Lapas karte

Jaunumi

Āra izglītības diena

12.10.2017

img_20171016_wa0014.jpg

Kandavas novada Zantes skola piedalījās Āra izglītības dienā! Skolēni no koka veidoja latvju rakstu zīmes, un tās iekarināja skolas ozola zaros.No krāšņajām rudens lapām gatavoja dekorus klašu telpām un izlika dažādas ģeometriskās figūras. Sākumskolas skolēni mizoja un starpbrīžos piedāvāja skolas biedriem veselīgo našķi-burkānu. Piedalījās dažādās sportiskās aktivitātēs skolas parkā un apkārtnē. Vides draugu lielākais šī gada rudens projekts -kukaiņu māju būvēšana.Ar aizrautību un prieku šajā darbiņā piedalījās arī sākumskolas skolēni. No sūnām, lapām, zariņiem , kartona un citiem dabas materiāliem,komandā, vai pa vienam skolēni veidoja kukaiņu mājas, kuras izvietoja skolas pagalmā.Paldies par ieguldīto darbu un atsaucību skolēnu vecākiem!                                                                                                

                                                                             Vides draugu vārdā skolotāja-Zaiga Puriņa

Lasīt visu ziņu galerija (13)

KARJERAS NEDĒĻA ZANTES SKOLĀ

09.10.2017 - 13.10.2017

karjera.jpg



Karjeras nedēļa ir Valsts izglītības attīstības aģentūras un Nodarbinātības Valsts aģentūras aizsākta tradīcija, kad visā Latvijā norisinās karjeras atbalsta pasākumi. Tradicionāli šī nedēļa ir oktobra 2.nedēļa. Šajā nedēļā uzņēmumi ver vaļā durvis bezmaksas ekskursijām, lai radītu skolēniem izpratni par karjeras un nodarbinātības iespējām.

Karjeras nedēļa norisinājās no 9. līdz 15. oktobrim arī Kandavas novadā un mūsu skolā!

9.klase

Diena

Plānotās aktivitātes

Piezīmes

9.10.

Klases stunda „Profesiju daudzveidīgā pasaule”

 

9.10.

individuālas pārrunas ar KNIP karjeras konsultanti

 

11.10.

Videomateriāls „Mērķu nospraušana”

 

12.10.

Informācija par skolēnu izvēli pēc 9.klases absolvēšanas – skolu izvēle

Informācijas apkopošana par mācību iestādēm, kurās vēlas apgūt nākotnes profesiju

10.10.

Tikšanās ar Kandavas uzņēmēju Dainu Toku

 

 

8.klase

Diena

Plānotās aktivitātes

 

Piezīmes

9.10.

Aptauja par vecāku profesijām

 

Ielūgums vecākiem uz noslēguma pasākumu

10.10.

Aptauja par nākotnes profesiju + un -

 

 

11.10.

Videomateriāls par darba tirgu Latvijā pasaulē

 

12.10.

Darba iespējas pagastā, novadā

 

Ekskursija uz pagasta bibliotēku

13.10.

Tikšanās ar vecākiem: Ināru Timoškinu, Ligitu Roni

Saruna par izglītību, arodizvēli

 

6.klase

Diena

Plānotās aktivitātes

 

Piezīmes

10.10.

Tests „Manas prasmes un spējas”

Skolēni noskaidro savas stiprās un vājās puses

12.10.

Klases stunda „Profesiju daudzveidība”, video „Kā mainīsies profesijas nākotnē?”

Izpēte – pieprasītākās profesijas, prestižās. Profesijas, kuras mūsdienās vairs nav aktuālas.

 

3.-4.klase

Diena

Plānotās aktivitātes

 

Piezīmes

9.10.

„Bibliotēkas pasaulē”

Ekskursija un pasākums Viesatu bibliotēkā

Lasīt visu ziņu galerija (28)

Novada futbola zelts Zantē!

11.10.2017

img_20171012_wa0001.jpg

11. oktobrī Cēres sporta hallē notika varenas futbola sacensības, kurā meistarību rādīja Kandavas novada skolu jaunieši. Arī Zantenieki nemeta plinti krūmos, jau rīta agrumā gaidīja pie skolas šoferi Normundu. Zantes skolēnus nebaidīja nedz bedrainais ceļš, nedz lietainie mākoņi, jo priekšā taču tāds piedzīvojums! Ir laiks  likt lietā zināšanas un prasmes, kas iegūtas treniņu laikā un sporta stundu lietderīgajās nodarbībās...

