Lapas karte

Pasākumi

Mātes diena Zantes kultūras namā

10.05.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180514_wa0002.jpg






Ar baltām ievziedu kurpēm,

Un tulpju svecēm košām.

Ar pienenīšu zeltainām pļavām,

Un putnu dziesmām skaļām.

Ar pirmo saules staru

Un baltu ķiršu zaru.

Nāk pavasaris māmiņas sveikt,

Un par visu paldies teikt.

 

10.maijā mēs dāvinājām koncertu savām māmiņām. Koncertā piedalījās daiļrunātāji- Ieva Krūmiņa, Madara Krūmiņa, Valērija Demidova, kuras savus priekšnesumus runāja daiļrunātāju konkursā novadā. Garu dzejoli māmiņām bija iemācījies 1.klases skolnieks Marks.

1.-5.klašu ansamblis dziedāja jautras dziesmas, bet mazie dejotāji priecēja māmiņas ar dejām. 6.un 7.klase rādīja popielas dziesmas, ko bija sagatavojušas projektu nedēļā.

Vismīļākās bija bērnudārza bērnu sagatavotās dziesmas, ko viņi dziedāja kopā ar savām audzinātājām.

 

                                                                                Pasākuma organizētāji -3.klase un audzinātāja D. Poška 

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Vieglatlētikas sacensības Kandavā

10.05.2018

img_20180510_wa0009.jpg10.maijā Kandavā, K. Mīlenbaha vidusskolas stadionā , noritēja novada vieglatlētikas sacensības.Zantes skolu pārstāvēja 14 sportisti no 3.-9.klasei. Konkurence bija ļoti liela, nācās sacensties ar sporta skolas audzēkņiem. Tomēr arī mēs tikām pie godalgotām vietām!

Dārta Cinkuse ieguva I.vietu 300 m skrējienā savā vecuma grupā, Kristaps Doniņš  II.vietu bumbiņas mešanā, Andrejs  Ķempis  III.vietu 300 m skrējienā savā vecuma grupā. Raivis Bīlavs ieguva divas 4.vietas – tāllēkšanā un bumbiņas mešanā. Arī Marta Vanderzelle ieguva 4.vietu 300 m skrējienā.  Sacensībās vēl piedalījās – A. Savva, K. Cinkuss, R. Stols, K. Bīlavs, M. Doniņš, M. Krūmiņa, B. Narkevičs, R. Dišlers, R. Fedosejenoks.

 

                                                                                                                                 Sporta skolotāja Laila

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Dāvinājums skolai

09.05.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180514_wa0056.jpg




Zantes skolas ilgadējās skolotājas Helēnas Bērziņas mājas sētā bija izaudzis skaists, spēcīgs ozoliņš. Tas ir spēka simbols latviešu tautai. Tā kā esam izlaiduma klase, tad skolotāja deva iespēju mums, 9. klases skolēniem, to iestādīt skolas parkā. To 9. maija rītā izdarīja Niks, Artūrs un Raivis. Lai aug liels un skaists !

                                                                      Skolotāja A. Gaile

Lasīt visu ziņu

Ekskursija uz Pūres Chocolate un SIA Lāči maizes ceptuvi

07.05.2018

    img_20180514_wa0016.jpg   7. maijā 9. klase un 4 mazpulcēni no 6. klases, karjeras projekta ietvaros, devās mācību ekskursijā uz SIA Pure Chocolate. Skolēni, gida pavadībā iepazinās ar šokolādes tapšanas vēsturi, uzzināja, ko šis dzēriens nozīmēja senajiem indiāņiem. Uzzināja, kā šis gardais dzērien nonāca Eiropā.

     Ekskursijas sākumā izspēlējām aizraujošu indiāņu spēli ar kakao pupiņām. Bija jautri. Neizpalika arī saldās balviņas.  Piedalījāmies  arī radošajā darbnīcā, kur paši veidojām šokolādes konfektes.

     Devāmies arī nelielā pārgājienā pa Ķemera purva takām.

  Pēcpusdienā apmeklējām SIA Lāči maizes ceptuvi. Kātienē varējām iepazīties ar ražotnes darbu. Bija iespēja iepazīt maiznieka darba vidi, jo klātienē vērojām, kā tiek veidoti burkānu maizes klaipiņi. Varēja iepazīties ar darba aprīkojumu un darba specifiku. Mūsu izvēlētais maiznieks –Niks, izveidoja skaistu burkānu maizes klaipiņu, kuru izceptu paņēmām līdzi uz Zanti. Diena bija vasarīgi jauka un ekskursija ļoti „garšīga”!

