Lapas karte

Jaunumi

Valsts svētki jauktajā grupiņā

17.11.2020

img_20201117_105006.jpg

Mazs bij tēva novadiņš,

Bet diženi turējās .

Visi sīki kadiķīši 

Zied sudraba ziediņiem.


17. novembrī jauktās grupas bērni svinēja Latvijas 102. dzimšanas dienu. Jau ceturto gadu pēc kārtas gatavojām kūku. Šoreiz tā bija ar putukrējumu, biezpienu un ķiršu ievārījumu. Bērni ar lielu aizrautību kūla putukrējumu, lika tajā biezpienu un maisīja. Pēc tam smērēja kūkas kārtas. Visi kopā arī kūku izdekorējām. 

Kad kūka bija gatava, klājām un dekorējām galdu.

Pēc tam noklausījāmies Latvijas valsts himnu, iepazināmies ar Latvijas valsts simboliem, skaitījām tautasdziesmas, dziedājām dziesmas un dejojām dejas. Pēc koncerta cienājāmies ar pašu gatavoto kūku.

Daudz laimes, Latvija!


                                                                                                             Skolotāja Ieva  

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Lāčplēša diena!

04b1d0e1_60df_4ec3_af5e_60435337927b.jpg 

Maza mana tēvuzeme

Divu roku platumā.
Mīļa mana tēvuzeme 

Divu roku siltumā.

 

Šogad, 11.novembrī – Lāčplēša dienā, 4.-6.kl. skolēni devās uz “Kurzemes cietokšņa muzeju”. Skolēni grupās darbojās muzeja telpās, meklēja atbildes uz jautājumiem, iepazinās ar muzeja eksponātiem. Noskaidroto informāciju ierakstīja vēstures skolotājas sagatavotajā darba lapā.  Īpaši aktīvi darbojās zēni.

Pēc tam visi skolēni un skolotāji, šogad arī bērnudārza 5.-6.grupiņa ar audzinātājām, pulcējās pie skolas ozola uz piemiņas brīdi. Godinājām visus karavīrus, kuri cīnījās par Latvijas valsts brīvību un neatkarību.  5.klases skolniece Kristiāna Puriņa lasīja patriotisku dzeju, vēstures skolotāja  L.Šaicaneiepazīstināja ar vēstures faktiem par 1918. un 1919.gada notikumiem. Noslēgumā visi nolikām svecītes skolas saimnieka izveidotajā auseklītī. Svecīšu liesmiņas vēl ilgi dega varoņu piemiņai no Zantes skolēniem

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Mārtiņi jauktajā pirmsskolas grupā

10.11.2020

img_20201110_104614.jpg


Kas dimd, kas rīb 

Ap istabiņu?

Mārtiņa gailīši dancīti veda,

Mārtiņu vakaru gaidīdami.




Veselu nedēļu jauktās grupas bērni krāsoja un līmēja dažādus Mārtiņdienas gailīšus. Bet šodien, 10.novembrī, bērni paši pārtapa gailīšos.

Iepazināmies ar Mārtiņdienas tradīcijām, skaitījām dzejolīšus par gailīti, dziedājām dziesmas, dejojām dejas, mēģinājām lasīt "graudus" un cienājāmies ar pīrāgiem.

Paldies par jauko sadarbību vecākiem! Jūsu gatavotās gaiļu cepures bērniem ļoti patika.

                                                                                                                          Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (13)

ĀRA IZGLĪTĪBAS DIENA – 5.novembris


1afdc20a_8df2_4abd_8e70_c640afba9a8e.jpgŠogad āra izglītības dienas tēma ir-Visvairāk man patīk būt ārā!

Kandavas novada Zantes pamatskolas āra izglītības dienas mērķis ir  padarīt bērnus laimīgākus un veselīgākus.

Šī bija diena, kad katrs skolotājs kādu no mācību stundām vadīja ārā, skolas pagalmā, stadionā, zaļajā klasē  vai parkā.

  • 1.un2.klase dabas zinību un matemātikas stundas vadīja skolas parkā, zīmējot, mērot, aprēķinot laukumu koku augstumu un apkārtmēru. Atpazina koku lapas un   mizu.
  • 3.kl.angļu valodas stundu apguva rakstot krāsainus  burtus un vārdus  kvadrātos uz asfalta.
  • Sporta stundā 3.kl. orientējās ar karti skolas parkā.
  • 4.klase pētīja augus puķu dobē un pie zaļās klases.
  • 5.un 6.kl. mūzikas stundā apguva ritma kvadrātu svaigā gaisā.
  • 6.kl. sociālo zinību stundā pētīja nedrošās vietas Zantes skolas apkārtnē.

Paldies skolēniem un skolotājiem par atsaucību un piedalīšanos! !

 

Eko skolas vārdā-sk.Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (8)

EKOSKOLU RĪCĪBAS DIENAS 2020 – LABIE DARBI PLANĒTAI!


11.jpgAr saukli “Labie darbi planētai!” no 2. līdz 8. novembrim visā Latvijā norisinās Ekoskolu Rīcības dienas 2020. Šajā nedēļā ap 37 000 bērni un jaunieši no vairāk kā 130 izglītības iestādēm pievērš sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņām, bioloģiskās daudzveidības izzušanai un aprites ekonomikas principu ieviešanai ikdienā. Savās aktivitātēs viņi apņemas un izaicina sabiedrību iesaistīties vides problēmu risināšanā. Kampaņa Latvijā notiek jau astoto gadu.  

