Lapas karte

Līdzpārvalde

Labbūtības ceļakartes noslēguma pasākums

whatsapp-image-2021-12-28-at-15-46-18.jpg21.decembrī skolā liela rosība, jo notika gatavošanās projekta “Labbūtības ceļakarte” noslēguma pasākumam.
Pasākums notika izrotātajā skolas zālē un uz to bija aicināti 20 aktīvākie jaunieši. Ziemassvētku atmosfērā pie mūzikas, kārumiem un svētku eglītes līdzpārvaldes vadītāja - sk.Elita teica paldies saviem palīgiem un visiem 20 aicinātajiem jauniešiem. Tie bija jaunieši, kas piedalījās un atbalstīja visas projekta aktivitātes. Un izrādās, ka mazajā, lauku skolā to ir daudz.
Paldies:
Markuss – 7.kl.            Viktorija – 8.kl.
Monta – 7.kl.               Sabīne – 8.kl.
Samanta – 7.kl.           Ieva – 8.kl.
Annija – 7.kl.              Samanta – 9.kl.
Kristiāna – 6.kl.           Mareks – 9.kl.
Evita – 6.kl.                 Kristers – 9.kl.
Adriāna – 6.kl.             Māris – 9.kl.
Artūrs – 6.kl.               Rodrigo – 9.kl.
Rūdis – 6.kl.                Dagnija – 5.kl.
Evelīna – 6.kl.             Beatrise – 5.kl


Lasīt visu ziņu galerija (9)

Labbūtības ceļakartes aktivitātes Zantes skolā

valstsjaunatnesprogramma_logo_krasains.jpg    1daļa

Skolā turpinās projekta “Līdzdalības sienas” īstenošana. Tajā  piedalās skolēni, kas vēlas savu ikdienas dzīvi skolā padarīt interesantu, aktīvu un atbalstošu visiem skolēniem.
     Pirmie darbi izdarīti. Konkursā par līdzdalības sienas dizaina izveidi uzvarēja – Kristiāna ar savu krāsaino skici.
Ļoti svarīgi ir noteikumu izstrāde – Kā lietot līdzdalības sienu? Kādu informāciju tur liksim? Kā un ar ko iepriecināsim, ik dienu, viens otru? Kurš būs atbildīgs par to? Tas bija jauniešu kopdarbs tos izmantot.
     Skolā ir piemērota vieta, kura pieejama visiem, un tāpēc kopīgi tiek plānota tās iedzīvināšana ar labām jauniešu idejām, diskusijām, aptaujām, izstādēm, svētku noformējumiem, lai uzlabotu savu pašsajūtu pandēmijas COVID – 19 laikā.
     Darbosimies, domāsim pozitīvi, palīdzēsim viens otram!

whatsapp_image_2021_12_06_at_21_18_02_1.jpg

2 daļa
     Kas ir Mentālā veselība? To mēģinām noskaidrot diskusijās un sarunās, gan neformāli - dabā, pie kopēja ugunskura, saliedēšanās spēlēs un klasē. 
      Novembrī projekta ietvaros tika veikta aptauja par emocionālo labsajūtu attālinātajā mācību procesā un klātienē. Tika iesniegtas 30 atbildes un tas ir labs aktivitāšu rādītājs, pēc kura var secināt, ka jaunieši nav vienaldzīgi par to, kas notiek pasaulē un tuvākajā vidē.

Lasīt visu ziņu galerija (8) galerija (10)

Labbūtības ceļakarte

Zantes skolā  no 10.oktobra līdz 31.decembrim tiks īstenots projekts

 “Labbūtības ceļakarte”.

attachment2.jpgSkolas līdzpārvaldes 4 līderi, augusta nogalē, piedalījās jauniešu apmācībās Jelgavas tehnikumā, kurās arī iesāka realizēt ideju par līdzdalības sienas izveidi skolā.
     Līdzdalības siena būs veids, kā veicināt skolēnus līdzdarboties skolas dzīves veidošanā, aktualizējot un palīdzot novērst mentālās veselības problēmas jauniešu vidū.
     Projekta mērķis ir sniegt atbalstu izglītības iestādes jauniešu pašpārvalžu iniciatīvu projektiem – labbūtības  ceļakartes aktivitāšu īstenošanai, kas ir identificētas, balstoties jauniešu vēlmēs un vajadzībās, un saplānotas JSPA organizētās mācībās par skolēnu labbūtības ceļakartes izstrādi, tādejādi nostiprinot psihoemocionālo un pilsoniskās līdzdalības kompetenci Latvijas izglītības iestādēs, veidojot pilsoniski aktīvu, līdzdalībā balstītu jauniešu paaudzi pēc-Covid19 laikmetā.
      Projekta laikā, jaunieši paši izveidos savu ieceri  vietai un sienai, kur izpaust savas idejas, diskutēt, atpūsties pie tējas tases. Organizēs radošās darbnīcas, šujot sēžam spilvenus, gatavojot plakātus, apsveikumus un citas lietas. Projekta atklāšana plānota 17.novembrī.

Lasīt visu ziņu galerija (5)
<>


Jaunākās galerijas