Lapas karte

Pasākumi

Ziemassvētku pasākums "Garšas un smaržas svētki" Zantes skolā

21.12.2016

img_5915.jpg

Ziemassvētku garšas, smaržas

Pasakainu vēsmu nes,

Un ikkatrs, kas to baudīs

Savu laimi ieraudzīs.

Ziemassvētku pasākums Zantes skolā notika 21. decembrī. Šogad tie bija garšu un smaržu svētki. Skolēni ar saviem vecākiem un ciemiņiem pulcējās skolas zālē pie galdiņiem.

 Viss bija neierasti un savādāk. Skatītājus priecēja skolas teātra uzvedums “Mazā raganiņa” skolotājas A.Grundmanes režijā. 

Izrādē piedalījās teātra pulciņa dalībnieki V.Demidova – krauklis

M.I.Puškina - Pulkstenis

D. Krūmiņa -  Eglīte

Keita, Beāte, Maija -  Sniegpārsliņas

A.Besere -  Lausks

M. Vanderzelle - Zaķis

M. Krūmiņa -  Vāvere

A.Mihailovs -  Ansītis

I.Krūmiņa -  Grietiņa

Lielās raganas – skolotājas Sintija, Laura, Inese, Daiga

Un mazās raganiņas tēlā iejutās skolotāja Elita.

Pēc teātra izrādes skolēni savās klašu telpās nedaudz atpūtās, saņēma liecības un drīzi vien devās atkal uz skolas zāli, lai turpinātos balle.

Balles laikā ieradās kuplā sniegavīru ģimene (7. klases skolēni ar vecākiem tērpti maskās), lai pasniegtu gaidītās saldumu paciņas. Visiem bija liels izbrīns par Ziemassvētku vecīša aizvietotājiem gumijas zābakos. Bet ko tu iesāksi, ja ziemas vidū uznāk lietus un dubļi! Amizanti, jautri un interesanti sniegavīri padomājuši par uzdevumiem, lai bērni un skolotāji saņemtu dāvanas.

Ideja par zāles noformējumu un tematikas izvēli piederēja 7. klases skolēniem un skolotājai E.Osei.

Pēc skolēnu un vecāku atsauksmēm svētki bija izdevušies lieliski, arī jauninājums par kopā būšanu visa pasākuma garumā pie galdiņiem izdevās.

Paldies visiem, kas kopā bija un novērtēja mūsu veiksmes un arī mazās neveiksmītes!


Lasīt visu ziņu galerija (40)

Ziemassvētku pasākums "Vecīša cimdiņš" Zantes pirmsskolas grupās

19.12.2016

p1040769.jpg19. decembrī Zantes pamatskolas pirmsskolu grupu bērni svinēja Ziemassvētkus. Šoreiz Zantes pamatskolas pirmsskolu grupu bērni Ziemassvētku pasākumā izspēlēja ludziņu "Vecīša cimdiņš".

Paši mazākie (jauktās grupas bērni) bija lāči, vidējie (piecgadnieki) zaķi un vilks, bet lielākie (sešgadnieki) pelītes, muša, gailis un vecītis. Spēlējot teātri,  dziedot dziesmas, dejojot un  skaitot dzejoļus bērni ar prieku parādīja šo lugu vecākiem.

Pēc uzveduma bērnus apciemoja Ziemassvētku vecītis. Viņš pārbaudīja kā bērni dzied un skaita dzejoļus, kopā ar bērniem gāja rotaļās. Atzinis, ka mūsu bērni ir lieli malači, izdalīja visiem saldumu paciņas.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

TAUTAS BUMBAS SACENSĪBAS!

23.11.2016

20161123_115943.jpg

23.novembrī 4.-5.klašu meiteņu un zēnu komandas piedalījās Kandavas novada tautas bumbas sacensībās. Sacensības notika K.Mīlenbaha vidusskolā un sporta hallē. Kopskaitā bija 10 komandas.

Meiteņu komanda ieguva 3.vietu, zēnu komanda 4.vietu. Apsveicam!

Meiteņu komandā piedalījās – M. Krūmiņa, M. Vanderzelle, S. Šneidere, K. Liepiņa, E. Celmiņa, S. Ābele,A.Dišlere, L.Ziemele, E.Oliņa.

