7.klasei un vecākiem par Ziemassvētku noformējumu! Paldies 9.klasei par Ziemassvētku egli un tās dekorēšanu! Paldies skolas saimniekam A.Kodolam par sniegto palīdzību!

      Mēs visi meklējam brīnumu – sapņojot, ticot un strādājot, lai to gūtu. Taču vislielākais brīnums ir katrā no mums – mīlestība un sirds siltums. Lai jaunajā gadā visu nosaka mīlestība,  miers un saticība! Lai laimīgs gads!

                                                                                     Sk. Antra

Lasīt visu ziņu galerija (30)

Kafija ar skolotājiem un vecākiem!

06.01.2023

valsts.jpgZantes skolas jaunieši organizē pasākumu – Kafija ar skolotājiem un vecākiem.

Iniciatīvas projekta “Kontakts” ietvaros, 4.janvārī - Zantes skolā notika pasākums, kuru organizēja skolēnu līdzpārvalde. Pasākuma mērķis bija uzlabot savstarpējo komunikāciju un veicināt psihoemocionālo labbūtību, saliedētību izglītības iestādē, kas vērsta uz psiholoģiskā klimata uzlabošanu un emocionāli drošas un pozitīvas vides veidošanu ar vienaudžiem, skolotājiem un vecākiem.

Pasākuma laikā jaunieši sagatavoja telpu pasākumam, saklāja kafijas galdu un noformēja telpu. Cienāja skolotājus ar našķiem un kafiju.

Sākumā novadīja “leduslaušanas” spēles, ko vadīja Māris un Viktorija. Līdzpārvaldes prezidente pastāstīja, kā kļūt par veiksmīgu cilvēku. Atziņas un materiālu gūstot kursos. Roberts ar Markusu uzdeva neparastās mīklas. Skolotāji un vecāki aktīvi iesaistījās, uzmundrinot jauniešus.

Pasākuma gaitā jaunieši un skolotāji spēlēja projekta ietvaros gādātās galda spēles. Tas bija ļoti jautri un aizraujoši. Skanēja smiekli un uzvaras saucieni. Jauniešiem bija jāmācās prezentēt un pastāstīt par jaunajām spēlēm.

Pasākuma noslēgumā katrs zīmēja savu emociju kārti par piedzīvoto pasākumā.

Pēc pasākuma izvērtējuma tika secināts, ka kopīgi saliedēšanas pasākumi ir ļoti nozīmīgi pozitīvas vides veidošanai, līdz ar to jau top jaunas idejas , jauniem plāniem, jauniem pasākumiem.

Paldies visiem jauniešiem par pasākuma organizēšanu un skolotājiem, vecākiem par piedalīšanos!

Lasīt visu ziņu galerija (19) galerija (1)

Ziemassvētki jaukajā grupiņā

21.12.2022 kur : Zantes pamatskola

img-20221221-wa0036.jpg

Ziemassvētku vecīti,

Ziemassvētku vecīti.

Mēs Tevi gaidījām

Drīz būs Ziemassvētki.


21. decembrī, jauktās grupas bērni un vecāki  pārtapa par rūķiem un devās līdzi lielajam rūķim meklēt Ziemassvētkus.

 Meklējot svētkus mežā, rūķi pamodināja lāci. Lācis stāstīja un rādīja, ka viņa Ziemassvētki ir mīkstie un krāsainie spilveni. Lāča Ziemassvētki rūķiem tomēr nepatika un viņi devās tālāk meklēt svētkus.

Pa mežu rūķiem pretī skrēja zaķis un lielīgs stāstīja, ka zina, kas ir Ziemassvētki. Zaķis izbēra pikas no maisa un kopā ar rūķiem pikojās. Tomēr arī šādi Ziemassvētki rūķiem nelikās īstie. Un viņi devās tālāk.

Pēkšņi lielais rūķis izdzirdēja, ka ar viņu runā egle. Egle stāstīja, ka īstie Ziemassvētki ir tad, kad ir izrotāta eglīte un tajā mirdz gaismiņas. Mazie rūķi nevarēja saprast, kas ir jādara, lai eglīte sāktu mirdzēt. Sākumā rūķi plaukšķināja plaukstas, tad pūta vēju, bet eglīte nemirdzēja. Šo brīnumu  rūķiem izdevās paveikt tikai tad, kad viņi eglītei nodziedāja dziesmiņu.

Lielajam rūķim šķita, ka beidzot Ziemassvētki ir atrasti. Bet lācis ar zaķi nebija mierā. Lai būtu īsti Ziemassvētki, vēl vajagot Ziemassvētku vecīti un dāvanas.  Mazie rūķi tik sparīgi sauca Ziemassvētku vecīti, ka tas caur puteņiem nobridies, smagu dāvanu maisu pārstiepies, bija klāt.


Mīļumjaukus svētkus!


                                                                                                                                                        Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Pastariņa muzejs!

21.12.2022

whatsapp-image-2022-12-20-at-19-39-13-1.jpg20.12. 2022 nebaidoties no briesmīgajiem laika apstākļiem, sasalstošā lietus, slidenajiem ceļiem, 5.klases skolēni apmeklēja Pastariņa muzeju. Bija interesanti uzzināt par rakstnieka E.Birznieka-Upīša bērnības takām,senajām tradīcijām sagaidot Ziemas saulgriežus,tika izspēlētas spēles un rotaļas.Skolēni gatavoja svētku puzurus, vaska sveces, cepa saules maizītes, plucināja aitas vilnu vērpšanai. Dienas gaitā notika arī konkurss , un, kurš cītīgāk klausījies gides stāstījumus, tika pie balvām.

Skolotāja Tija

Lasīt visu ziņu galerija (3)
<>


Jaunākās galerijas