Lapas karte

Jaunumi

Vieglatlētikas sacensības Kandavā

10.05.2018

img_20180510_wa0009.jpg10.maijā Kandavā, K. Mīlenbaha vidusskolas stadionā , noritēja novada vieglatlētikas sacensības.Zantes skolu pārstāvēja 14 sportisti no 3.-9.klasei. Konkurence bija ļoti liela, nācās sacensties ar sporta skolas audzēkņiem. Tomēr arī mēs tikām pie godalgotām vietām!

Dārta Cinkuse ieguva I.vietu 300 m skrējienā savā vecuma grupā, Kristaps Doniņš  II.vietu bumbiņas mešanā, Andrejs  Ķempis  III.vietu 300 m skrējienā savā vecuma grupā. Raivis Bīlavs ieguva divas 4.vietas – tāllēkšanā un bumbiņas mešanā. Arī Marta Vanderzelle ieguva 4.vietu 300 m skrējienā.  Sacensībās vēl piedalījās – A. Savva, K. Cinkuss, R. Stols, K. Bīlavs, M. Doniņš, M. Krūmiņa, B. Narkevičs, R. Dišlers, R. Fedosejenoks.

 

                                                                                                                                 Sporta skolotāja Laila

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Dāvinājums skolai

09.05.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180514_wa0056.jpg




Zantes skolas ilgadējās skolotājas Helēnas Bērziņas mājas sētā bija izaudzis skaists, spēcīgs ozoliņš. Tas ir spēka simbols latviešu tautai. Tā kā esam izlaiduma klase, tad skolotāja deva iespēju mums, 9. klases skolēniem, to iestādīt skolas parkā. To 9. maija rītā izdarīja Niks, Artūrs un Raivis. Lai aug liels un skaists !

                                                                      Skolotāja A. Gaile

Lasīt visu ziņu

Ekskursija uz Pūres Chocolate un SIA Lāči maizes ceptuvi

07.05.2018

    img_20180514_wa0016.jpg   7. maijā 9. klase un 4 mazpulcēni no 6. klases, karjeras projekta ietvaros, devās mācību ekskursijā uz SIA Pure Chocolate. Skolēni, gida pavadībā iepazinās ar šokolādes tapšanas vēsturi, uzzināja, ko šis dzēriens nozīmēja senajiem indiāņiem. Uzzināja, kā šis gardais dzērien nonāca Eiropā.

     Ekskursijas sākumā izspēlējām aizraujošu indiāņu spēli ar kakao pupiņām. Bija jautri. Neizpalika arī saldās balviņas.  Piedalījāmies  arī radošajā darbnīcā, kur paši veidojām šokolādes konfektes.

     Devāmies arī nelielā pārgājienā pa Ķemera purva takām.

  Pēcpusdienā apmeklējām SIA Lāči maizes ceptuvi. Kātienē varējām iepazīties ar ražotnes darbu. Bija iespēja iepazīt maiznieka darba vidi, jo klātienē vērojām, kā tiek veidoti burkānu maizes klaipiņi. Varēja iepazīties ar darba aprīkojumu un darba specifiku. Mūsu izvēlētais maiznieks –Niks, izveidoja skaistu burkānu maizes klaipiņu, kuru izceptu paņēmām līdzi uz Zanti. Diena bija vasarīgi jauka un ekskursija ļoti „garšīga”!

                                                                                                                         Skolotāja A. Gaile

Lasīt visu ziņu galerija (19)

Zantes mazpulcēni ikgadējās Latvijas Mazpulku sporta spēlēs

03.05.2018


img_20180504_wa0000.jpg  3. maijā 541. Zantes mazpuka komanda – Madara Krūmiņa, Jānis Krūmiņš, Beāte Dišlere un Marta Vanderzelle,  piedalījās Latvijas Mazpulku XXIII sporta spēlēs „Zaļais starts”, kuras notika Tukuma novada Džūkstē. Sporta spēlēs piedalījās 54 komandas no dažādiem Latvijas Mazpukiem. Pasākums notika Batltā galdauta svētku noskaņā, jo pēc sporta aktivitātēm mazpulceni klāja kopīgu svētku galdu. 

Individuālajās sacensībās  disciplīnā „Milža skrējiens”, Jānis Krūmiņš ieguva 1. vietu. Arī Zantes komanda startēja ļoti labi un nopelnīja pateicību.

