Lapas karte

2019./20.m.g.

Novada rudens KROSS

27.09.2019

img_20190926_wa0068.jpg26.septembrī mūsu labākie skolas sportisti piedalījās novada krosā Kandavā. Rudens mūs lutināja, laiks bija saulains, un skrējiena solis veikls! Godalgotās vietas ieguva: Artūrs Šteins  (4.kl.) I.vieta, Santa Šneidere (8.kl.) I.vieta, Kristiāna  Sendija Ozola (4.kl.) II.vieta, Dārta Cinkuse (5.kl.) III.vieta. Vēl sacensībās startēja V. Stepanova (5.v.), L.Liģeris (6.v.), R.Puškins (6.v.), A.Šulca (6.v.), J.Vanderzellis, R. Krūmiņš, R. Bilavs, L. Alkšbirze, A. Lūsis.

Paldies par darbu!

Sporta skolotāja  Laila.

 

Lasīt visu ziņu galerija (5)

“Brašais ugunsdzēsējs”

30.09.2019

img_20190927_wa0040.jpgKandavas novada Zantes pamatskolas izglītojamie un Zantes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības komandas (BUB) 2019.gada 20.septembrī Jelgavā piedalījās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigādes un Jelgavas pilsētas pašvaldības rīkotajās sacensības ugunsdzēsības sportā “Brašais ugunsdzēsējs”.

Kopumā 48 komandas no visas Latvijas demonstrēja savas iemaņas šļūteņu izvilkšanā, savienošanā, motorsūkņa darbināšanā, ūdens padošanā pa šļūtenēm no ūdenstilpnes un mērķu piepildīšanā ar ūdeni.

Lielākā konkurence bija Jauniešu zēnu komandai. Piecpadsmit komandu konkurencē  Zantes jauniešu zēnu komanda  (Brašie Zantenieki)  startēja 15. ar laiku  56 sekundes. Jauniešu meiteņu komandām bija mazliet mazāka konkurence, starp sešām komandām meiteņu komanda Bultas startēja pirmās ar laiku 1.01 minūte un meiteņu komanda Brašās Zantenieces startēja 6. (sestās) ar laiku 1.31. Diemžēl meiteņu un zēnu komandas netika uz pussfinālu, bet tas nekas mums ir kur augt un tiekties.

Sieviešu un vīriešu komandai, tā pat kā jauniešu meiteņu komandai nebija tik liela konkurence, kā jauniešu zēnu komandai. Pavisam kopā komandu skaits gan sieviešu, gan vīriešu komandai kopumā bija piecas komandas. Diemžēl vīru komandai Brīvprātīgie ugunsdzēsēji nebija tik veiksmīgs skrējiens un palika  piektajā vietā. Sieviešu komandai Brīvbprātīgās ugunsdzēsējas cīnījās pussfinālā par trešo vietu. Pietrūka tikai dažas sekundes līdz 3.vietai, pussfināla skrējiens ar laiku 46 sekundes.

Paldies visiem dalībniekiem, kuri piedalījās ugunsdzēsēju sacensībās:

Jauniešu meiteņu komandai "Bultas" – Kristīnei Liepiņai, Annijai Savvai, Madarai Krūmiņai, Anetei Lindai Dišlerei, Sofijai Līgai Ābelei un Ramonai Brujevai Jauniešu meiteņu komandai "Brašās Zantenieces" - Beātei Dišlerei, Sendijai Keitai Stolai, Elīzai Oliņai, Martai Vanderzellei , Maijai Annai Rone un Marikai Samanatai Kalniņai Jauniešu Zēnu komandai "Brašie Zantenieki" - Bilam Narkevičam, Ralfam Krastiņam, Gustam Beserim, Kārlim Kālim, Kristeram Oliņam un Mārim Uldim Doniņam. Zantes sieviešu BUB  - Inesei Stolai, Inesei Polei, Sintijai Kļavai, Lailai Bilavai, Andai Beserei, Andrai Kronbergai un Aijai Heidingerei. Zantes vīriešu BUB - Uldim Oliņam, Jānim Kālim, Edijam Strogonovam, Ingusam Puškinam, Kristianam Eversonam un Gatim Krastiņam.

 

Paldies mūsu čaklajiem rūķīšiem, kas parūpējās, lai komandas dalībnieki būtu paēduši un padzēruši siltu tēju.

Vislielāko paldies vēlamies pateikt  Uldim Oliņam par ieguldīto darbu jauniešu un  sieviešu  komandas sagatavošanu sacensībām un Jānim Kālim  par inventāra nodrošināšanu.

 

                                                                                                                A.Kronberga

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Miķeļdiena bērndārzā

30.09.2019

img_20190927_wa0013.jpg27.septembrī  Zantes pamatskolas bērnudārza  jauktā bērnu grupa un 5.-6. gadīgā  grupa svinēja Miķeļdienu. Ciemos bija ieradušies Zantes pamatskolas skolēnu pašpārvaldes skolēni improvizējot  Dārznieku, Tomātu, Kāpostu, Ābolu un Ķirbi. Dārznieks Māris  ar saviem palīgiem Martu, Elīzi, Samantu un Madaru bērniem mācīja  rotaļas un spēles piemērotas Miķeļdienai, stāstīja par tradīcijām, ticējumiem. Jauks pasākums un liels paldies skolēnu pašpārvaldei.

