Lapas karte

2019./20.m.g.

Lāčplēša dienas militārā stafete “Latvijas sargs”

13.11.2019

         

20191111_130309.jpg Novembris mūsu skolā ir īpašs mēnesis. Skolēni godina un atceras tos, kuri atdeva savas dzīvības par brīvu un neatkarīgu Latviju, parādot savas prasmes un zināšanas dažādos pasākumos. Par godu Lāčplēša dienai un Latvijas valsts armijas 100.gadadienai, 11. novembrī, Zantes pamatskolas skolēni piedalījās militārās stafetēs. Šogad startēja deviņas komandas no 3.-9.klašu skolēniem. Katrā komandā startēja 5 skolēni. Savu veiklību , attapību un zināšanas bija jāparāda 10 etapos – attēlu atpazīšana, šifrēts vēstījums, pirmā palīdzība ievainotajam, šķēpa mešana mērķī, gaisa takas, granātu mešana mērķī, zirnekļa tīkls, mīnmetējs,  azimuts un jāatrod vēstījums par Lāčplēša kara ordeni.    

            Laiks šogad bija ļoti labvēlīgs un kopumā komandas etapus veica stundas laikā. Pirms tam komandām bija jāpadomā par komandas nosaukumu un kopējo noformējumu. Šeit īpaši vēlos uzteikt komandu ”Brīvība”, kas bija šo uzdevumu pārdomāti veikušas. Saskaitot visos etapos iegūtos punktus un pieskaitot soda sekundes,  komanda “Brīvība” arī ieguva I.vietu. Komandas dalībnieces – Madara Krūmiņa (8.kl.), Annija Savva (5.kl.), Beāte Dišlere (9.kl.), Keita Stola (9.kl.) un Maija Anna Rone (9.kl.). Meitenes malači! II. vietu ieguva komanda “Muskuļi” – K.Liepiņš (9.kl.), A.Šteins (4.kl.), M.Doniņš (7.kl), G.Beseris (8.kl.) un M.Ķeiris (9.kl.) . III.vietu komanda “Zalkši” – K.Petrovs (7.kl.), L.Alkšbirze (7.kl.), A.Lūsis (7.kl.), R.Puškins (6.kl.) un  S.Jēgers (5.kl.)

            Visu komandu rezultātus var aplūkot tabulā.

Skolotāja Laila

 

 

Lasīt visu ziņu galerija (0) galerija (30)

Kurzemes un Zemgales novada mazpulku projektu forums

13.11.2019

img_20191025_175151.jpg25. oktobrī Valdemārpils vidusskolā visas dienas garumā norisinājās Kurzemes un Zemgales novada mazpulku projektu forums «Zaļākai uzņēmējdarbībai laukos». Aktivitātēs iesaistījās aptuveni 200 dalībnieku jeb 23 mazpulki.

    No 541. Zantes mazpulka forumā savus projektus prezentēja 4 mazpulcēni  - Madara Krūmiņa, Kristīne Liepiņa, Beāte Dišlere un mazpulka jaunākais dalībnieks Rafaels Jānis Reinfelds. Šie mazpulcēni  šogad  pētīja sojas pupiņas un veica projektu „Pētīsim soju”.

Madara un Rafaels ieguva 1. pakāpes sertifikātus

Kristīne un Beāte – 2. pakāpes sertifikātus.

Beāte un Madara saņēma arī Apliecību par dalību pētījuma projektā “Iepazīsim soju”, jo visu vasaru cītīgi sūtīja informāciju par savu soju  uz Dārzkopības institūtu.

     Mazpulka vadītāja Anita Gaile saņēma Pateicību par ieguldījumu mazpulcēnu sagatavošanā projektu forumā.

     Dišleru ģimene saņēma Pateicību par savu bērnu - Beātes un Anetes atbalstīšanu un iesaistīšanu Mazpulku kustībā.

Noslēgumā mazpulcēni piedalījās tirdziņā — tirgoja dārzos izaudzētos un projektos saražotos produktus.

Prieks par jauniešu padarīto darbu

  • gan par „Sojas projektu” veicējiem
  •  gan par Biznesa projekta dalībniekiem Martu Vamderzelli  un Ralfu Krastiņu, kuri izaudzēja, un sagatavoja pārdošanai 130 kg krāsainos burkānus un ieguva Apliecību par dalību projektā “Krāsainie burkāni”,
  • gan arī par pārējiem mazpulcēniem, kuri pabeidza savus iesāktos projektus.

541. Zantes mazpulka vadītāja Anita Gaile

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Valsts svētki pirmsskolā - Latvijai 101

16.11.2019

img_20191115_wa0019.jpgSkaista mana tēvu zeme
Par visām zemītēm:
Augsti kalni, plaši lauki,
Zilis jūras ūdentiņš. (L. tdz.)

Šajā nedēļā visi bērnudārza bērni līmēja, krāsoja un veidoja no plastilīna dažādus darbiņus par godu Latvijai. Pastaigu laikā skaitījām Latvijas valsts karogus Zantē. Pirmdien saskaitījām 12, bet pārējās dienās 5. Mācījāmies, ka Latvija esam mēs paši. Arī to, ka Latvija ir mūsu mājas, pagasts, novads.
15. novembrī jauktās grupas bērni gatavoja svētku cepumkūku. Kūkas gatavošana jau mums ir kā tradīcija, jo gatavojām to 3 reizi. Paldies vecākiem par atbalstu produktu sagādāšanā.
Vēlāk jauktās grupas bērniem pievienojās 5.un 6. gadīgās grupas bērni audzinātāja Marita un vecāki. Kopīgi noklausījāmies valsts himnu un sveicienu mums visiem Latvijas dzimšanas dienā. Bērni skaitīja tautasdziesmas un dejoja dejas. Mūs svētkos sveica arī skolas popgrupa un direktore Kristīne Elksnīte.
Paldies vecākiem, audzinātājai Maritai un direktorei Kristīnei Elksnītei par sadarbību!
Daudz laimes, Latvija, 101. gadadienā !!!

Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Konkurss 8.-9.klasei “Cildens mans novadiņš”.

23.11.2019

img_20191121_wa0004.jpg21.novembrī Kandavā, jauniešu centrā “Nagla”, notika konkurss 8.-9.kl. “Cildens mans novadiņš”. Mūsu skolu tajā pārstāvēja Madara (8.kl.), Gusts (8.kl.), Beāte (9.kl.), Keita (9.kl.) un Anna (9.kl.). Konkurss sastāvēja no divām daļām. Pirmajā daļā bija foto orientēšanās pa Kandavu. Komandai bija jāatrod 8 objekti un pie katra jānofotografējas un jāizveido neliels apraksts par to.  Ieguvām 2.vietu! Esam par to ļoti priecīgi! Otrajā daļā prezentējām mājas darbu. Katrai skolai bija jāizveido prezentācija par sava pagasta svarīgākajiem notikumiem pēdējā gada laikā. Mēs protams pārējos iepazīstinājām ar jaunajiem tautas tērpiem un izstāstījām, kā pie tie tikām. Teicām lielu paldies skolas direktorei K.Elksnītei, par viņas neatlaidību, lai mēs varētu piedalīties Deju svētkos. Iepazīstinājām visus ar vasarā notikušo nodarbību ciklu “Saglabāsim senču mantojumu”. Uzzinājām, ar ko lepojas pārējās novadu skolas un pagasti.

Paldies skolēniem par ieguldīto darbu! Jūs bijāt lieliski!

Skolotāja Laila

Lasīt visu ziņu galerija (25)
<>


Jaunākās galerijas