Lapas karte

Jaunumi

Sadziedāšanās festivāls „Mana tautasdziesma”

25.01.2018

img_20180128_wa0001.jpg25.01.2018 Kandavas K. Mīlenbaha vidusskolā notika sadziedāšanās festivāls „Mana tautasdziesma”.

Arī Zantenieki tērpušies skaistos tautas tērpos – Rūdis Ronis 2. Kl. Anna Maija Rone 7.kl. un Sendija Keita Stola 7. Kl. Pārstāvēja mūsu skolu.

Pirms festivāla dziesmu jūras iedvesmojošas runas dziedātājiem teica Ieva Ozoliņa, Kristīne Elsknīte un skolas namamāte Daiga Puga.

Dziedātāju balsis pieskandināja Kārļa Mīlenbaha vidusskolas zāli! Tautasdziesmā ir spēks!

Festivāla beigās žūrija apbalvoja dziedātājus, skolotājus, arī Zantenieki saņēmuši balvas un uzslavas, atzinīgus vārdus laimīgi devās mājup!

                                                                                                                                          Sk. Dainis

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Barikāžu atceres diena!

18.01.2018

 

barikades.jpgKatru gadu 20. janvārī piemin 1991. gada janvāra traģiskos notikumus, kad Latvijas tauta aizstāvēja savas tiesības uz neatkarīgu valsti.

1991. gada 13. janvārī  Rīgā Daugavmalā notika lielākā demonstrācija Latvijas vēsturē. Tajā piedalījās aptuveni 700 000 cilvēku, lai protestētu pret iespējamo Padomju Savienības agresiju pret Baltijas valstīm.

18. janvārī arī mēs godinājām Latvijas aizstāvjus. 5.-9.kl. skolēni, kultūras namā, noskatījas Latvijas 100gadei veltīto dokumentālo filmu “Astoņas zvaigznes”. Pēc filmas noskatīšanās skolēni aizpildīja darba lapas par redzēto un dzirdēto filmā.

,,Vērīgākā skatītāja’’ titulu nopelnīja 6.klases skolniece Madara Krūmiņa. Viņa spēja atbildēt uz visiem jautājumiem par dokumentālo filmu. Visuzmanīgāk klausījušies un skatījušies bija 6. klases skolēni. Klasei kopumā pareizas atbildes bija 45%,  8.klasei – 33%, 9.klasei – 24%, 7.klasei – 19%.

Vērīgākais skatītājs: 8.klasē Klinta Lukša, 9.klasē Niks Brīveris, 7.klasē Beāte Dišlere.

Lasīt visu ziņu

KANDAVAS NOVADA JAUNIEŠU FORUMS 2018

04.01.2018 - 05.01.2018

img_20180104_195601.jpgZiemas brīvlaika pēdējās dienās – 4. un 5. janvārī mūsu skolas meitenes Daina, Inga un Amanda Rimoviča no 9.klases un Marta no 6.klases kopā ar citiem jauniešiem no Cēres, Zemītes, Vānes un Kandavas piedalījas Jauniešu centra “Nagla” organizētajā Kandavas novada juniešu forumā. Foruma laikā jaunieši veica dažādas aktivitātes, iepazīstot vienam otru. Tāpat arī izzināja sava pagasta un novada iespējas,diskutējot ar pieciem Kandavas novada domes deputātiem, kā arī iepazina politiskos procesu Kandavā, Latvijā un Eiropā.

Jaunieši ne tikai nopietni strādāja, bet arī atpūtās. Visi kopā par spīti sliktajiem laikapstākļiem gatavoja sev vakariņas – zupu uz ugunskura, vakarā skatījās iedvesmojošu filmu un līdz pat rīta gaismai savā starpā čaloja. Meitenes atzina, ka foruma laikā uzzināja daudz ko jaunu – piemēram, Kandavas novada domes sēdi var tiešsaistē noklausīties protālā www.youtube.com.  Meitenes saka lielu padies JC “Nagla” vadītājai par divām ļoti radoši pavadītajām dienām un par jauniegūtajiem draugiem!