     Spēļu laikā mazpulcēni, kuri realizēs projektu”Sīpoli Latvijas karoga krāsā”, varēja iegādāties sēklas materiālu. Izaudzētos sīpolus varēs pārdot Z/S „Ezerkauliņi.”Sīpolu projektus šogad veiks- Ralfs Krastiņs, Madara Krūmiņa, Marta Vanderzelle un Beāte Dišlere. Lai veicas!

Paldies mazpulcēniem par veiksmīgu startu Sporta spēlēs!

                                                              Mazpulka vadītāja Anita Gaile

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Apsveicam skolas sportistus!

02.05.2018

img_20180502_wa0031.jpg2.maijā Zantes pamatskolas skolēni mērojās spēkiem Kandavas novada skolu krosā.  Sacensībās piedalījās skolas 14 ātrākie un izturīgākie skrējēji. Vislabāk veicās 6.klases skolniecei Santai Šneiderei – I.vieta savā vecuma grupā, Martai Vanderzellei III.vieta.  Savās vecuma grupās III.vietas ieguva Dārta Cinkusa (3.kl.), Kristiāna Sendija Ozola (2.kl.), Bils Narkevičs (7.kl.). Tikai nedaudz līdz godalgotai vietai pietrūka Artūram Šteinam (2.kl.) un Raivim Bīlavam (3.kl.) – 4.vietas. Godam turējās Māris Doniņš (5.kl.) – 5.vieta, Ralfs Zauers (5.kl.), Artūrs Lūsis (5.kl.), Madara Krūmiņa (6.kl.), Roberts Stols (3.kl.), Annija Savva (3.kl.) un Marta Ķināte (4.kl.). Visgarākā distance bija jāskrien Bilam – 1500m . Malacis! 5.-6.klases dalībniekiem – 1000m, bet mazākajiem sportistiem 500m.

                                                                                                                        Paldies par izturību!

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Vēstures valsts 24.olimpiādes laureātu apbalvošana

27.04.2018

img_20180501_wa0026.jpg



27.aprīlī Rīgā notika Vēstures valsts 24.olimpiādes laureātu apbalvošana. Apbalvošanā piedalījās Kandavas novada Zantes pamatskolas 9.klases skolēns Niks Brīveris, par iegūto III.pakāpi valsts olimpiādē, vēstures skolotāja Laila Šaicane un direktora p.i. Elita Ose. Svinīgā apbalvošana notika Latvijas Kara muzejā. Balvas pasniedza Valsts izglītības satura centra Neformālas Izglītības departamenta direktore Agra Bērziņa. Skolēni un viņu skolotāji saņēma balvas un pateicības vārdus, kā arī iespēju, gida pavadībā apskatīt muzeja ekspozīcijas. Vēstures olimpiādes uzvarētāji tika slavēti par interesi savas valsts vēstures izzināšanā un aicināti studēt uz Latvijas Universitātes vēstures un filozofijas fakultāti.

                                                 Paldies Nikam par ieguldīto darbu!

Lasīt visu ziņu galerija (6)

EKO skolu ziņa!

26.04.2018

img_20180507_wa0025.jpg26.aprīlī,  Zantes skolas skolēni piedalījās Latvijas skolu komandu konkursā-orientēšanās spēlē – Koku diena Dzimtmisā.

 Mūsu skolu pārstāvēja pieci skolēni-Lauris Alkšbirze un Rodrigo Puškins no 5.kl., Madara Krūmiņa-6.kl.,Valērija Demidova-8.kl.,Daina Krūmiņa-9.kl.

  Konkursā piedalījās astoņu skolu komandas. Šajā konkurencē mūsu skolas komanda ieguva 3.vietu.

 Skolēniem savas zināšanas bija jāpierāda apmeklējot kontrolpunktus, un izpildot tur piedāvātos uzdevumus par mežu, folkloru, tropu mežiem, meža veltēm, jāpārzin pārtikas ietekme uz vidi un klimata pārmaiņām, jāatmin atjautības uzdevumi, jāpierāda  komandas saliedētību dažādās sportiskās aktivitātēs un tūrisma iemaņu veikšanā.

                                                        Paldies skolēniem un  komandas pavadonei  Gunitai Spruktei.

Lasīt visu ziņu galerija (13)
<>


Jaunākās galerijas