Lapas karte

Jaunumi

Kandavas novada Zantes pamatskolā 8.maijā – Diena bez datora!

12.05.2021

img_20210511_wa0020.jpgSkolēniem šī diena bija jāpavada laukā, svaigā gaisā.

Ņemot vērā to, ka skolas gada  eko tēma ir –pārtika, skolēni izpētīja, kā viņu mājsaimniecībās notiek pārtikas audzēšana savām vajadzībām.

 Daudzās mājsaimniecības paši izaudzē tomātu, gurķu, paprikas un puķu stādus. Šajā pavasarī skolēnu ģimeņu dārzus papildina jauniestādīti augļu koki un ogulāji. Vairākās siltumnīcās jau ir iestādīti tomāti. Dažu ģimeņu pusdienas   jau papildina salāti, redīsi, loki  un dilles no savām siltumnīcām.

Skolēni  filmēja, fotografēja un zīmēja savu saimniecību lielos laukus, to apstrādi-kultivēšanu un sēšanas darbus.

Daži skolēni plānoja un zīmēja skices dārzeņu un puķu dobju ierīkošanai.

Paldies visiem, par interesantajiem video un foto mirkļiem!

 

Ekoskolas vārdā-sk. Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (56)

Es vesels veselīgā vidē!

22.04.2021

img_20210511_wa0015.jpg22. aprīļa pēcpusdiena Kandavas novada Zantes pamatskolas skolēniem un skolotājiem bija āra aktivitātes ekoskolas darbošanās  ietvaros, ar nosaukumu - “Es vesels veselīgā vidē!”

 

Āra aktivitātēs tika sakopta vieta pie “Piemiņas ozola”, un ilggadīgo  skolotāju Ginteru atdusas vietas Smiltiņu kapos. Skolēni devās dižozolu meklējumos uz “Liepiņu” mājām, kur atrada 2 liela apkārtmēra ozolus, kas varētu atbilst dižozolu statusam. Skolas parkā tika izveidots vigvams no kārkliem. Piedalījāmies nelielā ”solo” talkā Kurzemes cietokšņa muzejā un atradām interesantas vietas, pie skolēnu mājām. Lai arī uzlija  lietus un krusa centās izjaukt āra  aktivitātes ,  tas netraucēja labi pavadīt laiku un padarīt “Labos darbus”!

Dueta “Santehniķi” koncertlekcija “Trubafona stāsts”

12.jpgIniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros 2021. gada 12. aprīlī  Kandavas novada Zantes pamatskolas audzēkņiem zoom platformā bija iespēja klausīties duetu “Santehniķi” ar koncertlekciju “Trubafona stāsts”, kurā, divi muzikāli jaunieši, skolēnus iepazīstināja ar kādu unikālu un savdabīgu mūzikas instrumentu – trubafonu, kura galvenā sastāvdaļa ir santehnikas caurules, bet vālīšu vietā tiek izmantotas pludmales čības.

  Programmā bija iekļautas dažādu laiku un stilu kompozīcijas - dažādu paaudžu pasaules hiti, klasiski skaņdarbi, kā arī latviešu tautas dziesmas.

Melodijas vijās ar mūziķu stāstiem par profesionālās un personiskās dzīves izaicinājumiem, uzvarām un zaudējumiem.

  Skolēni atzinīgi novērtēja dueta „Santehniķi” uzstāšanos. Viņuprāt, koncertlekcija bija vērtīga un interesanta.

 

                                                                                    Skolotāja  Tija

 

"Kino mūzikas vēsture".

12.jpg

19.04.2021  Kandavas novada Zantes pamatskolas audzēkņi noskatījās un noklausījās LATVIJAS SKOLAS SOMA ietvaros koncertierakstu "Kino mūzikas vēsture".

Pasākuma mērķis – iepazīties ar pasaules kinomākslas un kino mūzikas vēsturi un atcerēties pazīstamās pasaules un Rīgas kinostudijas filmas. 

Skolēni uzzināja interesantus faktus par kino attīstību, sākot no mēmā kino laikiem, noslēdzot ar mūsdienu titulētākajām filmām Latvijā un pasaulē, ko skolēniem piemērotā, atraktīvā veidā atklāja mūziķi Mikus Abaroniņš  un Arta Abaroniņa.

Videolekcija lieliski ievadīja skolēnus kinomūzikas, animācijas filmu un mūziklu tematā.. Tika iekļauti fakti no vēstures, kā vispār radās kino mūzika. Tika aktualizēti pasaulē labi zināmi skaņdarbi no filmām un multfilmām, par ko stundās iznāk stāstīt un integrēt saturā ļoti maz citu tēmu apjoma dēļ. Ļoti pārdomāti, soli pa solim – apskatīti visi filmu žanri. Tika likts uzsvars uz kino klasiku – “Mūzikas skaņas”, aktualizēta pasaulē populārākā multfilma “Ledus sirds”. Katram skaņdarba atskaņojumam tematiski izvēlēts un demonstrēts 3D fons, kas skolēniem neļāva garlaikoties klausīšanās procesā.

Skolotāja Tija

Laborantorium ar aizraujošu pasākumu – “Mākslas un zinātnes krustpunkti”.