                                                                                                                              Skolotājs Ēriks Ieviņš

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Skolas rūķi iepriecina Zantes pensionārus

22.12.2017 kur : Zantes pamatskola

img_20171222_wa0010.jpg22.decembrī  Kandavas novada Zantes pamatskolā, kas jau desmito  gadu ar lepnumu nes EKOskolas vārdu, enerģiski strādāja rūķu komanda, lai piepildītu dāvanu kastes un maisus, kas paredzēti  Zantes pagasta vientuļajiem cilvēkiem.

Ar skolēnu vecāku, absolventu un skolotāju atbalstu tika sapakotas  lieliskas dāvanas, kuras pēcpusdienā jau nonāca savu īpašnieku rokās.Zantes skolas rūķi  apciemoja un ar Ziemassvētku dziesmu iepriecināja 13 pensionārus, kuri savās dāvanu pakās atrada ievārījumu  un marinējumu burciņas, saldumus, kafiju, tēju, siltu zeķu pārus,higiēnas preces un skolēnu zīmētos Ziemassvētku apsveikumus.

 Zantes pamatskolas rūķu vārdā  sakām paldies-Doniņu un Krūtaiņu ģim.,Feteru ģim.,I.Poles un Krastiņu ģim., Oliņu , Bilavu ,Puškinu, Rimoviču, Ābeļu, Liepiņu,Puriņu, Mihailovu, Beseru, Klagu, Šaicanu, Dišleru, Savvu, Šmeldu,Gaiļu, Vētru, Brīveru, Kronbergu, Stolu, Krūmiņu un  Petrovu ģim. no Viesatu pag. D.Krūmiņai un Plotko ģim.,sk. A.Grundmanei,  sk.A.Krūtainei par atbalstu, atsaucību, mīļumu un labestību šajā svētku laikā!

 

                                                                     Skolas rūķu vārdā-EKO skolas koordinatore sk. Z.Puriņa

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Ziemassvētki skolā

21.12.2017 kur : Zantes pamatskola

img_20180115_wa0004.jpgZiema un Ziemassvētki ir mīlestības, piedošanas un saticības laiks. Nereti šis laiks tiek aprakstīts grāmatās, dzejoļos un dziesmās. Caur Ziemassvētku dziesmām un dzejoļiem gaidīšanas laiks mums ikvienam šķiet patīkamāks un sirdij tuvāks. Mūsu skolā 2017. gada 21.decembrī skolas zālē norisinājās ikgadēji, nu jau par tradīciju kļuvušais, Ziemassvētku pasākums. Šā gada tēma skolā bija dāvanas. Tradicionāli 7. klase gādāja par noskaņu skolā un 9. klase par to, lai būtu kur paslēpt dāvanas - gādāja eglīti skolai. Pasākumā sanākušos vecākus, viesus un skolēnus priecēja skolas ansambļi, skolēni ar dzejas rindām un kā arī mūsu pašu skolas teātris skolotājas Antras Grundmanes vadībā sagatavojot sirsnīgu koncertu ar skaistām Ziemassvētku dziesmām un izrādi.

Lasīt visu ziņu galerija (29)

"Rūķu Ziemassvētki" jauktajā grupiņā

20.12.2017 kur : Zantes pamatskola

img_20171220_wa0013.jpg20.decembrī  bērnudārzā bija dzirdama satraukta bērnu kņada. Mazie gaidīja ciemos Rūķu Mikipeli. Gaidītais ciemiņš ieradās un aicināja visus mazos rūķēnus celties. Pamodušies mazie rūķi kopā ar ciemiņu izvingrojās, saskaitīja vai visi ir ieradušies, vai kāds vēl kaut kur nav aizsnaudies. Kopīgi izpušķoja un iededzināja eglīti.  Pēc tam visi kopā gāja dejās, rotaļās un dziedāja dziesmas. Arī vecākiem bija jāpiedalās dejās. Maziem rūķiem par to bija liels prieks. Visi rūķi bija draudzīgi, jautri un izpalīdzīgi.

Rūķu Mikipele noslēgumā pret dzejolīti izdalīja saldumu pakas no lielā Ziemassvētku vecīša.

Lasīt visu ziņu galerija (12)
<>


Jaunākās galerijas