Lapas karte

Jaunumi

Skolas rūķi iepriecina Zantes pensionārus

22.12.2017 kur : Zantes pamatskola

img_20171222_wa0010.jpg22.decembrī  Kandavas novada Zantes pamatskolā, kas jau desmito  gadu ar lepnumu nes EKOskolas vārdu, enerģiski strādāja rūķu komanda, lai piepildītu dāvanu kastes un maisus, kas paredzēti  Zantes pagasta vientuļajiem cilvēkiem.

Ar skolēnu vecāku, absolventu un skolotāju atbalstu tika sapakotas  lieliskas dāvanas, kuras pēcpusdienā jau nonāca savu īpašnieku rokās.Zantes skolas rūķi  apciemoja un ar Ziemassvētku dziesmu iepriecināja 13 pensionārus, kuri savās dāvanu pakās atrada ievārījumu  un marinējumu burciņas, saldumus, kafiju, tēju, siltu zeķu pārus,higiēnas preces un skolēnu zīmētos Ziemassvētku apsveikumus.

 Zantes pamatskolas rūķu vārdā  sakām paldies-Doniņu un Krūtaiņu ģim.,Feteru ģim.,I.Poles un Krastiņu ģim., Oliņu , Bilavu ,Puškinu, Rimoviču, Ābeļu, Liepiņu,Puriņu, Mihailovu, Beseru, Klagu, Šaicanu, Dišleru, Savvu, Šmeldu,Gaiļu, Vētru, Brīveru, Kronbergu, Stolu, Krūmiņu un  Petrovu ģim. no Viesatu pag. D.Krūmiņai un Plotko ģim.,sk. A.Grundmanei,  sk.A.Krūtainei par atbalstu, atsaucību, mīļumu un labestību šajā svētku laikā!

 

                                                                     Skolas rūķu vārdā-EKO skolas koordinatore sk. Z.Puriņa

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Ziemassvētki skolā

21.12.2017 kur : Zantes pamatskola

img_20180115_wa0004.jpgZiema un Ziemassvētki ir mīlestības, piedošanas un saticības laiks. Nereti šis laiks tiek aprakstīts grāmatās, dzejoļos un dziesmās. Caur Ziemassvētku dziesmām un dzejoļiem gaidīšanas laiks mums ikvienam šķiet patīkamāks un sirdij tuvāks. Mūsu skolā 2017. gada 21.decembrī skolas zālē norisinājās ikgadēji, nu jau par tradīciju kļuvušais, Ziemassvētku pasākums. Šā gada tēma skolā bija dāvanas. Tradicionāli 7. klase gādāja par noskaņu skolā un 9. klase par to, lai būtu kur paslēpt dāvanas - gādāja eglīti skolai. Pasākumā sanākušos vecākus, viesus un skolēnus priecēja skolas ansambļi, skolēni ar dzejas rindām un kā arī mūsu pašu skolas teātris skolotājas Antras Grundmanes vadībā sagatavojot sirsnīgu koncertu ar skaistām Ziemassvētku dziesmām un izrādi.

Lasīt visu ziņu galerija (29)

"Rūķu Ziemassvētki" jauktajā grupiņā

20.12.2017 kur : Zantes pamatskola

img_20171220_wa0013.jpg20.decembrī  bērnudārzā bija dzirdama satraukta bērnu kņada. Mazie gaidīja ciemos Rūķu Mikipeli. Gaidītais ciemiņš ieradās un aicināja visus mazos rūķēnus celties. Pamodušies mazie rūķi kopā ar ciemiņu izvingrojās, saskaitīja vai visi ir ieradušies, vai kāds vēl kaut kur nav aizsnaudies. Kopīgi izpušķoja un iededzināja eglīti.  Pēc tam visi kopā gāja dejās, rotaļās un dziedāja dziesmas. Arī vecākiem bija jāpiedalās dejās. Maziem rūķiem par to bija liels prieks. Visi rūķi bija draudzīgi, jautri un izpalīdzīgi.

