Lapas karte

Jaunumi

1. un 2. pakāpe Tukuma novada runas konkursā

23.02.2024

img-20240223-wa0063.jpg

Prieks, lepnums, gandarījums par mūsu Zantes pamatskolas bērniem Tukuma novada skolēnu skatuves runas konkursā! 23.02.2024. Zantes pamatskolas 1.kl. skolēns Rinalds Liskops ieguva 2. pakāpi un 3.kl. skolniece Sanija Cabule ieguva 1. pakāpi! Malači! Žūrijā šodien bērnus vērtēja Dace Liepniece un Valdis Lūriņš.

Mēs nebraucām pēc pirmajām vietām,  lai gan ieguvām, mums vajadzēja ko vairāk un to mēs visi kopā to saņēmām - pieredzi, līdzi jušanu, toleranci, prieku un prieka asaras. Liels kopdarbs, ğimeņu un pedagogu atbalsts, daudz līdzjutēju, kuri turēja īkšķus! Paldies visiem, kuri noticēja un palīdzēja bērniem virzīties tālāk, augstāk!

                                                                                                                        Skolotāja Inga Ozola Inkina

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Tikšanās ar VUGD pārstāvi

21.02.2024

20240221111321.jpg

11.02. visā Eiropas Savienībā atzīmēja vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu numura 112 dienu, kuras ietvaros arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) īstenos vairākas aktivitātes, lai veicinātu sabiedrības informētību par 112 numuru, uz kuru zvanot iespējams saņemt operatīvo dienestu palīdzību. Tieši tāpēc VUGD amatpersonas dodas uz izglītības iestādēm, lai izglītotu skolēnus par pareizu rīcību ārkārtas situācijās un zvanīšanu uz tālruņa numuru 112.

Ar VUGD pārstāvi tikās 3.-9. klašu skolēni.

                                                                    Skolotāja Ieva Kokina

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Teātra izrādes "Sniega karaliene" apmeklējums Zantes kultūras namā

16.02.2024

img-20240216-wa0059.jpg


16.02.2024. Zantes pamatskola apmeklēja Cēres teātra “Pastarītis” izrādi Sniega karaliene. Skatītāji bija ļoti atsaucīgi- pilna Zantes kultūras nama zāle! Izrāde ir brīnišķīga, tērpi un tēlojums aizrāva skatītājus. Tik ļoti aizkustināja Gerdas un Kaja, ká màsas un brāļa mīlestība, omītes labestība. Laupītāju humors lika pasmaidīt un no Sniega karalienes vēsuma tiešām kļuva dzestri. Liels paldies par šo iespēju!

                                                              Skolotāja Inga Ozola Inkina


Lasīt visu ziņu galerija (16)

1.-4.kl.tautas deju kolektīvs piedalījās lielkoncertā "Būšu liels" Viesatās

15.02.2024

screenshot20240301202603whatsapp.jpg



Zantes pamatskolas, 1.-4.kl.tautas deju kolektīvs, 15.februārī piedalījās lielkoncertā "Būšu liels" Viesatās. Bērni izdejoja obligāto deju repertuāru gatavojoties skolēnu Dziesmu un deju svētkiem.


                                                                  Skolotāja Marita Dišlere

Lasīt visu ziņu

Randiņš ar skolotāju Zantes skolā

14.02.2024 kur : Zantes pamatskola

img-20240214-wa0046.jpg14.februārī – Valentīndienas noskaņās, Zantes skolas skolēnu līdzpārvalde un EKO komanda organizēja saliedēšanās pasākumu skolotājiem.

Pasākuma mērķis – skolēnu līdzdalības prasmju attīstīšana pasākumu organizēšanā sadarbojoties ar skolotājiem, gūstot abpusēji pozitīvas emocijas.

Skolēni bija izveidojuši 5 darbnīcas, kuras paši vadīja. Mācīja skolotājiem dažādas radošās prasmes. Pirmās darbnīcas “Citāda sirsniņa” vadītāji – Dagnija ar Tomu mācīja zīmēt ar 3D pildspalvām.

Otrā darbnīca “zīmē un smejies”, vadītāji Rūdis un Adriāna mācīja zīmēt karikatūras pēc video instrukcijas.

Trešā darbnīca “Labais troksnis”, vadītāji Ralfs un Signe stāstīja par dažādu mūzikas ritmu vingrinājumu izpildi ar rokām, kājām, zvaniņiem un muzikālajām caurulēm;

Ceturtā darbnīca “Draugos ar sportu” vadīja Reinis un Artūrs. Skolotāji apguva jaunās, populārās spēles Cornhole pamatus. Jautri, azartiski un skaļām emocijām pavadīts laiks;

Piektā darbnīca “Gatavo fiksi”, vadītājas Vanesa un Violeta, lieliski tika - galā ar cīsiņš mīklā – cepšanu; Neparasti ātrs launadziņš ikdienā, ko apguva skolotāji;

Kafijas galdu klāja – Juris, Beatrise un Linda. Par fotografēšanu rūpējās – Alise.

