Lapas karte

Jaunumi

Skolēnu zīmējumu un domrakstu konkurss!

grupas_foto_skoleni_800x600_c.jpgPirmdien, 15. februārī, par godu Latvijas Republikas Satversmes pieņemšanas 99. gadadienai tiešsaistē notika Satversmes tiesas organizētā skolēnu zīmējumu un domrakstu konkursa laureātu apbalvošanas ceremonija. Apbalvojumus un sadarbības partneru specbalvas saņēma 40 skolēni no 28 skolām, aptverot visus Latvijas reģionus.

Ceremoniju atklāja Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova. Skolēnu konkursa laureātus un pedagogus uzrunāja Satversmes tiesas tiesneši.  Apbalvošanas ceremonijā piedalījās arī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Andris Vītols, Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Zariņš, kā arī Satversmes tiesas skolēnu konkursa sadarbības partneri.


Mūsu skolu ceremonijā pārstāvēja skolotāja Elita Ose, Kārlis un Dārta Cinkusi! Paldies skolotājai par ieguldīto darbu!

Lasīt visu ziņu galerija (1)

GADA JAUNIETIS - MARTA VANDARZELLE

safe_image.jpg

 12.februārī tiešsaistē norisinājās konkursa “Kandavas novada Gada jaunietis 2020” apbalvošanas pasākums.

Šogad konkursam tika pieteiktas divas mūsu skolas 9. klases skolnieces – Madara Krūmiņa un Marta Vanderzelle. Pretendenti tika vērtēti trijās vecuma kategorijās. Meitenēm bija jāsagatavo video stāstījums un prezentācija par saviem 2020.gada sasniegumiem un aktivitātēm.

Jaunākajā jeb 13-15 gadu vecuma grupā titulu “Kandavas novada Gada jaunietis 2020” ieguva Marta Vanderzelle. Marta 2019./2020.m.g.  aktīvi darbojās skolas skolēnu pašpārvaldē, darbojas 541. Zantes mazpulkā, jau 5 gadus, raksta projektus par dārzeņiem , piedalījās ugunsdzēsēju sacensībās, Kandavas novada Jauniešu centra “Nagla” pasākumos un vadīja izklaidējošus pasākumus skolā.

Tikpat aktīvi darbojās arī Madara. Turklāt abas meitenes piedalījās vairākās mācību olimpiādēs, ar labiem rezultātiem.

Jauniešu pieteikumus un sagatavotās video vizītkartes vērtēja žūrija - Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede, Kandavas novada domes deputāte Gunda Cīrule, Izglītības pārvaldes vadītāja Liene Šnikvalde, Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma direktore Dace Rozentāle un “Kandavas novada Gada jaunietis 2019” titula ieguvējs Nauris Truhņēvičs.

Jāpiebilst, ka Madara  un  Marta   izpelnījās arī žūrijas individuālas atzinības – žūrijas simpātijas balvas .

 

Meitenes malači! Mēs ar jums lepojamies!

 

Sk. Laila

Lasīt visu ziņu galerija (2)

9.februāris-Silto džemperu diena!

img_20210209_155249.jpg

 Šo dienu atzīmējām arī mēs, Kandavas novada Zantes pamatskolas skolēni, skolotāji un skolēnu vecāki.

Mūsu skolas moto-Diena bez datora! Visi atbalstītāji tika aicināti uzvilkt siltu džemperi un dienu pavadīt ārā, svaigā gaisā-staigājot, slēpojot, slidojot, braucot ar ragaviņām, plēvēm un dēļiem no kalna. Veidot sniega eņģeļus. Izgatavot putnu barotavas un izvietot tās dārzos, pie loga vai uz balkona. No dabas materiāliem izgatavot dažādus dārza rotājumus. Izgatavot ledus un sniega skulptūras un sveces. 

Vairāki skolēni, kopā ar vecākiem gatavoja veselīgu maltīti, bez dzīvnieku izcelsmes produktiem un izvairījās no pārtikas atkritumiem.

Skolas kurinātājs  samazināja temperatūru telpās par 1grādu. Darbinieki to neizjuta, jo bija uzvilkuši silto džemperi!

Eko skolas vārdā - sk. Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Mīļuma jeb Valentīndiena pirmsskolā!

a9a11811_d5e9_4512_8254_1c13133ea873.jpg

Kandavas novada Zantes pamatskolas  5.-6. gad. bērnu grupa 12.februārī svinēja Mīļuma jeb Valentīna dienu.

Šogad ziema devusi bagātu sniega daudzumu , izmantojot šo dabas bagātību  bērni gatavoja no  sniega  sirsniņas, kuras nokrāsojām sarkanā krāsā. 

Zīmēja ar krāsām sniegā zīmējuma mīklas- “Kas mīt manā sirsniņā?” Pērējiem bērniem bija jāuzmin, kas tur uzzīmēts?

Bērni gatavoja grāmatiņu “VISS SĀKAS AR MĪLESTĪBU !’, grāmatiņā tika iesieti darbi ,kurus gatavoja nedēļas garumā. Darbiņi grāmatā tika gatavoti tikai no sirsniņām.

Pasaulē ir brīnumbērni,

Bērni, kas laimi nes.

Laimi, bēdas apvienojam

Mīlestību  pievienojam.

Lai jauka Valentīna diena!

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Sveču diena jauktajā pirmsskolas grupā

02.02.2021 kur : Zantes pamatskola

img_20210202_093522.jpg

Spoži sprēgā svecītes

Tā kā tu, tā kā es.

Skaļi sprēgā svecītes,

Tu un es, tu un es,

Divas jautras svecītes.

Jau izsenis, latvieši pat februāri dēvējuši par sveču mēnesi. Šajā dienā esot daudz bijis jāēd, daudz jātērē un galvenais jālej sveces no aitu taukiem vai vaska. Tad parasti sveces esot izdevušās pašas labākās - degot neesot pilējušas un dūmojušas.

Šodien, 2. februāri, jauktās grupas bērni svinēja sveču dienu. Katrs no mājām bija paņēmis līdzi savu svecīti. Kopīgi izveidojām sveču izstādi. Mūsu izstādē bija ļoti dažādas sveces - eglīšu svecītes, brīnumsvecītes, tējas svecītes, dūmu svece, sveces ar dažādām krāsām un formām, kā arī svecītes, kuras smaržo. 

Pēc tam mēs vērojām laiku ārā. Mūsu senči ticēja, ja ārā ir bargs sals, tad par siltu pavasari nav ko domāt. Vēl novērojām nelielas vēja brāzmas un puteni, kas savukārt norāda uz jauku pavasari, siltu un lietainu vasaru.

Kopīgi vērojām sveces liesmu un bērni sauca krāsas, kuras tajā redz. Klausījāmies vai svecītes liesma skan. Izrunājām vai sveces liesmu var pagaršot un pasmaržot. Bērni vēroja sveces liesmu un kustējās tai līdzi.

Izrunājot drošības jautājumus, kopīgi veicām arī dažus eksperimentus. Eksperimentos mēs izmantojām sveci, šķīvi, krāsainu ūdeni, glāzi un brīnumsvecītes.

Noslēgumā katrs bērns izkrāsoja vai uzzīmēja savu svecīti.

                                                                                                                                                              Skolotāja Ieva 

Lasīt visu ziņu galerija (20)
<>


Jaunākās galerijas