Rūķu Mikipele noslēgumā pret dzejolīti izdalīja saldumu pakas no lielā Ziemassvētku vecīša.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Jaunie mākslinieki…

12.12.2017

img_20171213_wa0003.jpg12.decembrī  1. un 2.klašu skolēni devās uz Kandavas mākslas skolu, lai parādītu savu veikumu mākslas nodarbībās. No mācību gada sākuma skolēniem ir iespēja mācīties Kandavas mākslas skolas filiāles grupā Zantes skolā. Nodarbības vada skolotāja Elita Ose. Pārsteidzoša darboties gribēšana ir visos audzēkņos par to liecināja pirmā darbu skate, kuru atzinīgi novērtēja Mākslas skolas skolotāji.

Kandavā audzēkņi iepazinās ar jaunajām, renovētajām mākslas skolas telpām. Gaišs, silts un gaumīgi. Skolas keramikas klasē, bērnus gaidīja pārsteigums. Uz galda izgaismots ziemeļbriedis atvedis jau piparkūkas. Katrs saņēma atzinību par čaklu darbošanos un mazu dāvaniņu. Prieks un apņemšanas turpmākajiem radošajiem darbiem.

Kandavā viesojās- Marks, Monta, Jānis, Juris, Evelīna, Kristiāna, Artūrs un Rūdis.

Paldies par jauko uzņemšanu Kandavas mākslas skolas direktorei Marutai Balodei un skolotājai Ingai Brīniņai.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Ciemiņi no Norvēģijas

05.12.2017 kur : Zantes pamatskola

img_20171214_wa0000.jpgJau ceturto gadu skolu apciemo ciemiņi no Norvēģijas. Saldus Luter baznīcas māsu draudze.

Pasākuma organizatore bija aktīva Zantes audžumamma -  Jolanta Semjonova.

Šis pasākums bija veltīts  audžuģimenēm, aizbildņiem un cilvēkiem, kam nepieciešama palīdzība.

Skolas bērni arī veica labu darbu, iepriecinot ciemiņus ar sagatavotu koncertu. Pirmskolas bērni dejoja un dziedāja kopā ar savam skolotājām Agitu Holšteinu un Maritu Jekumu.

Skolas bērni dziedāja, bet  Marta un Elīza spēlēja savus iemīļotos instrumentus. Paldies skolotājam Dainim Krauklim.

Pirmssvētku laikā visi gaida dāvanas, tad nu mazajiem māksliniekiem tika kārumi un gandarījums par labu darbu.

Ne jau vienmēr par padarīto jāgaida samaksa, jāprot novērtēt to, kas mums ir. Tā ir ģimene, īstās mājas un patiesa mīlestība. Diemžēl mūsu pagastā ir daudz tādu bēniņu, kam visa tā pa īstam nav.

Mācīsimies arī otram dot, ne no otra mīļi lūgt.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Sveicieni mūsu Latvijai - dzimšanas dienā!

17.11.2017

img_20171128_wa0009.jpg

17. novembrī skolā notika svinīgā līnija par godu Latvijas dzimšanas dienai. Šogad skolēni bija sagatavojuši muzikālu montāžu, kurā runāja savus sacerētus tēlojumus, dzejoļus, domas par Latviju. Sirsnīgi, mīļi un aizkustinoši vārdi veltīti valstij.

Šajā svētku reizē tika godināti čaklākie darba darītāji skolotāji un skolēni.

Par sasniegumiem Mazpulku darbā, pateicība skolotājai Anitai Gailei un skolēniem - Nikam Brīveram, Madarai Krūmiņai, Beātei Dišlerei un Ralfam Krastiņam.

Par EKO skolas programmas veiksmīgu realizāciju skolotājai Zaigai Puriņai.

Par apzinīgu darbošanos skolas prestiža celšanā - skolēnu Arkādiju Mihailovu.