Pasākumu organizēšanā piedalījās 18 skolēni.

Paldies par jauko pasākumu!

                                                                                                                                           Skolotāja Elita Ose

Lasīt visu ziņu galerija (21)

Tikšanās ar rakstnieci Inesi Valteri

14.02.2024 kur : Zantes pamatskola

valtere.jpg


14.02.2024. Zantes pamatskolā ciemojās rakstniece Inese Valtere, kura mums atklāja pasaku tapšanas burvību un ļāva bērniem piedzīvot radīšanas prieku. Piedzīvojām sajūtas uz spageti, šokolādes un citām garšīgajām planētām. Bērni ļoti aktīvi iesaistījās, stāstīja savas pieredzes un iztēlojās savus pasaku varoņus. Uzzinājām arī kā reāli top grāmata, cik daudz profesiju pārstāvji iesaistās grāmatas tapšanas procesā. Uzzinājām kā top ilustrācijas, ko dara burtu pavēlnieks litreāts, kādus trikus izmanto maketētājs, kā top zelta burti un ko dara papīra cilvēks. Paldies rakstniecei Inesei Valterei par šo interesanto un izzinošo nodarbību!

                                          Skolotāja Inga Ozola Inkina

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Meteņi Zantes pamatskolā

09.02.2024 kur : Zantes pamatskola

img-20240209-wa0030.jpg

9.februārī Zantes pamatskolas saime kopā ar folkloras kopu “Vācelīte” nosvinējām Meteņdienu. Folkloras kopa ieradās ar dzīparu bērzu slotiņām, ar kurām izstaigāja visas klases, ar tām izslaucīja visus negantumus, niķus, stiķus un sliktās atzīmes. Slotiņas pēc tam bij jāsadedzina ugunskurā, varen liela liesma izvērsās. Ar deju dzinām prom kurmjus, izgriezāmies dejā pa pāriem, minējām mīklas un lasījām ticējumus, arī sniega- konfekšu bumbas lidoja. Cienājāmies ar brangām rauga pankūkām un pīrāgiem, lai visi visu gadu veselīgi un stipri. Skolas saimnieks parūpējās par gardu zāļu tēju, uz ugunskura vārītu. Dzenam prom ziemu un kurmjus, un gaidam pavasari! Paldies visiem!

                                                                                                   Skolotāja Inga Ozola Inkina

Paši mazākie pirmsskolas vecuma bērni Meteņos  cepa  un cienājās ar pīrāgiem, jo senie latvieši šajos svētkos klāja bagātīgu galdu. Lika vēl pēdējo reizi šajā ziemā maskas un gāja rotaļās. Kā arī brauca pa kalniņu, lai pavadītu ziemu un sāktu gaidīt pavasari.

                                                                                                   Skolotāja Ieva Kokina

Lasīt visu ziņu galerija (43)

Silto džemperu diena

09.02.2024

siltodzemperudiena-1.jpg



Silto džemperu dienas atbalstītāji Zantes pamatskolā.

                                              Skolotāja Elita Ose

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Skatuves runas konkurss "Zantes svilpis 2024"

07.02.2024 kur : Zantes pamatskola

img-20240207-wa0026.jpg


Skatuves runas konkurss "Zantes Svilpis 2024" veiksmīgi    noslēdzies. Ir prieks un lepnums par bērniem, kopā konkursā piedalījās 34 dalībnieki. Uzkāpt uz lielās skatuves vienam un norunāt dzejoli jau ir uzvara! Paldies konkursa žūrijai- Egijai Lācei, Ligitai Feldmanei, Agrim Kodolam, kuri bērnu uzstāšanos vērtēja ar lielu atbildības sajūtu un visi kā viens atzinās, ka viegli nebija.  Jāvērtē bija pa 2 vecuma grupām un katrā grupā jānosaka 2 uzvarētāji. Jaunākajā vecuma grupā uzvaru ieguva  Rinalds Liskops no 1. klases un Sanija Cabule no 3. klases, savukārt vecuma posmā 4. -9. kl. uzvaru guva Anastasija Narkus no 5. klases un Adriāna Mušketova no 8.klases. Vairāki bērni saņēma Zantes bibliotekāres Irīnas Butas simpātiju balviņas, paldies viņai! Paldies visiem skolotājiem un ģimenēm par atbalstu un bērnu iedrošināšanu!

                                                   Skolotāja Inga Ozola Inkina

Lasīt visu ziņu galerija (21)
<>


Jaunākās galerijas