Lapas karte

Jaunumi

Ekskursija 30.05.2017.

30.05.2017

img-20170530-wa0018.jpg

Dažādu klašu skolnieki šajā saulainajā dienā baudīja ekskursiju uz Saldus un Kuldīgas pusi. Uz Saldu devāmies vairāk uzzināt par strausiem uz Strausu audzētavu. Varējām pabarot strausus, paturēt viņu dabīgo spalvu rokā un pēc tam izveidot dekoratīvus zīmulīšus ar strausa spalviņām. Visi bija sajūsmā par strausiem. Apskatījām arī skaisti neparastās kaziņas.  Pēc tam turpinājām ekskursijas dienu dodoties uz Kuldīgu apmeklēt Keramikas darbnīcu. Guvām ieskatu par to kā norit darbs veidojot dažādus traukus no māla, kādā secībā ir jāveic process, lai iegūtu labu mālā veidojumu. Bija iespēja izspēlēt spēlēs, ko sarīkoja mums Keramikas darbnīca. Saņēmām ļoti noderīgu informāciju, daudz pozitīvu emociju un arī konfektes! Visi jauki pavadījām dienu no kuras ieguvām daudz jauna.
                                                                                                                              Skolotāja: Laura Navickaite
Lasīt visu ziņu galerija (26)

Konkurss „Esi aktīvs - bez atkarībām! 2017” noslēdzies

11.05.2017 13:00 kur : Zantes kultūras nams

dsc02510.jpg11.maijā Zantes kultūras namā notika konkursa „Esi aktīvs- bez atkarībām! 2017” noslēguma pasākums, uz kuru bija ieradušies kupls skaits tā dalībnieku- septiņu klašu kolektīvi.

Gala rezultātus paziņoja Izglītības pārvaldes vadītāja Silvija Tiltiņa un Sociālā dienesta direktors Ints Leitarts. Ceļazīmes uz Līvu akvaparku saņēma visi konkursa laureāti: Zantes pamatskolas 8.klase, skolotāja Anita Gaile; Zantes pamatskolas 7.klase, skolotāja Elita Ose; Kandavas internātskolas 8.a klase, skolotājas Dace Kulmane un Natālija Čikunoviča; Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas 7.b klase, skolotāja Maija Kesenfelde; Cēres pamatskolas 8.klase, skolotāja Juta Reinsone; Cēres pamatskolas 7.klase, skolotāja Inta Orste un Vānes pamatskolas 7.klase, skolotāja Inita Freidenfelde.

Lasīt visu ziņu galerija (26)

Mātes diena

10.05.2017

img_0245.jpg

10. maijā notika Zantes pamatskolas Mātes dienas pasākums. 
Vecāki ieradās lielā kuplumā, kas bērnus ļoti priecēja. Bērni bij sagatavojuši izrādi par godu Mātes dienai.
Liels darbs tika ieguldīts teātra izrādei, kā arī deju kolektīvu sagatavošanai. Uzstājās arī paši mazākie- bērndārznieki ar dzejolīšiem, dziedāšanu.
Pasākumā tika ieguldīta liela atdeve un mīlestība gan no skolēnu puses, gan no skolotājām.
Paldies visām skolotājām, dārziņa audzinātājam, it īpaši sakām paldies skolotājai Antrai Grundmanei par ieguldīto darbu teātra izrādei.

                                                                                                                                Skolotāja Laura

Lasīt visu ziņu galerija (22)

Mazpulku sporta spēles

03.05.2017

img-20170508-wa0007.jpg3. maijā Sējas pamatskolā notika Latvijas Mazpulku XXII sporta spēles "Zaļais Starts".

Zantes mazpulka komanda - Jānis Krūmiņš, Beāte Dišlere, Madara Krūmiņa, Marta Vanderzelle startēja vidējā grupā.
Pēc sporta aktivitātēm notika tikšanās ar Latvijas sportistiem - Olimpisko spēļu laureātiem - brāļiem Juri un Andri Šiciem un Aigaru Apini . Tikšanās un autogrāfu saņemšana notika "Baltā galdauta svētku "ieskaņā.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Brauciens uz Briseli

26.04.2017 - 28.04.2017
15.jpg


No 26. - 28. aprīlim 541. Zantes mazpulka dalībniece Signe Petrova un mazpulka vadītāja Anita Gaile, kopā ar citiem mazpulcēniem, kuri piedalījās konkursā "Rītdienas sējējs -mazpulcēns", bija ekskursijā uz Briseli, lai apmeklētu Eiropas Parlamentu. Ekskursijas laikā tika apmeklēta plenārsēde, notika tikšanās ar Eiropas Parlamenta deputāti Ivetu Griguli, apmeklēts Parlamenta muzejs.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

“KOKU DIENAS DZIMTMISĀ!”