                                                                                                                         Skolotāja A. Gaile

Lasīt visu ziņu galerija (19)

Zantes mazpulcēni ikgadējās Latvijas Mazpulku sporta spēlēs

03.05.2018


img_20180504_wa0000.jpg  3. maijā 541. Zantes mazpuka komanda – Madara Krūmiņa, Jānis Krūmiņš, Beāte Dišlere un Marta Vanderzelle,  piedalījās Latvijas Mazpulku XXIII sporta spēlēs „Zaļais starts”, kuras notika Tukuma novada Džūkstē. Sporta spēlēs piedalījās 54 komandas no dažādiem Latvijas Mazpukiem. Pasākums notika Batltā galdauta svētku noskaņā, jo pēc sporta aktivitātēm mazpulceni klāja kopīgu svētku galdu. 

Individuālajās sacensībās  disciplīnā „Milža skrējiens”, Jānis Krūmiņš ieguva 1. vietu. Arī Zantes komanda startēja ļoti labi un nopelnīja pateicību.

     Spēļu laikā mazpulcēni, kuri realizēs projektu”Sīpoli Latvijas karoga krāsā”, varēja iegādāties sēklas materiālu. Izaudzētos sīpolus varēs pārdot Z/S „Ezerkauliņi.”Sīpolu projektus šogad veiks- Ralfs Krastiņs, Madara Krūmiņa, Marta Vanderzelle un Beāte Dišlere. Lai veicas!

Paldies mazpulcēniem par veiksmīgu startu Sporta spēlēs!

                                                              Mazpulka vadītāja Anita Gaile

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Apsveicam skolas sportistus!

02.05.2018

img_20180502_wa0031.jpg2.maijā Zantes pamatskolas skolēni mērojās spēkiem Kandavas novada skolu krosā.  Sacensībās piedalījās skolas 14 ātrākie un izturīgākie skrējēji. Vislabāk veicās 6.klases skolniecei Santai Šneiderei – I.vieta savā vecuma grupā, Martai Vanderzellei III.vieta.  Savās vecuma grupās III.vietas ieguva Dārta Cinkusa (3.kl.), Kristiāna Sendija Ozola (2.kl.), Bils Narkevičs (7.kl.). Tikai nedaudz līdz godalgotai vietai pietrūka Artūram Šteinam (2.kl.) un Raivim Bīlavam (3.kl.) – 4.vietas. Godam turējās Māris Doniņš (5.kl.) – 5.vieta, Ralfs Zauers (5.kl.), Artūrs Lūsis (5.kl.), Madara Krūmiņa (6.kl.), Roberts Stols (3.kl.), Annija Savva (3.kl.) un Marta Ķināte (4.kl.). Visgarākā distance bija jāskrien Bilam – 1500m . Malacis! 5.-6.klases dalībniekiem – 1000m, bet mazākajiem sportistiem 500m.

                                                                                                                        Paldies par izturību!

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Vēstures valsts 24.olimpiādes laureātu apbalvošana

27.04.2018

img_20180501_wa0026.jpg



27.aprīlī Rīgā notika Vēstures valsts 24.olimpiādes laureātu apbalvošana. Apbalvošanā piedalījās Kandavas novada Zantes pamatskolas 9.klases skolēns Niks Brīveris, par iegūto III.pakāpi valsts olimpiādē, vēstures skolotāja Laila Šaicane un direktora p.i. Elita Ose. Svinīgā apbalvošana notika Latvijas Kara muzejā. Balvas pasniedza Valsts izglītības satura centra Neformālas Izglītības departamenta direktore Agra Bērziņa. Skolēni un viņu skolotāji saņēma balvas un pateicības vārdus, kā arī iespēju, gida pavadībā apskatīt muzeja ekspozīcijas. Vēstures olimpiādes uzvarētāji tika slavēti par interesi savas valsts vēstures izzināšanā un aicināti studēt uz Latvijas Universitātes vēstures un filozofijas fakultāti.

                                                 Paldies Nikam par ieguldīto darbu!

Lasīt visu ziņu galerija (6)

EKO skolu ziņa!

