Lapas karte

2019./20.m.g.

Starptautiskās Medus brokastis Zantes pamatskolā.

d725ad49_f8bb_4d00_82c9_25806d92bf39.jpg20. novembrī Kandavas novada Zantes pamatskolā ciemojās un ar savu darbu un produkciju iepazīstināja biteniece Santa Biļinska no Valmieras.

Viss sākas no Ziedošām pļavām, Bitēm un Biškopes. Santas  uzņēmumā čakli darbojas viņa  un  divas meitas . Šobrīd uzņēmums atrodas Vaidavas pagasta Kocēnu novadā, bet ziedu nektāru no kārkliem, pienenēm, meža zemenēm, kazenēm, avenēm, suņburkšķiem, gārsām, āboliņa, pļavas dzelzenēm, nārbuļiem, vanadziņiem bites vāc Gaujas upes krasta Ziemeļvidzemes pļavās. Medus šūnās saglabājas šķidrs, savukārt medu izsviežot un safasējot, pēc pāris nedēļām dabīgs ziedu medus kristalizējas jeb kā tautā saka - paliek ciets.Uzņēmums ikdienas patēriņam, piedāvā dabīgu  medu, kas pirms fasēšanas ir  samaisīts, lai, ielejot burkā, tas nepaliktu ļoti ciets. Katram patērētājam ir svarīgi, lai no  burkas varētu izņemt medu un brīvi uzsmērēt uz maizes, pievienot kādam dzērienam vai vienkārši baudīt karotīti ar medus.

 Sakumskolas skoleni ar interesi klausījas, skatījas un atbildēja uz jautājumiem. Par pareizu atbildi no bitenieces saņēma dāvanu-medus burciņu. Pēc pasakuma visi kopa baudījām medusmaizīti, kas garšoja ļoti labi!

Ekoskolas darba  organizatore-sk. Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (7)

EKOskolu Rīcības Dienas

25.11.2019

2019. gada 4.-8.novembris

Tā kā arī ceturtās klases skolēni apmeklē pagarinātās dienas grupu un bieži vien garajās stundās līdz maršrutam skolēniem aptrūkstās idejas, ko varētu darīt, Eko skolu rīcības dienas ietvaros, 4.klase nolēma iepriecināt skolas pagarinātās dienas grupas skolēnus ar dažādām puzlēm, kuras ceturtie kopā ar skolotāju sagādāja no savām mājām.

Sagādātās puzles ir paredzētas visa vecuma bērniem. Tās ir ar dažādu sarežģitības līmeņiem – ir gan pavisam lieli puzles kauliņi, gan arī mazāki, kuras sastāv no 200 gabaliem. Ļoti ceram, ka būsim iepriecinājuši pagarinātās dienas grupas skolēnus un sagādātas puzles tiks izmantotas brīvā laika pavadīšanai!

MĀRTIŅDIENAS ZAĻAIS TIRGUS

07.11.2019

7.novembrī, pl.12.30-13.30

  Pie ieejas skolas zālē pulcējās skolēni, skolotāji un skolēnu vecāki, lai ar  latviešu tautasdziesmām, mīklu minēšanu un ķekatnieku ierašanos, ieskandinātu Mārtiņdienu!

Skolēni kopā ar vecākiem aktīvi  iesaistījās   tirgošanās procesā, mājās gatavojot dažādus kārumus tirdziņam, glīti noformējot savu tirgošanās vietu un preci.

Skolas pašpārvalde organizēja dažādas  spēles un rotaļas, lai aktīvi pavadītu laiku.

 Mājturības skolotaja Anda piedavāja radošo darbnīcu rotaslietu izgatavošanā.

 Paldies vecākiem un skolēniem par lielisko pēcpusdienu!

Tautas bumba

27.11.2019

img_20191127_wa0008.jpgKandavas novada Zantes pamatskolas zēnu komanda Tautasbumbas sacensībās 2019.27.11  izcīnija 4.vietu, bet meiteņu komanda III vietu.




Apsveicam:

Kristiānu Sendiju Ozolu

Violetu Stepanovu

Anniju Savvu

Vanesu Fekļistovu

Evelīnu Krastiņu

Dārtu Cinkusi

Amandu Jēgeri

Samantu Ozolu.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Tukuma apriņķa mazpulku pasākums Irlavā

02.12.2019

 img_6310_1.jpg     29. novembrī 541. Zantes mazpulka mazpulcēni devās uz Irlavas pamatskolu, lai piedalītos “Mazpulku izaugsmes forumā 4H – četras vērtības Tavai dzīvei” un uz Irlavas mazpulka 20 gadu jubileju!

     Vislielāko sajūsmu mazpulcēnos izraisīja sagādātais pārsteigums -   Street warriors šovs. Neiztika arī bez sajūsmas saucieniem, kad varēja nofotografēties ar atraktīvajiem jauniešiem!

   Bija arī apsveikumi, radošās darbnīcas un ballīte!

541.Zantes mazpulka vadītāja - skolotāja Anita

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Kandavas novada skolu sacensības florbolā

16.12.2019

img_20191212_wa0017.jpg


11.12.notika Kandavas novada skolu sacensības florbolā. Sīvā cīņā, visu spēles laiku būdami vadībā, Zantes pamatskolas komanda, ar vienu punktu zaudēja Cēres florbolistiem, kuri atzina, ka esot bijusi visgrūtākā spēle. Apsveicam Kandavas novada Zantes pamatskolas 7.klases florbolistus ar izcīnīto III vietu:

Māri Uldi Doniņu

Rodrigo Puškinu

Kārli Kāli

Kristeru Vētru

Danielu Rimoviču

Ralfu Zaueru

Lasīt visu ziņu galerija (3)
<>


Jaunākās galerijas