27.04.2017

img-20170427-wa0000.jpg

27.aprīlī M. Krūmiņa, B. Dišlere, J. Krūmiņš, D. Krūmiņa un K. Rorbahs pārstāvēja Zantes skolu EKO pasākumā Iecavas novada Dzimtmisas pamatskolā. Šī gada moto “Ēdam atbildīgi”. EKO skolu 5.-9.klašu komandu sacensībā – orientēšanās spēle piedalījās 10 skolas no dažādiem Latvijas novadiem.Sacensībās komandas sacentās zināšanās par kokiem, dabu, ēšanas paradumiem un to ietekmi uz apkārtējo vidi, kā arī mērojās spēkiem veiklībā un atjautībā Dzimtmisas skolas apkārtnē. Mūsu skolas komanda ieguva 4.vietu! Vislabāk mums veicās tūrisma elementos un dažādās veiklības stafetēs.

Pēc konkursa nolikuma bijām sagatavojuši mājas uzdevumu – prezentējām savu skolu ar pašsacerētu dzejoli ( palīdzēja skolotāja A. Grundmane) un dāvanā aizvedām košumkrūmu – Buksi.

Diena bija izdevusies, notikumiem bagāta!

                                                                                                                     Skolotāja Laila

Lasīt visu ziņu galerija (16)

541. Zantes mazpulcēni - Sīpolu pētnieki un biznesmeņi 20. aprīlī piedalījās seminārā "Šalotes sīpoli mazpulcēnu dārzā"

20.04.2017

img-20170421-wa0001.jpg

541. Zantes mazpulcēni - Sīpolu pētnieki un biznesmeņi 20. aprīlī piedalījās seminārā "Šalotes sīpoli mazpulcēnu dārzā", kurš notika Rīgā Saulesdārzā. 


Šogad sīpolu pētnieki ir- Madara Krūmiņa, Marta Vanderzelle, Beāte Dišlere.


Ar sīpolu biznesu nodarbosies - Artūrs Heidingers un Ralfs Krastiņš.


Uzzinājām noderīgu informāciju par sīpolu audzēšanu, mazpulcēni noslēdza līgumus. Nobaudījām gardas sīpolu pusdienas kopā ar pavāru Renāru Purmali. 


Sīpoli iegādāti, tagad tikai jāgaida labāki laika apstākļi un jāliek sīpoli zemē! Lai labi aug!



                                   Skolotāja Anita Gaile

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Putnu vērošana Jaunmoku pilī

21.04.2017

img-20170421-wa0033_0.jpg

Šodien mūsu skolēni 1.-5.kl. devās uz skaisto Jaunmoku pili.
Bērniem bija iespēja novērot dabā sastopamos putnus, uzzināt cik daudz dažādu putnu sugu ir Latvijā. 
Visi bija ieinteresēti novērošanā. Mums tika noprezentēja prezentācija par putnu gredzenošanu. Ieguvām daudz jaunas un noderīgas informācijas. Apskatījām skaisto Jaunpils pili arī no iekšpuses. Ekskursijas nobeigumā tikām pie pašu izgatavotiem putnu būrīšiem. Bērni aizrautīgi un ar mīlestību veidoja putniem mājiņas. Tikām apdāvināti arī ar grāmatiņām par būrīšu gatavošanu un putniem. 

                                                                                                                    Sagatavoja skolotāja Laura

Lasīt visu ziņu galerija (19)

8.-9.klases ekskursija!

21.04.2017

img-20170421-wa0018.jpg

21.aprīlī 8.un 9.klase devās uz Rīgu. Ķīpsalas izstāžu centrā piedalījāmies profesiju paraugdemonstrējumu konkursā Skills Latvia 2017. Skolēni varēja vērot dažādu profesiju pārstāvju paraugdemonstrējumus – robežsardzes, policijas, ugunsdzēsēju, pavāru, stilistu, vizāžistu, frizieru, viesmīļu, meža un kokapstrādes, nacionālo bruņoto spēku u.c.  Bija iespēja pašiem izmēģināt un aktīvi iesaistīties aktivitātēs. Mūsu skolēnus visvairāk ieinteresēja militārā tehnika, ieroči, robežsargu demonstrējumi ar suni.

Ekskursija noslēdzās Jump Space batutu parkā. Diena bija interesanta un notikumiem bagāta!

                                                                                                                                                          Skolotāja Laila

Lasīt visu ziņu galerija (10)
<>


Jaunākās galerijas