26.04.2018

img_20180507_wa0025.jpg26.aprīlī,  Zantes skolas skolēni piedalījās Latvijas skolu komandu konkursā-orientēšanās spēlē – Koku diena Dzimtmisā.

 Mūsu skolu pārstāvēja pieci skolēni-Lauris Alkšbirze un Rodrigo Puškins no 5.kl., Madara Krūmiņa-6.kl.,Valērija Demidova-8.kl.,Daina Krūmiņa-9.kl.

  Konkursā piedalījās astoņu skolu komandas. Šajā konkurencē mūsu skolas komanda ieguva 3.vietu.

 Skolēniem savas zināšanas bija jāpierāda apmeklējot kontrolpunktus, un izpildot tur piedāvātos uzdevumus par mežu, folkloru, tropu mežiem, meža veltēm, jāpārzin pārtikas ietekme uz vidi un klimata pārmaiņām, jāatmin atjautības uzdevumi, jāpierāda  komandas saliedētību dažādās sportiskās aktivitātēs un tūrisma iemaņu veikšanā.

                                                        Paldies skolēniem un  komandas pavadonei  Gunitai Spruktei.

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Putnu dienas Jaunmoku pilī

20.04.2018

img_20180501_wa0012.jpg 20. aprīlī Zantes pamatskolas sākumskolas skolēni, kopā ar skolotāju Zaigu,devās uz  Jaunmoku pili , lai piedalītos Putnu dienās.

 Šogad īpašā uzmanības lokā – putnu mazuļi. Kas ir ligzdguļi un ligzdbēgļi? Šo jautājumu skaidroja ornitologs Dmitrijs Boiko, bet Kārļa Millera vadībā devāmies parkā vērot tā spārnotos iemītniekus.

Skolēni aktīvi piedalījās radošajā darbnīcā-putnu būrīšu izgatavošanā. Gatavos būrīšus uzdāvinājām Jaunmoku pils pārstāvjiem, lai izvieto parkā.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Uzaicinājums piedalīties

20.04.2018

cerini.jpg


Ceriņi – balti un zili,

Maija diena un nakts.

Ceriņi – zili kā sili,

Katrā pa sapnim slēpts.

 


Reti kuram bērnība pagājusi bez ceriņkrūmā meklētās laimītes. Pavasaros, kad ceriņi parāda savus ziediņus, ir vēlme atcerēties bērnību un pārbaudīt - varbūt man šodien veiksies? Zantes skolas kolektīvs aicina ikvienu  ģimeni piedalīties ceriņu dārza veidošanā, stādīšanā pie skolas, atbalstot ar ceriņstādu.

Stādīšanas darbus ģimenei jāveic līdz 15.maijam vēlamajā laikā.

 (vēlams iepriekš pieteikt m.t.26542624)

Tā būs lieliska dāvana savai skolai, Latvijas simgades gadā.

                                                                                                                                   Paldies!    Skolas saime

Lasīt visu ziņu

Novada duetu konkurss “Raibā virpulī”

18.04.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180420_wa0038.jpg18.04.2018. Zantes kultūras namā notika duetu solistu konkurss “Raibā virpulī”, ko rīkoja Zantes skola. Konkurss noritēja novada mērogā, Zantē viesojās arī dziedātāji no Cēres un Vānes, kuriem ierodoties, tie saņēma skaistu taureni ar kārtas numuru un tika iedvesmoti dziesmu konkursa noskaņās.

No Zantes skolas par konkursa piedalīšanos altasi izcīnīja Kristiāna Sendija Ozola 2 kl. un Lolita Gruntiņa 3.kl ar dziesmu “Luteklīša bēdas”. Meitenes dziedāja par gardo šokolādi un marmelādi, kuru pārāk daudz ēdot var dabūt arī vēdergraizes.  Mareks Židonis 5.kl. un Rūdis Ronis 2.kl. ar dziesmu “Kur tad tu nu biji?”, rādīja īstu meistarību emociju amplitūdā, gan klāstot, ka dziesmu varonis ēdis pienu ar medu, gan vaimanājot, ka galu galā dabūjis pamatīgu brāzienu. Keita Sendija Stola 7.kl. un Anna Maija Rone 7.kl. ar dziesmu “Meitenes pasakām tic,” parādīja patiesi profesionālu uzstāšanos, respektīvi, dziedājums bija harmoski tīrs, emocionāls, šķita, ka uz skatuves stāv patiesi divas aktrises, kuras izdzīvo dziesmu okeānu savās dvēselēs. Aplausi nerimās ilgstoši pēc abu meiteņu dziedājuma.

