Lapas karte

Jaunumi

Zantes skolu apciemo absolvents, virsseržants Toms Grīslis

18.03.2024 kur : Zantes pamatskola


img-20240318-wa0025.jpg18.03.2024. Karjeras dienu ietvaros Zantes pamatskolu apciemoja virsseržants Toms Grīslis, kurš pastāstīja par savu profesiju, pārjautāja bērniem par NATO, jo 26.02. 2024. skolas saime ar Tomu Grīsli tikās zoom platformā, kur bērnus iedvesmoja dalībai Aizsardzības ministrijas konkursā Latvija NATO 20. Virsseržants bija sagatavojis konkursa jautājumus par NATO un par pareizajām atbildēm bērni ieguva unikālas balvas. Toms Gríslis atzina, ka skolēni ir zinoši un ieinteresēti, bērni un skolotāji uzdeva daudz jautājumus. Virsseržants bija priecīgs par visiem radošajiem darbiem, ko bērni sagatavojuši konkursam Latvija NATO 20 un izvirzīja savu simpātijas darbu, kas ir 4.klases skolnieces Sabīnes Bemanes zīmējums. Arī Sabīne saņēma stipru rokas spiedienu un balvu. Tikšanās otrā daļa noritēja ar Zantes pamatskolas Jaunsargiem, 7.-9.kl. skolēniem. Tur virsseržants rādīja prezentāciju un stāstīja par reālo dzīvi armijā, stāstīja par iespējām, nepieciešamo izglītību, fizisko sagatavotību u.c. Toms Grīslis parādīja jauniešiem karavīru istabu, ēdnīcu, medicīnas centru, sporta zāli, mācības mežā, tehniku, atbildēja uz jautājumiem. Ļoti vērtīga tikšanās! Jāpiebilst, ka Toms Grīslis ir absolvējis Zantes pamatskolu un ar šo lepojas, bija priecīgs apskatīt skolu, pakavējās atmiņās. Paldies 8.klases skolniecei Adriānai Mušketovai un skolotājai Antra Grundmane par ekskursiju pa skolas telpām un sirsnīgajām atmiņām! Vērtīgi!

                                                                                                                   Skolotāja Inga Ozola Inkina

Lasīt visu ziņu galerija (22)

KARJERAS STUNDA 8.KLASĒ

08.03.2024

  2AAAAAElFTkSuQmCC

 8.martā 8. klases stundā viesojās bijusī skolas absolvente Beāte Dišlere, lai iepazīstinātu par mācību iespējām Ogres tehnikumā, par daudzveidīgajām izglītības programmām un par iespējām piedalīties dažādos pasākumos ne tikai Latvijas robežās, bet arī ārpus tām.

    Paldies Beātei par izsmeļošo un interesanto stāstījumu!

                                                                                                                            Skolotāja Antra Grundmane

Lasīt visu ziņu

Sociālo zinību olimpiāde

07.03.2024

img-20240307-wa0035.jpg07.03.2024. Zantes pamatskolas skolēni Vanesa,Jānis un Kristers pārstāvēja skolu  Tukuma novada 6. klašu Sociālo zinību olimpiādē Tukuma 2. vidusskolā. Uzdevumi, kas bija jāpaveic bija ļoti visaptveroši. Jāprot atpazīt Latvijas prezidentus, kultūrvēsturiskās vietas, tradīcijas un mantojumus. Jāsaprot nodokļi, alga, depozīts, banku būtība. Jāatpazīst dažādas organizācijas un jāzin laiku, kurā Latvija pievienojusies tām, kā piemēram NATO, ANO, Eiropas padome u.c. Jāzin par barikāžu laiku, Baltijas ceļu, Latvijas Republikas proklamēšanu, jāprot parādīt iekšējās un ārējās valstu robežas, savietot kartè, atpazīt dažādu valstu karogus u.c. uzdevumi. Jābūt plašam redzeslokam un loģiskai domāšanai. Zantes pamatskolas skolotāja Aija Karlsone-Gulbe šajai olipmpiādei sagatavoja ļoti labu uzdevumu- “ Cilvēki, kuri nesuši Latvijas vārdu pasaulē”.Skolēniem bija jāprot parādīt ar kādu sasniegumu, izgudrojumu 10 personības mūsu Latvijas vārdu nesuši pasaulē. Starp tiem bija Gustavs Ērenpreiss, Kristaps Porziņģis, Valters Caps, Pēteris Vasks, Arvīds Blūmentāls u.c. Pārējo skolu skolotāji ļoti labi novērtēja un arī paši pamēģināja šo uzdevumu paveikt olimpiādes noslēgumā. Bērni malači, brīnišķīga pieredze!

