Lapas karte

Jaunumi

Ledus skulptūras janvārī.

4bd9c14f_c21f_44f9_8530_8937997a664c.jpg


 5.-6. gadīgās grupas bērni priecājas par balto , sniegoto Ziemu. Ziema ir tik jauka- var velt sniega vīrus, braukt ar ragaviņām , pikoties un zīmēt eņģeļus sniegā. Un   balto ziemu, mēs varam izrotāt ar viņas pašas rotām,   ledus skulptūriņām.

Bērni iekrāsoja ūdeni ar guašas krāsām, kārtoja no dabas materiāliem kompozīcijas un to visu salika  plastmasas traukos. Kad daba bija sasaldējusi  kompozīcijas, bērni tās izkarināja kā lukturīšus krūmos pie bērnudārza.

    Sk.Marita

Lasīt visu ziņu galerija (24)

Ziemassvētki pirmsskolā!

whatsapp_image_2021_01_27_at_11_00_02_2.jpg


Reiz skaistā  ziemas dienā no mākoņa maisa bira sniegpārslas. Sniegpārslas griezās sniega dejā un viss kam viņas pieskarās, pārvērtās par mirdzošu rotu. Likās, ka pasaule mirdz mazos, košos dimantiņos. Visapkārt virmoja  kaut kas noslēpumaini jauks- tā bija svētku sajūta.  Bija ieradušies Ziemassvētki- laiks kad visapkārt valda miers, labestība.

 Zantes pamatskolas pirmsskolas 5.- 6.gadīgo bērnu grupā arī valdīja prieks, satraukums un vēlēšanās svētkos būt visiem kopā. Svētku pasākumā bērni iejutās pasaku varoņu lomās. Grupas auklīte iejutās Pasakas lomā , kas aicināja visus pasaku varoņus Ansīti , Grietiņu un Raganu, Sarkangalvīti un vilku, Trīs siventiņus, Sniega māti un divus velniņus svinēt Ziemassvētkus kopā ar viņu pie izgreznotās egles Pasaku mežā. Bērni dziedāja, dejoja, skaitīja dzejoļus un priecājās par skaistajiem svētkiem.

    Sk.Marita

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Zīmējumu un domrakstu konkurss par Latvijas Republikas Satversmi!

Noslēdzies Satversmes tiesas 2020. gada septembrī izsludinātais skolēnu zīmējumu un domrakstu konkurss par Latvijas Republikas Satversmi!

Satversmes tiesas izsludinātajā konkursā, kas bija veltīts mūsu valsts pamatlikumam – Latvijas Republikas Satversmei (turpmāk – Satversme), zīmējumu konkursā 6. klasēm tika iesūtīti 239 zīmējumi, 9. klašu grupā tika iesūtīti 39 domraksti un 12. klašu grupā arī tika iesūtīti 39 domraksti. Konkursā tika pārstāvētas 66 skolas, aptverot visus Latvijas reģionus.

Zīmējumu konkursā “Katrs bērns ir vienlīdzīgs savās tiesībās” Latvijas Mākslas akadēmijas atzinības rakstus saņem

Zantes pamatskolas skolnieks Kārlis Cinkuss. Pedagoģe Elita Ose. 111.jpg

Ziemas prieki jauktajā grupiņā

18.01.2021 kur : Zantes pamatskola

img_20210118_110636.jpgSniedziņš krīt, sniedziņš krīt,

Visu zemi apsedz drīz.

Sniedziņš krīt uz vaidziņiem,

Sniedziņš krīt uz pleciņiem,

Sniedziņš krīt uz kājiņām,

Iekrīt mūsu rociņās -

Ai, cik priecīgas ir tās!

                (B. Brice)


Ar lielu nepacietību, jauktās grupas bērni, gaidīja sniegu. Un beidzot tas ir klāt. Pirmās tapa sniega pikas un sākās lielā pikošanās. Tad braucām no kalna  ar ragavām un "ābolīšiem". Rīkojām sniega brišanas sacensības, kurās uzvarēja draudzība. Taisījām arī sniega salūtu. 

Gribējām celt arī sniegavīru un sniega sienu, bet ārā ir pārāk liels sals. Tāpēc sniegā veidojām sniega eņģeļus un zaķi.

Ļoti ceram, ka ziema mūs vēl kādu laiku lutinās ar sniegu. Mums ļoti patīk dažādas aktivitātes ārā.

                                                                                                                                                Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (24)

Akcija – “Palīdzi, ja vari!”

gettyimages_1060748862.jpgKlusais Ziemassvētku laiks Zantes pamatskolā nāk ar tradīciju, atbalstīt un palīdzēt Zantes pagasta vientuļajiem  cilvēkiem.

Skolēni, viņu vecāki, skolotāji un pārējie  skolas darbiniek tika aicināti sagādāt nelielu pārsteigumu cilvēkiem, kuri savu mūžu veltījuši mūsu pagasta attīstībai, izaugsmei un grūti strādājuši! Skolas rūķis, ievērojot visus piesardzības pasākumus, šogad apciemoja un iepriecināja 14 zanteniekus!

Paldies ziedotājiem – Gunitai Spruktei, Lailai Šaicanei, Tijai Tripānei, Kristīnei Elksnītei, Zaigai Puriņai, Butu ģimenei, Klagu ģimenei, Ievas Ābeles ģimenei, Ineses Mežgales ģimenei, Oliņu ģimenei.

 

Skolas vārdā – sk. Z.Puriņa

<>


Jaunākās galerijas