Paldies skolotājai Lailai Šaicanei par militārās stafetes organizēšanu.

Skolotājas - Antra Grundmane un Daiga Poška apkopojušas skolēnu domu graudus, kurus bija iespēja izlasīt visiem pagasta iedzīvotājiem arī Zantes pagasta pasākumā. Veltījumi rakstīti uz koka dēlīšiem, kas priecē visus izstādes skatītājus Zantes pagasta kultūras namā.

Lasīt visu ziņu galerija (28)

Militārās stafetes

16.11.2017

militara_stafete.jpgPēc vairāku gadu pārtraukuma, šogad 16. novembrī, skolā notika militārā stafete par godu Lāčplēša dienai un LR dzimšanas dienai. Tajā piedalījās skolēni no 4.-9.klasei.  Pavisam startēja septiņas komandas. Stafetē bija jāpaveic 8 etapi – škēršļu josla, jāatšifrē vēstījums ar morzas ābeces palīdzību, jāsniedz palīdzība ievainotajam un jāprot izsaukt “ātrā” palīdzība, jāmet granātas mērķī, jāpārvar mīnu lauks, jāšauj ar gaisa pistoli mērķī, jāizveido latviskā zīme Māras krusts, jāatpazīst valsts simboli un valsts ievērojamas personības. Komandām bija sagatavošanās uzdevums pirms militārās stafetes – jāizdomā komandas nosaukums un komandas noformējums.

Īpaši gribas uzteikt komandu “Latvijas sargi”!  Tajā startēja – M. Krūmiņa ( 6.kl.), B. Dišlere (7.kl.), V. Demidova ( 8.kl.), I. Krūmiņa (4.kl.) un A. Šulca (7.kl.). Meitenes malači! Noformējums atbilstošs Latvijas svētkiem, komanda sadarbojās, zinošas etapos, slavēja visi tiesneši. Paldies arī visām pārējām komandām! Rezultāti apskatāmi tabulā!  I. vietas ieguvējas no komandas “Zelta zivtiņas” – M. Vanderzelle (6.kl.), S. Ābele (6.kl.), S.Šneidere ( 6.kl.), A. Mihailovs (8.kl.) un K. Liepiņa (6.kl.) Balvas tika pasniegtas svinīgajā līnijā 17.novembrī. Tiekamies nākamgad!

                                                                                                                              Skolotāja Laila.

Lasīt visu ziņu galerija (27)

Cildens mans novadiņš 2017

15.11.2017

Zantes skolas 8.un 9. klases skolēni 15. novembrī piedalījās Kandavas novada rīkotajā pasākumā - Cildens mans novadiņš.

Kandavas internātvidusskolas zālē valdīja darbīga gaisotne. Sapulcējušies skolēni no visām novada skolām.

Komandā piedalījās Valērija Demidova, Antra Ozola, Arkādijs Mihailovs, Edijs Zagorskis, Laura Lampa, Jānis Krūmiņš no 8. klases un Edgars Misa, Inga Jeļičeva, Daina Krūmiņa un Raivis Dišlers no 9.klases.

Audzēkņus konkursam sagatavoja skolotāja Anita Gaile un skolotājs Ēriks Ieviņš.

Mājasdarbā bija jāsagatavo īsfilma par 5 nozīmīgām vietām Zantes pagastā un reklāma par skolas komandu.

Klātienē skolēniem bija jāatbild uz daudziem āķīgiem jautājumiem. Pasākuma norise bija pietiekami atbildīgs pasākums, jo to vēroja gan Kandavas domes priekšsēdētāja, gan izglītības pārvaldes vadītāja un arī pagastu pārvalžu vadītāji.

Ieguvums pasākumā  – jauni draugi, prieks un gandarījums, ka mēs to varam, ja tik darām! 

Lasīt visu ziņu galerija (7)
<>


Jaunākās galerijas