                                                                                                                     Skolotāja Inga Ozola Inkina

Lasīt visu ziņu galerija (11)

"Pūt un palaid"

05.03.2024

img-20240305-wa0038.jpg


5.03. Zantes pamatskolas skolēniem bija iespēja, ar Latvijas Skolas somas atbalstu, piedalīties un klausīties trombonistu Vairi Nartišu, kurš rāda un atskaņo dažādus pasaulē unikālus pūšaminstrumentus. Izrāde veidota no vairākiem numuriem – gan atraktīviem instrumentāliem opusiem, gan garākām muzikālām stāstu ansambļa saspēlēm ar muzikālām rotaļlietām. Koncertprogrammas – izrādes atskaņojumā tika izmantoti visdažādākie instrumenti – trombons, vienīgais Latvijā esošais un gandrīz 4 metrus garais alpu rags, viena no 4 pasaulē uzbūvētajām Subkontrabastrompetēm, kuru izgudrojis Vairis Nartišs, blokflauta, kura tiek spēlēta ar degunu, pūšamais no burkāna, kurš tiek uzbūvēts skatītāju acu priekšā un citi mūzikas instrumenti. Performancēs tika izmantota arī dārza šļūtene, urbis, lejkanna un citas muzicēšanai it kā nederīgas lietas. Gan skolēniem gan skolotājiem izrāde patika un izraisīja patīkamas emocijas.

                                                               Skolotāja Tija Tripāne

Lasīt visu ziņu galerija (19)

Ziemas EKO forums 2024

23.02.2024 - 25.02.2024

img-20240226-wa0076.jpgJau devīto reizi Vides izglītības fonds organizē izglītojošu un pieredzes apmaiņas pasākumu - Ekoskolu Ziemas forums, kas notika Rīgas Rīnužu vidusskolā no 23. līdz 25. februārim, kur pulcējās ap 300 jauniešiem un pedagogiem no visas Latvijas.

No mūsu skolas piedalījās; Dagnija, Toms, Alise no 7.klases un Artūrs no 8.klases.

Pavadošie skolotāji : Elita un Anda.

Ekoskolu Ziemas forumā jaunieši un pedagogi piedalījās vides aizsardzību un izglītību saistītās mācībās un praktiskās nodarbībās. Tika pievērsta uzmanība aktuālām tēmām - klimata pārmaiņu saikni ar mūsu ikdienas izvēlēm pārtikas, transporta, enerģijas un ikdienas ieradumu jomās, vides piesārņojumu, aprites ekonomikas principiem un to praktisku īstenošanu ikdienā, bioloģiskās daudzveidības izzušanas iemesliem un nepieciešamajām rīcībām.

Ekoskolu programma ir viena no visaptverošākajām un populārākajām vides izglītības pieejām pasaulē. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas 199 izglītības iestādes un viena no tām ir Zantes skola.

             Paldies EKO komandai par darbu forumā un radošus darbus turpmākajam.

                                                                                                           EKO koordinatore – skolotāja Elita Ose

Lasīt visu ziņu

1. un 2. pakāpe Tukuma novada runas konkursā

23.02.2024

img-20240223-wa0063.jpg

Prieks, lepnums, gandarījums par mūsu Zantes pamatskolas bērniem Tukuma novada skolēnu skatuves runas konkursā! 23.02.2024. Zantes pamatskolas 1.kl. skolēns Rinalds Liskops ieguva 2. pakāpi un 3.kl. skolniece Sanija Cabule ieguva 1. pakāpi! Malači! Žūrijā šodien bērnus vērtēja Dace Liepniece un Valdis Lūriņš.

Mēs nebraucām pēc pirmajām vietām,  lai gan ieguvām, mums vajadzēja ko vairāk un to mēs visi kopā to saņēmām - pieredzi, līdzi jušanu, toleranci, prieku un prieka asaras. Liels kopdarbs, ğimeņu un pedagogu atbalsts, daudz līdzjutēju, kuri turēja īkšķus! Paldies visiem, kuri noticēja un palīdzēja bērniem virzīties tālāk, augstāk!

                                                                                                                        Skolotāja Inga Ozola Inkina

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Tikšanās ar VUGD pārstāvi

21.02.2024

20240221111321.jpg

11.02. visā Eiropas Savienībā atzīmēja vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu numura 112 dienu, kuras ietvaros arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) īstenos vairākas aktivitātes, lai veicinātu sabiedrības informētību par 112 numuru, uz kuru zvanot iespējams saņemt operatīvo dienestu palīdzību. Tieši tāpēc VUGD amatpersonas dodas uz izglītības iestādēm, lai izglītotu skolēnus par pareizu rīcību ārkārtas situācijās un zvanīšanu uz tālruņa numuru 112.

Ar VUGD pārstāvi tikās 3.-9. klašu skolēni.

                                                                    Skolotāja Ieva Kokina

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Teātra izrādes "Sniega karaliene" apmeklējums Zantes kultūras namā

16.02.2024

img-20240216-wa0059.jpg


16.02.2024. Zantes pamatskola apmeklēja Cēres teātra “Pastarītis” izrādi Sniega karaliene. Skatītāji bija ļoti atsaucīgi- pilna Zantes kultūras nama zāle! Izrāde ir brīnišķīga, tērpi un tēlojums aizrāva skatītājus. Tik ļoti aizkustināja Gerdas un Kaja, ká màsas un brāļa mīlestība, omītes labestība. Laupītāju humors lika pasmaidīt un no Sniega karalienes vēsuma tiešām kļuva dzestri. Liels paldies par šo iespēju!

                                                              Skolotāja Inga Ozola Inkina


Lasīt visu ziņu galerija (16)
<>


Jaunākās galerijas