Konkursam sākoties Valērija Demidova, Keita Sendija Stola, Anna Maija Rone un Beāte Dišlere skatītājus pārsteidza ar unikālu dejas priekšnesumu, kurai horeogrāfiju pašas bija sakomponējušas un radījušas. Meitenes kustējās uz skatuves, visa zāles elpu aizturējusi vēroja viņu fantāzijas lidojumu un ugunīgā temperamenta degsmi.

Konkursu arī vadīja  Valērija Demidova 8.kl un Beāte Dišlere 7.kl. Meitenes konkursu vadīja bezgala atraktīvi, asprātīgi, ne vien aicinot dziedātājus dziedāt, bet arī uzdodot dziedātājiem āķīgus un interesantus jautājumus. Jūtams, ka meitenēs mīt liels mākslinieciskais potenciāls un aktiermāksla! Tērpušās taureņu tērpos meitenes patiesi iedvesmoja gan dziedātājus, gan skatītājus!

Bija ieradušies arī īpašie viesi, kuri sveica dziedātājus un vērtēja ar atzinībām un dāvanām. Proti, Izglītības pārvaldes metodiķe Ieva Ozoliņa atzina, ka bijusi pārsteigta, cik konkurss labi organizēts un dziesmu emociju iespaidā viņai drebējusi sirds līdzi melodiju notīm. Lakstīgalas balss īpašniece Daiga Petrova atzina, ka bija jūtams, ka dziedātāji ir nopietni gatavojušies, jo nav nieka lieta kāpt uz skatuves un veidot nopietnu mākslu. Egija Lāce atzina, ka kultūras namā uz skatuves bija jūtams īsts pavasaris, savukārt mūsu skolas direktore atzina, ka ir neizsakāms prieks, ka pasākums patiesi bijis izdevies un līdz ar to ir patiess gandarījums pelnīti sveikt dziedātājus ar balvām.

Paldies skolotājai Antrai par palīdzēšanu zāles sakārtošanā! Paldies Artūram Heidingeram 9.kl. kurš profesionāli veica dīdžeja pienākumus!

Labs pasākums ir tāds, pēc kura arī vēl dienas beigās gavilē sirds un prātā skan dzirdētās dziesmu melodijas! Mūsējie var! Dziesmas skanēja atraktīvi, harmoniski tīri un emocionāli!  Kopā varam!

                                         Konkursa organizētājs un kā teica Ieva Ozoliņa – namatēvs – skolotājs Dainis

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Lieldienas jauktajā grupā

03.04.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180403_094300_burst001_cover.jpg

Nāc nākdama, Liela diena,

Visi bērni tevis gaida,

Visi bērni tevis gaida,    

 Aiz vārtiem sasēduši.

Senie latvieši bija tie, kas ieviesa Lieldienu tradīcijas. Lieldienas ir pavasara saulgrieži, ko svin par godu pavasara un saules atnākšanai, kuros ar rituālām darbībām mēģina palīdzēt zemes atmodai un jau laikus nodrošināt zemes auglību un veicināt tās svētību. Agrāk Lieldienas svinētas trīs, garajā gadā pat visas četras dienas. Ļaudis savu prieku par atnākošo pavasari, gaismas un dzīvības uzvaru pār tumsu un nāvi izteica un apliecināja Lieldienu norisēs.

Arī mazās grupas bērni aktīvi gatavojās šiem svētkiem. Kopā ar bērniem saklājām svētku galdu, pārtapām par zaķiem, ripinājām olas, dejojām, dziedājām un gājām rotaļās. Pēc kārtīgas izkustēšanās, kāvāmies ar olām, lobījām un ēdām tās ar sāli. Tad Lieldienu zaķis bija atstājis mums uzdevumu - izkrāsot katram savu Lieldienu olu. Pēc kārtīgi padarīta darba, cienājāmies ar svētku cienastu. Paldies vecākiem par sadarbību!

                                                                                                                                            Audzinātāja Ieva


Lasīt visu ziņu galerija (17)
<>


Jaunākās galerijas