Ekoskolu Rīcības Dienu kampaņa atgādina, ka divas lielas cilvēku radītas vides problēmas – klimata pārmaiņas un bioloģiskās daudzveidības izzušana – nekur nav pazudušas arī pandēmijas laikā. Viss šobrīd ir atkarīgs tikai no mūsu izvēlēm, tādēļ Ekoskolu skolēni izvēlas rīkoties un būt pārmaiņu nesēji savā kopienā.

 Arī mēs, Kandavas novada Zantes pamatskolas skolēni,, skolotāji , skolas tehniskie darbinieki darām labus darbus savai planētai!

  • Vides draugu pulciņa dalībnieki skolas parkā ierobežos teritoriju, kurā aug aizsargājamās savvaļas tulpes.
  •  Savukārt 1.un 2.kl. skolēni kopā ar audzinātāju Daigu atjaunos debespušu rādītāju, lai  dabas zinību stundās visi var  noskaidrot -  kur ziemeļi, kur dienvidi.
  • Turpinot jau iepriekšējo gadu tradīciju, šogad skolēni uzšūtos auduma maisiņus aiznesa mājās-saviem vecākiem, nevis organizēja plašāku akciju Zantes pagastā.

 

 

Ekoskolas vārda sk. - Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Helovīns pašiem mazākajiem

30.10.2020



img_20201030_132838.jpg



Šorīt jauktās grupas bērnus sagaidīja pārsteigums. Ienākot grupiņā viņus gaidīja divi Helovīna ķirbīši.

Kopā dziedājām dziesmas, dejojām dejas un gājām rotaļās. Pēc tam katrs bērns izvēlējās savu balonu un piedalījās dažādās sportiskās aktivitātēs ar tiem. Pasākuma laikā pamanījām, ka pie mums grupiņā ir ielidojis un nosēdies uz krēsla  ciemiņš - naktstauriņš.

Bērniem ļoti patika balonu salūts. Noslēgumā cienājāmies ar Helovīnu saldumiem.


Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Dots devējam atdodas.

622a9f8e_1c43_477d_b49b_71d2b6e24c50.jpg


Ikvienam ir iespēja darīt labus darbus, lai iepriecinātu otru, un teiciens “”dots devējam atdodas”” pierādījās Kandavas novada Zantes pamatskolas audzēkņiem. Savu iespēju robežās, veicot mazus darbiņus, piemēram, 9.klases meitenes sanesa malku pensionārei, kura to pati nespēja, 6.klase sakopa kapiņus , kur atdusas bijušais Zantes skolotājs u.c., skolēni nedomāja par pārsteigumu, kuru necerēti saņēma pēc laika.

Zantes pamatskola atrodas uz Kurzemes un Zemgales robežas Latvijas rietumu daļā, un 250 km attālumā  no tās, Latgales pusē, ir Jēkabpils. Šajā pilsētā darbojas atsaucīgais volejbola klubs “”Jēkabpils Lūši”” ar menedžeri Māri Trušeli un treneri Mārci Obrumani. Pateicoties šiem cilvēkiem, Kandavas novada Zantes pamatskolas izglītojamie saņēma 10 jaunas, superīgas volejbola bumbas. Kā tās veica šos simtu kilometrus? Neticēsiet! No rokas rokās! Nu gluži kā grāmatas kādreiz “”ceļoja “” uz jauno bibliotēku. Tam bija nepieciešamas tikai trīs dienas un sešu cilvēku iesaiste. Viss dzīvē ir iespējams, ja, ko ļoti vēlies! Paldies “”Jēkabpils Lūšu”” brīnišķīgajiem cilvēkiem!

Skolotāja Tija

Lasīt visu ziņu galerija (3)

"Dārza brīnumi 2020"

26.10.2020

img_20201027_070555.jpg

26. oktobrī Zantes pamatskolas jauktās grupas bērni devās uz Zantes kultūras namu, lai apskatītu Zantes iedzīvotāju izaudzēto dārzeņu foto izstādi "Dārza brīnumi 2020".

Visvairāk izstādē varējām vērot tomātus. Tie bija gan pavisam maziņi, gan arī ļoti lieli. Vislielāko tomātu bija izdevies izaudzēt Initai Usai. Tas svēra 707 gramus.

Mums arī ļoti patika  Liesmas Upmanes izaudzētie ķirbji, kuri izskatījās pēc čūskām. 

Vijas Oliņas dārzā bija izauguši dažādu formu kartupeļi. Visiespaidīgākais bija sarkans kartupelis sirds formā. Pārējos kartupeļos, pieliekot nedaudz fantāzijas, varēja saskatīt dažādus zvēriņus. 

Arī burkānus izstādē varēja vērot dažādās formās un krāsās. Daces Rozes dārzā bija izauguši sarkanie burkāni. 

Izstādē ir vērojami vēl daudz un dažādi dārza brīnumi. Iesakām aiziet apskatīties. Izstāde Zantes kultūras namā vēl ir apskatāma līdz 30. oktobrim.

                                                                                                                           Skolotāja Ieva

 

Lasīt visu ziņu galerija (2)
<>


Jaunākās galerijas