Dodoties sporta hallē, Zanteniekus apžilbināja daudzo dalībnieku skaits, greznās sporta formas, milzīgā sporta zāle, pa kuru jau darbojās komandu censoņi, dzenājot bumbu meistarīgos trikos, sparīgi triecot to pretinieku vārtos. Izrādījās, Zantenieki steidzot uz busu, pat formas tērpus bija aizmirsuši... Skolotājs Dainis manot bērnu satraukumu, tos mierināja, sak, ne jau greznībā un lielās sporta zālēs slēpjas talants un sportisks gars, bet jūsos pašos! Jūs esiet vislabākie arī bez greznām sporta formām! Es ticu Jums....

Sacensības nebija vieglas, jo nācās cīnīties ar ļoti spēcīgiem konkurentiem, kas lunkani kā panteras rīkojās ar futbola bumbu. 6. Un 7. klašu komandai: Ralfam Krastiņam, Mairim Ķeirim, Bilam Narkevičam, Voldemāram Kārlim Ronim, Kristeram Zonbergam, Kristeram  Liepiņam, Dainim Graudiņam kaut arī neizdevās gūt vietu, taču atzinīgus vārdus tiem veltīja pat citu komandu treneri, īpaši par vātsargu Gustu Beseri. Likās, ka Gusts jau iepriekš zina un nojauš spēlētāju stratēģiju un bumbas lidojuma trajektoriju, jo pretiniekiem tikai pateicoties lielākai pieredzei ar milzīgām pūlēm izdevās iesist Gustam vārtus. Latvijā aug izcils vārtsargs!

5. klases komanda cīnījās kā gladiatori Romas kolizejā. Bumba lidoja pretinieku vārtos kā lietus lāses. Kaut arī pretinieki veikli kā panteras vadīja bumbu, 5. Klases tīģeriem nespēja nekas stāvēt pretī! 5. Klase ieguva diplomu par 1. Vietu Kandavas novada futbola sacensībās!!! Zantē aug čempioni: Ralfs Zauers – uzbrucējs kā viesuļvētra, kas traucās kā zibens!  Māris Uldis Doniņš – aizsargs ar uzbrucēja instinktu, bumbas pavēlnieks! Kārlis Kālis – vārtsargs ar dzelžainu tvērienu, aizsargs un viltīgs uzbrucējs! Kristers Vētra – vārtsargs, kurš spēj atvairīt pretinieka bumbas sitienus kā knišļus! Dāniels Rimovičs – aizsargs, kurš nepazīst bailes sporta laukumā! Arī rezervisti Artūrs Lūsis un Mareks Židonis zina vienmēr dot komandai padomus un ir gatavi mesties cīņā kā nikni lāči!

                                                                                                                           Lai dzīvo 5. Klases tīģeri! Vislabākie!!!!

Lasīt visu ziņu galerija (6)

5.klases pārgājiens-Piedzīvojumi tepat Zantē!

27.09.2017


img_20170927_wa0020.jpgSaules stari aicnāt aicināja 5. Klasi 22. Septembrī doties pārgājienā! Rīts  bija daudzsološs, putni čivināja solo dziesmas ozola zaros, debesīs mākoņi lepni peldēja kā slinki kuģi, bet ņiprie piektklasnieki bruņojušies pilnā ekipējumā bija noskaņojušies ceļa jūtīs. Kritiāna, Dāniela mamma un Kristera vecāki bija sarūpējuši lepnus auto, lai piektklasniekiem būtu ērti ceļot, skolas čaklās virtuves saimnieces sarūpējušas gardus cienastus ceļamaizei, direktores p.i. Elita sarūpējusi dokumentāciju un ceļojums varēja sākties!