Lasīt visu ziņu galerija (34)

​ Ķirbju izstāde jauktajā grupā

01.10.2019

img_20190930_wa0010.jpgTuvojoties Miķeļdienai, uzaicināju savas grupas vecākus, izveidot kopīgu ķirbju izstādi. Parādoties pirmajiem ķirbjiem, arī bērni vēlējās pagatavot katrs pats savu ķirbi. No sākuma lielāko ķirbi apskatījām, aptaustījām, pasmaržojām, vienu no mazākajiem arī pagaršojām. Tad domājām kā mēs ķirbi pagatavosim.  Kopīgi nolēmām, ka tos krāsosim ar otām un akvareļu krāsām.. Šo darbiņu bērni veica ar lielu prieku. Un izdevās jau arī īsti skaistuļi.

Paldies jauktās grupas bērnu vecākiem par dalību ķirbju izstādē. Kopā mums izdevās!

Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Futbols Cērē

11.10.2019

img_20191011_wa0003.jpg

Kandavas novada Zantes pamatskolas skolēni 10.10 sacenšoties Cērē ieguva III. vietu novada sacensībās futbolā 6.-7.klašu grupā. Visspraigākā sacensība, ar rezultātu 3:3, notika starp Kandavas novada Zantes pamatskolu un Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolu. Nedaudz veiksme pievīla cīņā ar Cēres pamatskolu.



Paldies:

Mārim Uldim Doniņam

Kārlim Kālim

Ralfam Zaueram

Laurim Akselam Alkšbirzem

Kristiānam Artim Bilavam

Danielam Rimovičam

Kristeram Vētram

Artūram Lūsim

Raivim Bilavam

Skolas soma 3D

18.10.2019

img_20191019_wa0001.jpg17.10.2019 Kandavas novada Zantes pamatskolā notika pasākums „3D par telefoniem”. Tas ir modernās dejas projekts, kas veidots jauniešiem, lai ar kustībām un deju, parādītu atkarības no telefoniem. Telefons šodien ir ierīce, kura paņem visu brīvo laiku. Tas ir tik nemanāmi, ka pat neaizdomājamies. Izrādes dejotāji-Eva, Līna un Jānis vienas mācību stundas laikā ar interaktīvu izrādi, lika aizdomāties par šo atkarību, un to, kā tas ietekmē saskarsmi un ne tikai. Caur laikmetīgo deju tiek pausts skats uz jauniešu atkarību no telefoniem, darot to bez moralizēšanas un sava viedokļa paušanas. Mākslinieki šo savā ziņā aktuālo problemātiku pauž caur deju, kustību, zīmīgiem tekstiem, atslēgas vārdiem uz tāfeles, izmantojot arī groteskas elementus, tādējādi izceļot telefona lietojuma pārspīlējumu mūsdienās. Izrādes beigās notika diskusija, par to, vai telefona lietošana ir laba vai slikta, aizdomāties par  reālo un virtuālo pasauli.

 

Direktora vietniece audz. darbā T.Tripāne

Lasīt visu ziņu galerija (2)

4.-6.klases ekskursija uz Brocēniem.

82bcb7ed_e31b_4a24_bab9_d5f086426055.jpg


18.oktobrī 4.,5.un 6.klases skolēni ar projekta “Skolas somas” atbalstu Karjeras nedēļas ietvaros devās uz Brocēniem, kur iepazinās ar cementa ražošanas uzņēmumu “Schwenk Latvia” un vietējo mājražotāju bodnīcu Brocēnu centrā.

Cementa ražotnē skolēni tika iepazīstināti ar ražošanas procesu – sākot ar izejmateriāliem, kas nepieciešami, lai varētu izgatavot cementu un beidzot ar cementa pielietojumu būvniecībā. Kā pastāstīja ražotnes Vides speciāliste, cementa ražošanai ir vajadzīgs ļoti liels karstums – līdz pat 2000 grādu pēc celsija. Lai šo lielo temperatūru iegūtu, kā izejvielas tiek izmantoti dažādi alternatīvie kurināmie, piemēram, riepas un atkritumi. Taču lai atkritumi būtu derīgi kurināšanai, tie ir pareizi jāšķiro, tāpēc skolēniem bija iespēja atsaukt atmiņā un nostiprināt zināšanas, kā to pareizi darīt. Tāpat bija iespēja izstaigāt ražotnes ēkas ar virtuālās realitātes briļļu palīdzību, apmeklēt laboratoriju, kurā tiek pārbaudīta gatavā cementa kvalitāte. Ekskursijas noslēgumā Vides speciāliste aicināja skolēnus mācīties matemātiku, fiziku, ķīmiju, angļu un krievu valodu un izvelēties turpmākas darba gaitas tieši šajā uzņēmumā, kurš pašlaik nodarbina 250 darbiniekus jeb 150 dažādu profesiju pārstāvjus ražotnē, bet kopumā dod darbu vismaz 700 cilvēku no Brocēnu novada, tās apkārtnes un visas Latvijas.

Brocēnu mājražotāju bodnīcā skolēni iepazinās ar dažādiem mājražotāju labumiem, kuri sākotnēji, kā pastāstīja gide, ir radušies kā hobiji, bet pārauguši jau par pieprasītiem un labi zināmiem produktiem tirgū. Lielāka daļa mājražotāju dzīvo turpat Brocēnos. Cilvēki, kuri pēc skolu absolvēšanas, pēc neinteresanta un vienmuļa darba Rīgā , atgriezušies mājās, lai darītu to, kas patīk un pat nopelnīt ar hobiju palīdzību.

Ceļā uz mājām skolēni atzina, ka ir cītīgi jāmācās , lai varētu strādāt labi atalgotu darbu un jādara tas, kas pašam rada interesi un aizrauj. 

Lasīt visu ziņu galerija (19)
<>


Jaunākās galerijas