Zēnu komandā – M.Doniņš, K.Kālis, R. Puškins, A.Lūsis, K.Bīlavs, K.Doniņš, G.Beseris, K.Zonbergs, R.Krastiņš.

                                                                                                                     Sporta skolotāja

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Lāčplēša dienas Ierindas skate!

11.11.2016

img_3810.jpg11.novembrī notika ikgadējā ierindas skate. Šogad piedalījās visas klases, arī 1.klases skolēni.

Skolēnu sniegumu un prasmes vērtēja žūrija –vecāki  E. Lāce, I.Timoškina, U. Oliņš, skolotājs N.Kupcāns un direktore K.Elksnīte. 1.-4.klašu grupā uzvarētāji ir 1.-2.klase, kas priecēja visus ar savu priekšzīmīgo sniegumu. 2.vieta 4.klasei, 3.vieta – 3.klasei.  5.-9.klašu grupā labākie – 9.klase, 2.vieta – 7.klasei, 3.vieta – 6.klasei. Arī 5.un 8.klases soļoja ļoti labi. Šogad īpaši klases bija piestrādājušas pie noformējuma. Paldies klases audzinātājiem!

Atbildīgs uzdevums ir komandierim. No viņa prasmēm ir atkarīgs visas klases rezultāts. Tāpēc viņi tika vērtēti īpaši. Labākais komandieris 1.-4.kl. grupā Roberts Stols – 2.klase, 5.-9.kl. grupā – Valērija Demidova – 7.klase.

Paldies visiem!

                                                                                                                                  Sporta skolotāja

Lasīt visu ziņu galerija (19)

Konkurss ‘’Cildens mans novadiņš”

10.11.2016

cildens2.jpg10.novembrī Kandavas jauniešu centra “Nagla” zālē notika novada skolu 8.- 9.klašu konkursa “Cildens mans novadiņš” noslēguma pasākums. Tajā piedalījās 8.klases skolnieki Daina Krūmiņa un Niks Brīvers, 9.klases skolniece Gunita Pole.

Šī gada konkursa tēma bija „Manas pilsētas/pagasta ievērojamākās personības 20 gadsimta sākumā un tagad”.  Šī gada tēmas  ietvaros tika apzināti pagastu un pilsētas ievērojamākie ļaudis, uzzināts ar ko viņi bija ievērojami senāk un tagad, kāds ir viņu ieguldījums pagasta/ pilsētas dzīvē. Mūsu skolēni bija sagatavojuši prezentāciju par Kurzemes cietokšņa muzeja īpašnieku I. Bruci. Otrs uzdevums bija izveidot gleznu “Latvija gadalaikos”. Niks gleznā attēloja mūsu skolas ozolu dažādos gadalaikos un to interesanti prezentēja.

Paldies skolēniem par darbu !

                                                                                                                                                 Skolotāja L. Šaicane

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Projektu nedēļas 2.diena

09.11.2016

2016-11-14_19.12.14.jpg9.11.2016. projekta nedēļas ietvaros gatavojām mūzikas instrumentus- lietus kokus, bungas un dažādus grabināmos instrumentus. Instrumentu gatavošanai tika izmantoti skolēnu līdzpaņemtie materiāli - tukšas pudelītes, ietinamo papīru, folija, tualetes papīra, roku dvieļu pārpalikušās čaulas, plastmasas spaiņi bungu gatavošanai. Dažādi dabas materiāli- rīsi, zirņi, pupas u.c, grabināmo instrumentu gatavošanai. Skolēni ar lielu interesi darbojās instrumentu darināšanā un bija priecīgi par paveikto. Noslēgumā izmantojot darinātos mūzikas instrumentus vienojāmies kopīgā dziesmā ,,Mārtiņš brauca ziemas ceļu,, tā ievadot Mārtiņdienu.


                                                                                                                                                Skolotāja Sandra

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Kurzemes un Zemgales novadu Mazpulku projektu forums

22.10.2016

img-20161115-wa0000.jpg 22. oktobrī Kandavā notika Kurzemes un Zemgales novadu Mazpulku  projektu forums. Zantes Mazpulku šogad pārstāvēja čaklākie mazpulcēni- Niks Brīvers, Artūrs Heidingers, Beāte Dišlere un Madara Krūmiņa.

