Lapas karte

2019./20.m.g.

Konkurss “Mans Zaļais dāvanu iesaiņojums”.

17.12.2019

img_20191217_wa0009.jpg8.klases skolnieces Marta Vanderzelle un Kristīne Liepiņa piedalījās “Zaļās jostas” rīkotajā konkursā “Mans Zaļais dāvanu iesaiņojums”. Bija jāizgatavo dāvanu iesaiņojums no otrreiz izmantojamiem materiāliem. Meiteņu konkursa darbs tika atlasīts dalībai izstādē modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”. Tur to var apskatīt līdz 13.janvārim13.decembrī meitenes, kopā ar klases audzinātāju L.Šaicani, piedalījās izstādes atklāšanā un laureātu apbalvošanā. Izstādes atklāšanā dalībniekus priecēja Zvanu ansambļa “Primus” uzstāšanās, kā arī bezmaksas radošās darbnīcas, kurās katram dalībniekam bija iespēja uztaisīt savu Ziemassvētku egles rotājumu, kā arī vinnēt pārsteiguma balvas no konkursa rīkotājiem.

Sk. Laila

 

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Ziemassvētku eglīte bērnudārza jauktajā grupiņā

17.12.2019
img_20191217_wa0053.jpg


Ausis man ir garas, garas

Kājas mani ātri nes.

Tālu varu visu dzirdēt

Tālu varu cilpot es.


Jauktās grupas bērni Ziemassvētki eglīti svinēja 17. decembrī. Šogad iejutāmies zaķu tēlā. Mazie zaķēni rādīja kā sēj eglīti, kā tā aug, kā to cērt, nes mājās un pušķo.  Izdejoja "Zaķīšu pirtiņu", gāja rotaļās, skaitīja dzejoļus, dziedāja un gaidīja Ziemassvētku vecīti.

Paldies  vecākiem  par sadarbību!

Gaišus un mierpilnus Ziemassvētkus un veiksmīgu 2020. gadu!


                                                                                 Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Zantes pamatskola ar Ziemassvētku balli noslēdza I pusgadu mācību darbā

20.12.2019

img_20191219_wa0166.jpgI semestra labinieki, kuriem vidējais vērtējums visos mācību priekšmetos ir augstāks par 7,0 ir: Ieva Krūmiņa, Kristers Oliņš, Māris Uldis Doniņš, Madara Krūmiņa, Kristiāna Sendija Ozola, Elīza Oliņa, Vanesa Fekļistova, Marta Vanderzelle, Paula Buta, Sofija Ābele, Kristīne Liepiņa, Beāte Dišlere.

Pēc oficiālās pasākuma daļas, sveikšanas, koncerta, ludziņas, svētku dalībnieki griezās jautrās dejās un spēlēs. Pasākumā bija ieradies arī Ziemassvētku vecītis, un, lai saņemtu dāvanas, klasēm bija jārāda priekšnesums.

Lasīt visu ziņu galerija (80)

Zvaigznes diena 6.01.2020

07.01.2020

img_20200106_wa0032.jpgZvaigznes dienā 1.-5.klašu skolēniem notika pasākums”” Atvadas no ziemas saulgriežiem””. Skolēni, sadarbojoties, grupās veica sešus uzdevumus. No krāsainiem papīriem izgatavoja egli, atrisinot matemātikas uzdevumu izveidoja svecītes, veicot latviešu valodas uzdevumu izgatavoja eglīšu rotājumus utml. Pasākuma otrajā daļā, K.Elksnītei spēlējot akordeonu, kopīgi dziedot dziesmas, skolēni gāja dažādās rotaļās, kā, piemēram, „Kas dārzā?”, „Strautiņš”, „Ādamam bij septiņ dēl”” u.c.

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Sākumskolēnu ekskursija uz Džūkstes pasaku muzeju.

12.12.2019

img_20200106_wa0002.jpg

12.decembrī sākumskolas skolēni devās ekskursijā uz Džūkstes pasaku muzeju.

Tur  mūs sagaidīja Rūķis, Kaķis un Pele.Rūķis mūs iepazīstināja ar  pasaku teicēja A.Lerha-Puškaiša dzīves gājumu un muzeja ekspozīciju.Skolēni piedalījas radošajā darbnīcā un  izgatavoja rotājumu no dzijas, ko karināt Ziemassvētku eglītē. Spēlējām leļļu teātri, kur aktieru lomās bija jāiejūtas pašiem skolēniem.Klausījāmies  Peles  stāstītās pasakas. Kopā ar Kaķi  izspēlējām sniega kauju, lai pievilinātu sniegu arī pie mums, ne tikai pasakā! Pēc radošām  aktivitātēm skolēniem bija iespēja atpūsties rotaļu istabā, ko bērni labprāt izmantoja.

Sākumskolas sk. - Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Akcija-Palīdzi, ja vari!

07.01.2020

img_20191226_wa0015.jpgTurpinot  tradīciju, jau 3.gadu pēc kārtas, Zantes pamatskolas  kolektīvs aicināja skolēnu ģimenes, pagasta iedzīvotājus un visus  citus, kuri vēlējās Ziemassvētku laikā iepriecināt  gados vecākos  un vientuļos  Zantes iedzīvotājus,sagatavot nelielu, sirsnīgu   dāvaniņu. Paldies jāsaka I.Ābelei, Z.Puriņai, A.Grundmanei, L.Šaicanei, A.Gailei, Klagu ģim., Oliņu ģim., Kronbergu ģim.,T.Tripānei, I.Ērglei , Zantes pagasta sociālā dienesta pārstāvei L.Feldmanei un ziedotājiem no Saldus  Labdarības biedrības „Zelta sirds” un personīgi Lindai Bērziņai par lieliskajām dāvanām.

 Skolas rūķu komanda  23.decembra rītā apciemoja 8 mājas, kurās dzīvo jauki, cienījamu vecumu sasnieguši cilvēki. Dažās mājās jau rūķi tika gaidīti un cienāti ar piparkūkām, mandarīniem un saldumiem.

Skolas  rūķu vārdā – sk. Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (22)

Cienasts putniņiem

14.01.2020

img_20200114_101048.jpg

14. janvārī pirmsskolas jauktās grupas bērni iepazinās un izpētīja putnu barotavu. Pagājušajā gadā ziemā nesām cienastu meža zvēriem. Šogad gribējām pacienāt savvaļas putnus.Kaut gan putnu piebarošana ir svarīgāka sniegotos un aukstos ziemas apstākļos. Šādos siltos ziemas apstākļos, kā šobrīd, savvaļas putni barību spēj atrast paši. Bet tomēr bērni iepazinās ar produktiem, ar kuriem var pacienāt putnus. Šoreiz putnu barotavā likām kviešu graudus, putraimus un baltmaizes drupačas. Pārrunājām, ka drīkst likt arī prosu, saulespuķu sēklas, linsēklas, nesālītu speķi. Ar cienastu pilno barotavu novietojām ārpusē pie bērnudārza.

                                                                                                                                            Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (11)
<>


Jaunākās galerijas