Lapas karte

Jaunumi

Zantes skolai EKO karogs

19.09.2021

Zantes skolai EKO karogs piešķirts jau 15 gadu pēc kārtas

eko.jpgPirmdien, 20. septembrī, pulksten 11.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks ikgadējā Ekoskolu apbalvojumu pasniegšana. Šogad 104 izglītības iestādes saņems prestižo starptautisko Zaļo karogu, tostarp divām izglītības iestādēm tiks piešķirts Ekoskolu vēstnieka statuss, 44 - iegūs Latvijas Ekoskolas sertifikātu.

Tiešsaisti varēs vērot Tiešraide Facebook platformā

Paldies skolotājai Zaigai Puriņai, kas līdz šim vadījusi Zantes EKO skola programmas īstenošanu dzīvē.

Meža ekspedīcija Kalvenē

16.09.2021

7.septembrī, Zantes pamatskolas skolēni piedalījās Latvijas Valsts Mežu organizētajā  Meža ekspedīcijā  Kalvenē.

whatsapp_image_2021_09_16_at_14_20_22_1.jpgSkolēni, kopā ar skolotāju  iepazina meža zinātni, skaitīja kokus, mācījās kopt jaunaudzes, retināja mežu, mērīja koku augstumu, atklāja dažādus, interesantus koksnes produktus, noteica koku vecumu, būvēja tiltu bez naglām un skrūvēm. Katrā stacijā mūs sagaidīja Latvijas Valsts Mežu pārstāvis,  iepazīstināja ar vietu, kurā atrodamies. Pēc informācijas noklausīšanās, skolēniem bija jādarbojas praktiski! . 10  stacijās , kopā noieti 2 km pa mežu un  purva laipām. Pagaršotas brūklenes, dzērvenes, mellenes un zilenes.
Baudot saulaino un silto  laiku , kopā  atpūtāmies dabā, uzņēmām spēku un enerģiju jaunajam mācību gadam.

Skolotāja-Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Zinību diena!

01.09.2021

8e6ca458_64aa_475e_b766_3b7bece17430.jpgPēc ilgāka pārtraukuma beidzot klātienē varējām satikties, lai atkal ieskandinātu skolas zvanu. Pirmais septembris ir īpašs ikvienam skolēnam un skolotājam, bet visīpašākais tas ir 1.klases skolēniem, kuri pirmo reizi vērs skolas durvis, lai iegūtu arvien jaunas zināšanas. Šodien pirmklasniekus sveikt ieradās Zīļuks ar Tinci un palīgiem – Runci Renāru un Peli. Viņi bērniem dāvināja burtus, jo tie esot paši svarīgākie ne tikai lai varētu lasīt, bet arī labāk spētu rīkoties ar datoru. Tāpat pirmklasniekus sveica un pašvaldības sarūpētās mugursomas  pasniedza Zantes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Kālis, kurš, nu jau kā ierasts, dāvināja pirmklasniekiem braucienu uz Tērvetes dabas parku.

 Skolas direktore sveica tos pedagogus, kuriem šis pirmais septembris ir nozīmīga darba jubileja-

INESE POLE – 10 darba gadi

ANITA GAILE – 25 darba gadi

ELITA OSE un ANTRA GRUNDMANE – 30 darba gadi

TIJA TRIPĀNE  - 35 darba gadi.

Arī šis mācību gads ir iesācies ar jauninājumiem pedagogu vidū. Turpmāk par angļu valodas skolotāju sākumskolā strādās ĒRIKA MATULE, bet skolotāja ANDA BESERE  strādās pirmsskolā.

Lai šis mācību gads ir interesants un notikumiem bagāts! Izturību gan skolēniem, gan vecākiem, gan pedagogiem!

Lasīt visu ziņu galerija (22)

Mēs esam sportiņā!

24.05.2021

Mēs esam sportiņā!- tā vēlās Kandavas novada Zantes pamatskolas 1.-6.klases audzēkņi.

21.05.2021 5.klases skolēni sagatavoja un citiem iemācīja Olimpiskās dienas vingrošanas kompleksu. Svaigā gaisā ar prieku vingrojot, saņemot Olimpiskās dienas sertifikātus un balviņas, bērni atzina, ka sportot vienmēr ir superīgi.Viennozīmīgi prioritārā vietā šajā vecuma posmā ir Tautasbumba , šogad izkonkurējot spēli Karogi.

Skolotāja Tija 

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Kandavas novada Zantes pamatskolā 8.maijā – Diena bez datora!

12.05.2021

img_20210511_wa0020.jpgSkolēniem šī diena bija jāpavada laukā, svaigā gaisā.

Ņemot vērā to, ka skolas gada  eko tēma ir –pārtika, skolēni izpētīja, kā viņu mājsaimniecībās notiek pārtikas audzēšana savām vajadzībām.

 Daudzās mājsaimniecības paši izaudzē tomātu, gurķu, paprikas un puķu stādus. Šajā pavasarī skolēnu ģimeņu dārzus papildina jauniestādīti augļu koki un ogulāji. Vairākās siltumnīcās jau ir iestādīti tomāti. Dažu ģimeņu pusdienas   jau papildina salāti, redīsi, loki  un dilles no savām siltumnīcām.

Skolēni  filmēja, fotografēja un zīmēja savu saimniecību lielos laukus, to apstrādi-kultivēšanu un sēšanas darbus.

Daži skolēni plānoja un zīmēja skices dārzeņu un puķu dobju ierīkošanai.

Paldies visiem, par interesantajiem video un foto mirkļiem!

 

Ekoskolas vārdā-sk. Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (56)

Es vesels veselīgā vidē!

22.04.2021

img_20210511_wa0015.jpg22. aprīļa pēcpusdiena Kandavas novada Zantes pamatskolas skolēniem un skolotājiem bija āra aktivitātes ekoskolas darbošanās  ietvaros, ar nosaukumu - “Es vesels veselīgā vidē!”

 

Āra aktivitātēs tika sakopta vieta pie “Piemiņas ozola”, un ilggadīgo  skolotāju Ginteru atdusas vietas Smiltiņu kapos. Skolēni devās dižozolu meklējumos uz “Liepiņu” mājām, kur atrada 2 liela apkārtmēra ozolus, kas varētu atbilst dižozolu statusam. Skolas parkā tika izveidots vigvams no kārkliem. Piedalījāmies nelielā ”solo” talkā Kurzemes cietokšņa muzejā un atradām interesantas vietas, pie skolēnu mājām. Lai arī uzlija  lietus un krusa centās izjaukt āra  aktivitātes ,  tas netraucēja labi pavadīt laiku un padarīt “Labos darbus”!

<>


Jaunākās galerijas