Lapas karte

2019./20.m.g.

Novada skolēni piedalās starpteritoriālā projektā EZIS

22.10.2019

img_20191012_122152.jpgLai veicinātu zinošu un motivētu jauno speciālistu un uzņēmēju pienesumu darba tirgū eksaktajās un tehniskajās nozarēs, Kandavas K.Mīlenbaha, Kandavas  Reģionālās vidusskolas, kā arī Zantes, Zemītes un Vānes pamatskolas skolēni piedalās projektā EZIS jeb “Inženierzinātņu apguves popularizēšana reģiona ilgtspējīgas ekonomiskās attīstības veicināšanai”.

Skolēni no Kandavas K.Mīlenbaha, Kandavas  Reģionālās vidusskolas, Zantes, Zemītes, Vānes, Pūres, Irlavas pamatskolām un Jaunpils vidusskolas, kopskaitā 11, aktīvi iesaistījušies projekta  nodarbībās un atzinuši tās par interesantām un noderīgām tādu mācību priekšmetu kā ķīmijas un fizikas apguvē.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Zantenieku foto izstāde "Dārza brīnumi 2019

22.10.2019

img_20191020_wa0002.jpg18. oktobrī jauktās grupas bērni devās uz Zantes kultūras namu aplūkot foto izstādi "Dārza brīnumi 2019". Bērni ar lielu interesi vēroja dārzeņus, ziedus un ogas. Lielāko daļu izstādes eksponātu visi pazina. Bet pilnīgi noteikti pārsteidza Initas Usas zilie kartupeļi un Aijas Jurkovas gurķi. Arī audzinātāja un auklīte neatpazina šos dārzeņus. 
Interesanti bija vērot arī Paulu Butu pie lielās, baltās petūnijas. Liesma Upmane pārsteidza ar sīpoliem, kuri bija izauguši ļoti lieli. Pensionēta skolotāja Milda Grīsle atrādīja savu raženo šabeļpupu. Izlobot tās pākstis, izrādījās, ka ieguvums ir 202 pupiņas. Sanitas Plotko dārzā šovasar raženi ziedēja rozes un lilijas. Viena no lilijām uzziedējusi ar 29 ziediem. Dacei Rozei atkal siltumnīcā bijis tomātu trakums. Tie vērojami dažādās krāsās un lielumos. Kultūras nama vadītājas Egijas Lāces dārzs 1.septembrī viņu sagaidījis ar uzziedējušu hiacinti un narcisēm. 
Šādus un vēl citus brīnumus mēs redzējām šajā izstādē. Mums patika un iesakām to apmeklēt arī citiem. Tiešām ir to vērts!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Veikalos “Maxima” nopērkami mazpulcēnu izaudzētie burkāni

29.10.2019

img_20191024_wa0006.jpg     Sākot ar 23. oktobri, lielākajos „Maxima Latvija” veikalos pieejami biedrības „Latvijas Mazpulki” bērnu un jauniešu izaudzētie krāsainie burkāni. Uzņēmums “Maxima” jau devīto gadu atbalsta “Latvijas Mazpulkus”, sniedzot praktisku ieskatu uzņēmējdarbības pamatos.

    Krāsaino burkānu audzēšanā iesaistījās 27 mazpulcēni no 15 Latvijas mazpulkiem.

 

Arī 541. Zantes mazpulka 2 mazpulcēni iesaistījās šī  projekta īstenošanā:

 

Marta Vanderzelle izaudzēja un sagatavoja pārdošanai 50 kg  

Ralfs Krastiņš  - 80kg krāsaino burkānu.

    23. oktobrī T/C Akropole MAXIMA veikalā tika svinīgi izlikti pārdošanai mazpulcēnu izaudzētie krāsainie burkāni.

 Iesaistīšanās šajā projektā sniedz mazpulcēniem lielisku iespēju iegūt pirmās uzņēmējdarbības iemaņas, visos tās posmos, sākot no sēklas līdz ražai, līdz iepakošanai un pārdošanai. Svarīga ir arī pieredze noslēgt līgumu, uzņemties atbildību pret sadarbības partneriem.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Mārtiņdienas zaļais tirgus

11.11.2019

img_20191107_wa0012.jpgCeturtdien, 7.novembrī,  Zantes skolas  skolēni un skolotāji  kopā ar vecākiem pulcējās un Mārtiņdienas svinībām.

Skolas vestibilā visus klātesošos ar jautrām dziesmām iepriecināja 1.-4.klašu ansamblis. Īsi par to, kas ir Martiņdiena un kāpēc tā jāsvin izstāstīja 3.kl. skolēni. Pirmklasnieki bija sagatavojuši tautasdziesmas, bet, 2.klasnieki parādīja budēļu maskas, kādās pārģērbās ķekatnieki, kad apciemoja kaimiņu  mājas. Visus pārsteidza-kaķis un pele, suns, trīs čigānietes, kaza  un nāve ar izkapti.

 Pēc izradīšanās sekoja  tirgus skolas zālē. Tirgū varēja nopirkt skolēnu izceptos gardumus, dārzeņus, dziju, dažādas rotiņas un piedalīties loterijā.

Tirgus laikā darbojās rotu darināšanas darbnīca, ko vadīja sk. Anda un ar spēlēm mūs izklaidēja skolas pašpārvaldes dalībnieki.

Paldies vecākiem un skolēniem par interesi un radošu izdomu!

 EKOskolas vārdā – sk. Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Mārtiņdiena pirmsskolā

11.11.2019

img_20191108_wa0023.jpgKas dimd, kas rīb 

Ap istabiņu?

Mārtiņa gailīši

Dancīti veda,

Mārtiņu vakaru gaidīdami.

Svētdien, 10.novembrī, visā Latvijā tiek svinēti Mārtiņi, kas ir latviešu gadskārtu paražās ir svinamā diena, un iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu.

Mēs, Zantes pirmsskolas grupu bērni un audzinātājas, svinējām Mārtiņdienu 8. novembrī. Ķekatās uz jaukto grupu atnāca 5.-6. gadīgo grupas bērni un audzinātāja Marita. Jauktās grupas bērni skaitīja dzejolīti par gailīti, dejoja deju "Kur tu teci?" un gāja dažādās rotaļās  ar lielās grupas bērniem. Pasākuma noslēgumā visi cienājāmies ar veselīgiem našķiem - āboliem, bumbieriem, burkāniem, puķkāpostiem un papriku.

                                                                                                                                                                                          Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (12)
<>


Jaunākās galerijas