Piektklasnieku ceļojuma mērķis bija Zantes pagastā slavenā un nostāstiem bagātā Āžmugura, kas atrodas meža dzīļu un kalnu strautu ievītos dziļumos. Gaisā virmoja atvasaras elpa, meža māte sveicināja piektklasniekus, kad tie ieradās, lai bezbailīgi dotos viņas brikšņu pilnajās takās. Pa priekšu devās Kristiāna tētis, iepazīstinot pieklasniekus un pārējos ar dažādu sēņu sugu bagātību, ar cirvi gluži kā džungļos, izcērtot brikšņus un zarus, kas lika šķēršļus grūtajam ceļam. Arī Kristiāna mamma zināja stāstīt un rādīt ceļu Āžmuguras grūto taku labirintos. Piektklasnieki varonīgi pārvarēja dubļu takas, plašos strautus, sasveicinājās ar bebra kungu, kurš bija visai nikns, kad svešinieki šo iztraucēja ikdienas gaitās. Pa ceļam baravikas kā lepnas dāmas lielījās, kurai dižāka un skaistāka platmale galvā un visai labprātīgi lēca Māra čaklajās rokās, tēlodamas meža princeses! Kristiāna tētis gavilēja un uzteica Māri, sak:” Šim nu ir īsts sēņotāja gars un talants!” Māris par pārsteigumu visiem pielocījis 2 brangus maisus ar baraviku kundzēm! Un tas jau vēl nekas... Kad tika sarīkots ugunskurs paredzētā vietā, desu smaržas izvijās cauri meža biezoknim, liekot siekaloties pat lāčiem, kas gulēja saldā ziemas miegā! Piektklasnieki mielojās, gardām desām, kas čurkstēja uz uguns, saldām baltmaizēm, netrūka ne tējas, ne kafijas, ne gardu arbūzu, ko čaklās mammas bija sarūpējušas līdzi saviem mīļuļiem. Pie uguns izskanēja arī Aleksandra Čaka „Miglā asaro logs”,tur Kristiāna mammas balss sacentās ar lakstīgalu solo. Bērni mežmalā sarīkoja arī bumbas spēles, sacenšoties ar taureņiem un sauleszaķēniem veiklībā. Piedzīvojumi uz Āžmuguru bija patiesi jauki, jo ikviena dalībnieka sirds bija pilna ar atvasaras saules enerģijas, meža simfonijas melodijām, jūtams bija patīkams nogurums, dienai beidzoties, kaut arī rokas māja atvadu sveicienus Āžmugurai, sirdī ikvienam bija sajūta – līdz nākamai reizei! Mēs vēl tiksimies! Pavasarī!

Lasīt visu ziņu galerija (19)

Konkurss “Melniem dūmiem sakām NĒ, ar riteni ir jārullē!”

15.09.2017

img_20170915_wa0005.jpg


  2017.gada 15.septembrī Zantes pamatskolas komanda „Velo draugi” – Niks Brīvers, Beāte Dišlere, Daina Krūmiņa, Edijs Zagorskis, Elīza Oliņa, Valērija Demidova  un skolotāja Zaiga Puriņa piedalījās Latvijas Ekoskolu komandu konkursā “Melniem dūmiem sakām NĒ, ar riteni ir jārullē!” Valdemārpils vidusskolā.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Zantes pamatskola jau 10 gadu pēc kārtas saņem Zaļo karogu

12.09.2017

img_20170918_wa0000.jpg134 Latvijas izglītības iestādes šajā mācību gadā par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā skolā un tās apkārtnē saņēmušas starptautisko Ekoskolas nosaukumu un Zaļā Karoga balvu. Ekoskolu programma ir viens no plašākajiem un efektīvākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē. Latvijā šobrīd tajā darbojas jau vairāk nekā 200 izglītības iestādes, tostarp arī pirmsskolas un augstskolas. Visā pasaulē Ekoskolu programmai ir vismaz 49 000 dalībskolu 64 valstīs, kuras visas tiecas īstenot ambiciozu mērķi – iesaistīt skolēnus aizraujošā, uz rīcību orientētā un sociāli atbildīgā vides izglītības procesā, kas veicina ilgtspējīgu attīstību. Starptautisko Zaļā karoga balvu saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā, savukārt Latvijas Ekoskolas nosaukums un diploms ir nacionāla līmeņa balva skolām, kuras ir ceļā uz Zaļo karogu.

 Arī Zantes pamatskola jau 10 gadu pēc kārtas saņem Zaļo karogu un 12. septembrī piedalās Ikgadējā Ekoskolu apbalvošanas pasākumā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Lasīt visu ziņu

Kandavas novada dome ir īstenojusi projektu "Brīvā laika atpūtas kompleksa attīstība pie Zantes pamatskolas"

30.08.2017
logo_leader.jpg


p1380959.jpg

Kandavas novada dome ir īstenojusi projektu “Brīvā laika atpūtas kompleksa attīstība pie Zantes pamatskolas” (projekta Nr.16-08-AL14-A019,2203-000009), kura mērķis bija veicināt fiziskās sagatavotības iemaņas, veselīgu, sportisku dzīvesveidu un dažādot brīvā laika pavadīšanas iespējas pagasta iedzīvotājiem Zantes pamatskolas parka teritorijā.

Projekta kopējās izmaksas ir 9911,96 EUR, no kurām publiskais finansējums 8920,76 EUR, bet līdzfinansējums 991,20 EUR.

Īstenojot projektu tika uzstādīti četri āra trenažieri, divas vingrošanas līdztekas, preses sols, horizontālās trepītes, metāla pievilkšanās stienis, āra trenažieru komplekss, līdzsvara bluķu komplekss un velosipēdu statīvs. 






Lasīt visu ziņu galerija (5)
<>


Jaunākās galerijas