12.jpg

13.jpg





Kandavas novada Zantes pamatskolā 22.03.2021viesojās Laborantorium ar aizraujošu pasākumu – “Mākslas un zinātnes krustpunkti”. 

Zoom platformā vieslektoru Mārtiņu klausījās un skatījās aizraujošus demonstrējumus 2.-9.klases izglītojamie. Nodarbības laikā skolēni iepazina Latvijas vēsturiska pilnmetrāžas spēlfilmas "Dvēseļu putenis" veidošanas aizkulises: uzzināja, kā gatavo mākslīgās asinis un speciālus degošos šķidrumus, kā trenējas kaskadieri u. c. Lai radītu iespējami ticamus efektus un pēc iespējas precīzāk attēlotu filmā redzamos vēsturiskos notikumus, nepieciešamas specifiskas zināšanas un nepieciešams veikt precīzus aprēķinus. Nodarbības laikā skolēni varēja brīvi sarunāties ar nodarbības vadītāju, kas sniedza atbildes uz jautājumiem. Kā pēc nodarbības atzina skolēni- viņiem bija interesanti un ļoti patika, labprāt vēlētos vēl skatīties līdzīgas nodarbības.

22. martā tiek atzīmēta Pasaules Ūdens diena.

img_20210326_wa0002.jpg


Šajā dienā ikviens skolas skolēns, skolotājs un skolēnu vecāki  tika aicināti pievērst uzmanību ūdens resursu nozīmei un apsaimniekošanai, mudinot sabiedrību domāt ne vien par savas, bet arī nākamo paaudžu veselību un izdzīvošanas iespējām.

Ūdens dienā aicinām ikvienu atcerēties to, ka šī mums tik pierastā, bet tik nepieciešamā dabas bagātība – ūdens, ir sargājama un taupāma!

Mūsu skolas skolēni iesūtīja foto par tēmu – Ūdens manā dzīvē!

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Lieldienas jauktajā pirmsskolas grupā

06.04.2021 kur : Zantes pamatskola

img_20210406_091603.jpg


Klausījos, brīnījos

Kas aiz kalna gavilēja:

Lieldieniņa braukšus brauca,

Asnus veda vezumā.

Lieldienas, kā pavasara saulgriežu svētki, saistīti ar dabas atmodu gan Latvijā, gan arī citur Eiropā. Biežākie Lieldienu simboli ir ola un zaķis. Ola simbolizē sauli un jaunu dzīvību, bet zaķis - auglību un bagātību. Viens no galvenajiem  seno latviešu lieldienu rituāliem ir šūpoļu kāršana un šūpošanās, kas veicina auglības spēku. Jo augstāk šūpojas, jo labāka raža būšot gaidāma. Jāšūpojas arī tādēļ, lai vasarā odi nekostu. Šūpoties var vēl visu nedēļu pēc Lieldienām. 

6. aprīlī jauktās grupas bērni svinēja Lieldienas. Bērni skaitīja tautasdziesmas, dejoja deju un dziedāja dziesmas par zaķi un Lieldienām kā arī gāja rotaļās. Pēc tam mēs rīkojām sacensības ar olas izstaigāšanu, lekšanu, olu ripināšanu, olu kaujām, ātrāko olas nolobīšanu un olu meklēšanu.

Pašā noslēgumā, bērni kopīgi izkrāsoja lielo Lieldienu olu, kura rotā mūsu grupiņu.

Paldies vecākiem par krāšņajām Lieldienu olām!

                                                                                                                

                                                                                                                          Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (28)

25.marts – Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena.

06.04.2021

 

Tikai cilvēkam būt Un atvērtu sirdi turēt, 

Kas jūt sava tuvākā sāpes un raizes... 

Ja vajag – dalīt uz pusēm gabalu maizes.

Atvērtu atmiņu turēt Un neaizmirst Tās daudzās dvēseles...

 

Latviešu tautai liktenīgs datums - 25.marts. Šogad mūsu skolā piemiņas brīdis, pirms 72.gadiem, izsūtītajiem latviešiem notika tiešsaistē. Skolotāja Laila skolēniem bija sagatavojusi vēstures faktus, deportēto cilvēku atmiņu fragmentus, kā arī protams informāciju par Zantes pagasta izsūtītajiem iedzīvotājiem. No Zantes pagasta, 1949.gada 25 martā, tika deportēti 63 iedzīvotāji, kas tika izsūtīti uz Tomskas apgabala Šegarskas rajonu.

Skolēni skatījās smilšu kino “Stāsti smiltīs …”. Benitai Plezerei bija 11 gadi, kad 1949. gada 25. martā viņu kopā ar ģimeni no lauku mājām Zemgalē izveda uz nomitinājumu aiz Urāliem. Lai attēlotu piedzīvoto ceļā un dzīvi izsūtījumā, Benita zīmēja pastkartītes, kuras sūtīja krustmātei uz Latviju. Iedvesmojoties no zīmējumiem un intervijas ar Benitu, radīta Smilšu kino filmiņa.

 ss.jpg

Skolēni tika aicināti aiziet pie Piemiņas akmeņa deportētajiem un nolikt pūpola zariņus vai pavasara ziedus, lai pieminētu cilvēkus, kas izcietuši deportācijas.

 fggh.jpg

Vēstures skolotāja L.Šaicane

<>


Jaunākās galerijas