Niks šajā gadā audzēja burkānus un veica interesantu pētījumu par burkānu sēšanu, ka arī  pagatavoja dažādus našķus no burkāniem.

Beāte, Artūrs un Madara piedalījās projektā „Kartupeļu pētījums”. Mazpulcēni pētīja dažādas kartupeļu šķirnes: Beāte – „Magdalēna”, Artūrs – „Imanta”, Madara – „Borodzjanskij rozovij”.

Niks par projektu „Burkāni manā dārzā” ieguva  1. vietu un 3. pakāpes       sertifikātu.

Beāte ieguva 2. vietu un 2. pakāpes sertifikātu

Artūrs  - pateicību un 3. pakāpes sertifikātu

Madarapateicību un 1. pakāpes sertifikātu.

Zantes Mazpulks apbalvošanai ar Latvijas Mazpulku Padomes Atzinības rakstu šogad izvirzīja Nika Brīvera mammu – Māru Brīveri. Kā dāvanu viņa saņēma ābelīti. Lai tā aug un dāvā augļus, kas liecina par ģimenes kopīgu darbu, jo tikai sadarbībā ar vecākiem var gūt teicamus panākumus un sasniegumus. Paldies arī citiem vecākiem, kas palīdzēja saviem bērniem veikt pētījumus.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Lepojamies ar Signi Petrovu un skolotāju Anitu Gaili par sasniegumiem Zemkopības ministrijas konkursā "Sējējs 2016"

14.10.2016

received_2007037572855848.jpg2016.gada 14.oktobrī Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) aulā, lauksaimniekiem, lauku uzņēmējiem un jaunajiem zemniekiem pasniegtas Zemkopības ministrijas (ZM) konkursa "Sējējs 2016" balvas.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Projekta nedēļas 1.diena.

29.09.2016

img_20160929_161344.jpg

29.septembrī norisinājās skolotāj dienas pasākums, kuru organizēja 9.klase.
Jaunie skolotāji 9.klases skolēni lieliski tika galā ar savu uzdevumu – sagatavojot skolēnus skolotāju sveikšanas mirklim. Jaunāko klašu skolēniem tika iemācīti dzejoli, vēlējumi un apsveikumi. Skolotāji pa šo laiku piedalījās savā mācību stundā, kuru vadīja 9.klases skolniece Gunita Pole. 
9.klase sagatavoja nelielu foto filmu, kas aizkustināja ik vienu skolotāju.
Miķeļi – latviskās tradīcijas
Jau otro gadu skolā esam pamainījuši Miķeļdienas svinēšanas tradīcijas kārtību. Miķeļdienas tirdziņš notiek skolas telpās. Skolēnu un vecāku aktivitāte ir pietiekoša. Ir gan tirgot gribētāji un pirkt gribētāji. Skolēni sacepusi dažādus gardumus, pagatavojusi sukādes. Pārdod arī izaudzēto ražu tomātus, rudens avenes, ābolus. Vēl cits pagatavojis rokdarbu.
Pēc tirgus aktivitātēm notika rudens pārgājiens ar uzdevumiem. Pārgājienā piedalījās arī vecāki. Kopā piedalījās deviņas komandas, katrai dots koka nosaukums, kas pārgājiena laikā jāatrod un jāapraksta, veidojot koka pasi. Komandai  bija jāatmin rēbuss, jāpieveic šķēršļu josla, jāatšifrē ziņojums un jāveic maršruts pēc kartes. Daudz pozitīvu emociju izraisīja „Meža veča” tēla veidošana no dēlīšiem un dabas materiāliem. 
Pēc spraigā darba visi pulcējās pie kopīga ugunskura skolas parkā. Kopīgi sildījāmies, cepām desiņas, draiskojāmies un pārrunājām piedzīvoto mežā, pļavā un trasītē.
Daudz labu vārdu no vecāku puses un gandarījums par izdevušos dienu. Skolēniem mājasdarbs  - pārgājiena izvērtējums rakstos, zīmējumos vai kolāžā. Pirmā projekta nedēļas diena aizvadīta veiksmīgi. Otrā būs Mārtiņos.

