Lapas karte

Jaunumi

Ģimenes diena Zantes skolā!

                                                                                                     

whatsapp-image-2022-06-05-at-8-16-13-am-1.jpg26.maijā, skolā notika liela rosība. Pēc ilgāka laika pārtraukuma skolā norisinājās - Ģimenes diena.
     Ļoti labi apmeklētais pasākums bija izdevies. Kopā uz pasākumu bija ieradušies ap 80 dalībnieku. To šoreiz organizēja vecāku padome sadarbojoties ar skolas Jaunsargiem. Aktīvais Jaunsargu vadītājs - Jānis Pūpols ar savu komandu - Saldus un Zantes jauniešiem skolas parka teritorijā izveidoja 9.stacijas, kuras atraktīvā, sportiskā veidā sacentās savā starpā. Pavisam pieteikušās bija 10 komandas. Komandā darbojās ģimene, draugi un paši jaunieši. Cīņas spars, draudzība un saliedētība veicināja kopā būšanu. Pēc stafetēm, vecāku padomes pārstāvji visus dalībniekus un skatītājus cienāja ar zupu, kas tika vārīta skolas parkā uz ugunskura. Paldies - vecāku padomes vadītājai Irīnai Butai ar komandu par līdzdarbošanos.
Pasākuma noslēgumā tika apbalvotas atraktīvākās un  veiklākās ģimenes. 
     Visu mācību gada Zantes skolēni mācījušies spēlēt - mazo mūzikas instrumentu -  ukulelli. Pasākuma izskaņā iegūtās prasmes noderēja kopējā sadziedāšanās aktivitātē. Loti lielu darbu ieguldījusi skolas direktore K.Elksnīte, mūzikas instrumenta apmācībā un kopējā Ģimenes pasākuma noskaņā.

Paldies visiem, kas atnāca!

 

Lasīt visu ziņu galerija (27)

Ugunsdzēsības sporta sacensības “STIPRIE, VEIKLIE”

16.05.2022

whatsapp-image-2022-05-13-at-3-17-46-pm.jpg2022.gada 13.maijā Saldus tehnikums organizēja ugunsdzēsības sporta sacensības “STIPRIE, VEIKLIE” ar izvēršanos no autocisternas. No Zantes skolas piedalījās 4 komandas, kuras pārstāvēja Zantes BUB. Jaunie ugunsdzēsēji sacentās ar Saldus, Tērvetes, Grobiņas, Valmieras amata brāļiem.
     Katram bija iespēja pārbaudīt savas sadarbības prasmes komandā, izaicināt sevi spēkā, ātrumā un erudīcijā.
     Vislielākais prieks par sacensību jaunākajiem dalībniekiem – komandu ZIBENS – Rūdis, Ronis, Artūrs Šteins, Dagnija Rusmane, Evita Rusmane, Markuss Mušketovs. Lai arī 6.vieta, tomēr prieks par labi pavadītu laiku un jaunām prasmēm. Meiteņu komandu pārstāvēja – Viktorija Koļcova, Ieva Krūmiņa, Monta Rasa, Annija Savva, Adriāna Mušketova, kuras šoreiz palika 5.vietā. Meitenes atzina, ka ieguvušas jaunu, interesantu un neikdienišķu pieredzi.
   Esam gandarīti par iegūto 3.vietu jauniešu grupā līdz 18 gadu vecumam, kuru ieguva puišu komanda MTZ – Māris Maksimovs, Māris Uldis Doniņš, Kārlis Kālis, Kristiāns Bilavs, Raivis Bilavs.
   Zantes BUB pārstāvēja un 3.vietu savā grupā ieguva arī sieviešu komanda, kuras sastāvā šogad – Inita Šmite, Anda Besere, Aija Karlsone-Gulbe, Ērika Matule, Kristīne Elksnīte.
   Lai arī bijām satraukušies, ka bija iespējams tik maz veltīt laiku treniņiem, esam pateicīgi par iespēju parādīt, ka Zantes pagastā dzīvo enerģiski un aktīvi cilvēki, kuriem rūp mūsu visu drošība un gods!
   Paldies Zantes BUB valdes priekšsēdētājam Jānim Kālim par sagādāto komandu noformējumu, sporta jostām un ķiverēm. Esam gatavi nākamajiem startiem!

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Māmiņdiena Zantes pamatskolā

whatsapp-image-2022-05-06-at-3-09-18-pm-2.jpg6.maijā Zantes pamatskolas skolēni bija sagatavojuši koncertprogrammu savām māmiņām, vecmāmiņām un krustmāmiņām. Koncerts notika Zantes estrādē, tāpēc to bija iespējams apmeklēt jebkuram Zantes iedzīvotājam vai viesim. Paldies skolotājiem un skolēniem par ieguldīto darbu koncerta sagatavošanā un darbarūķiem par pavasarīgo noformēšanu!
     Šajā dienā Zantes skola vēra savas durvis visiem mācīties gribētājiem un citiem interesentiem. Skolā bija pieejama skolēnu darbu izstāde, varēja apskatīt arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbus.
     Nākamais lielais pasākums būs 26.maijā, kad Zantes pamatskolas parkā tiks atzīmēta Ģimenes diena. 

Lasīt visu ziņu galerija (74)

541. Zantes mazpulks jaunatnes organizāciju salidojumā “Zaļais starts!”

05.05.2022

whatsapp-image-2022-05-05-at-4-34-37-pm.jpg"Zaļais starts 2022" ir jaunatnes organizāciju salidojums, kurš norisinājās 2022. gada 30. aprīlī Ghetto Games sporta kompleksā Grīziņkalnā. Salidojuma laikā jaunatnes organizācijas sacentās spraigās sporta spēlēs.
      541. Zantes mazpulku pārstāvēja mazpulcēni - Viktorija Koļcova, Ieva Krūmiņa, Samanta Kalniņa un Māris Doniņš, kuri startēja vecākajā grupā.
      Laiks bija patīkami saulains, visi bija priecīgi un aktīvi iesaistījās interesantās un spraigās aktivitātēs.
Individuālajās sacensībās Māris Doniņš ieguva 1. vietu disciplīnā “SLACK +PUZZLE”
Kamēr jaunieši startēja, mazpulku vadītāji gatavoja aizsargtīklu, kuru vēlāk bijušais mazpulcēns Intars no Tumes,nogādāja uz Ukrainu.

 541. Zantes mazpulka vadītāja Anita Gaile

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Lielā talka

whatsapp-image-2022-05-02-at-8-39-33-pm.jpgLielajā talkā piedalījās arī Zantes skolas skolēni! 4.,6. Un 7.klase talkoja Smiltiņkalnā.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Vīru kopas "Vilki" koncerts

whatsapp-image-2022-05-02-at-3-12-18-pm-1.jpg22.aprīlī Zantes pamatskolas 4.un 5.klases skolēni apmeklēja Vīru kopas "Vilki" koncertu Zemītes pils parka estrādē, kur mūs laipni uzņēma Zemītes sākumskolas pārstāvji. Koncertā caur dziesmām un mūziku iepazinām Latvijas vēsturi no senatnes līdz mūsdienām. Paldies par jauko pasākumu!

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Putnu diena Jaunmoku pils parkā

whatsapp-image-2022-05-02-at-2-59-11-pm.jpgLielākā daļa gājputnu ir atgriezušies un Jaunmoku pils parku piepildījuši ar skanīgām putnu dziesmām. Tāpēc arī Zantes skolas 3.un 5.kl. skolēni 21. aprīlī devās mācību ekskursijā.
     Kā pareizi vērot putnus mums Putnu dienas ietvaros praktiskā nodarbībā parkā parādīja “putnu vīri” Kaspars Funts un Kārlis Millers no Latvijas Putnu fonda. Pēc ziemas drēgnuma daudziem putniem parkā ir nepieciešams atjaunot to mājas. To kopīgi  izdarījām putnu būru gatavošanas darbnīcā, kurā izgatavojām un noformējām  būrus strazdiem, zīlītēm, cielavām un meža pūcei.  Zināšanu nostiprināšanai par putniem, bija iespēja pildīt dažādus uzdevumus kā arī apskatīt Viestura Klimpiņa, putnu drauga un to dzīves izzinātāja, fotoizstādi.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Olimpiskā diena Zantes skolēniem.

whatsapp-image-2022-04-26-at-4-57-52-pm.jpg22.04 6.klases un 7.klases skolēni piedalījās Olimpiskajā dienā Tukumā, sacenšoties ar vienaudžiem. Sacensības sākās ar svinīgo atklāšanu, karoga ienešanu un organizatoru uzrunu.Plkst.10.00 visā Latvijā vienlaicīgi norisinājās kopīga vingrošana.Arī Tukumā no 14 komandām,kuras vingroja,  balvu par sinhronākajām kustībām saņēma Zantes komanda.Tad sekoja interesantas sacensības:Kopējais komandas tālākais lēciens, Piepūstais slazds, Ātrākais minējs, Ostapenko sitiens u.c. Vislabāk komandai veicās šautriņu mešanas disciplīnā, kur ieguva I vietu.Grūtāk padevās skriešanas disciplīnas.Ar komandas startu bija apmierināti gan bērni, gan skolotāja.
     Olimpiskā diena pārējiem skolas skolēniem turpinājās pagasta stadionā, iesildoties ar vingrojumu kompleksu, kuru bija sagatavojusi 6.klase pašvadītā mācību procesā.Pēc tam katra klase pildīja dažādus uzdevumus, sacenšoties par medaļām.Pasākuma noslēgumā visi dalībnieki saņēma Sertifikātus par dalību.Arī  pirmskolas izglītības audzēkņi vingroja kopā ar skolēniem un sacentās savā starpā.

Lasīt visu ziņu galerija (26)
<>


Jaunākās galerijas