Lasīt visu ziņu galerija (22)

Paldies par līdzdalību atbalsta programmā "Savai skolai"

29.09.2016

img_20160817_091529.jpg

Paldies ikvienam, kurš ar savu līdzdalību atbalsta programmā "Savai skolai" palīdzēja mums saņemt mūzikas centru, printeri un inventāru sportam. Pateicamies par katru krāto uzlīmi, kas mūs veda tuvāk izvēlētajam mērķim! Kopā esam spēks!

Cieņā - Kristīne Elksnīte

Lasīt visu ziņu

Skolu Olimpiskā diena!

23.09.2016

sports.jpg            23.septembrī  32 mūsu skolas skolēni piedalījās Skolu  Olimpiskā dienā, kas notika K.Mīlenbaha vidusskolas stadionā. Zantes skolu pārstāvēja 2.-3.klases komanda, 4.-5.kl. komanda un 6.-7.klases komanda. Šī mācību gada moto “Padod bumbu!”. Pēc kopīgas vingrošanas dalībnieki devās sporta arēnā, lai mērotos spēkiem dažādās disciplīnās. Kopvērtējumā stafetēs 1.-4.kl. grupā izcīnījām 3.vietu! 
           Olimpiskās dienas  ietvaros notika novada rudens kross. Ieguvām vairākas godalgotas vietas savās vecuma grupās:
                      Raivis Bīlavs – 1.vietu
                      Maija Anna Rone – 1.vietu
                      Kristaps Rorbahs – 1.vietu
                      Māris Uldis Doniņš – 2.vietu
                     Jānis Krūmiņš -  2.vietu
                      Madara Krūmiņa – 3.vietu
                      Alise Šulca – 3.vietu
                      Annija Savva – 4.vietu
                      Marta Vanderzelle – 4.vietu.
Paldies arī pārējiem sportistiem!

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Latvijas Ekoskolu apbalvošana

19.09.2016

20160919_124834.jpg

 

19.septembrī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās notika ikgadējā Ekoskolu apbalvojumu piešķiršana . Kandavas novada Zantes pamatskola prestižo starptautisko Zaļo karogu    saņem jau 9.gadu pēc kārtas.  Uz Zaļā karoga saņemšanas ceremoniju devās aktīvās  ekopadomes dalībnieces  – E.Oliņa 5.kl. un B.Dišlere 6.kl..
 
Apbalvošanas pasākums noslēdzās ar Ekoskolu pārstāvju kopīgo gājienu, kas šogad  veltīts tieši kampaņas “Solis pasaulē” atklāšanai. Gājienā savstarpējas sadarbības nepieciešamība tika simboliski parādīta, savijot katras skolas atvestu pavedienu lielā zināšanu, rīcību un apņemšanās kamolā, kuram radošā akcijā tika aicināti savu apņemšanos pievienot arī vairāku valsts institūciju – VARAM, IZM un ĀM – pārstāvji.  

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš Latvijā darbojas jau četrpadsmit gadus. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas vairāk kā 200 izglītības iestādes (no pirmsskolām līdz pat augstskolām), bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas vairāk nekā 49 000 skolas. Šīs balvas skolām tiek piešķirtas uz vienu mācību gadu un ikreiz jānopelna no jauna. Lēmumu par skolu apbalvošanu pieņem Ekoskolu programmas Nacionālā žūrija, kuras sastāvā ir VARAM, IZM un citu valsts institūciju, kā arī sabiedrisko vides aizsardzības un izglītības organizāciju pārstāvji. 

Lasīt visu ziņu

Nometne Apšuciemā

12.08.2016 - 21.08.2016


dscf7006.jpgNo š.g.12.augusta līdz 21.augustam notika Zantes un Kandavas novada bērnu vasaras nometne Apšuciemā.Nometnē piedalījās 19 mūsu skolas dažāda vecuma bērni. Par aktivitātēm,jautrību un drošību rūpējās 12 darbinieki-audzinātājas,brīvprātīgās meitenes un medicīnas darbiniece.

Jau pirmā diena iesākās ar ekskursiju uz Valguma baskāju taku.Tā bērniem sagādāja patiesu prieku.

Nometnes laikā bērniem bija iespēja apgūt dažādus rokdarbus- kvīlingu, rotu gatavošanu no māla un filca, lavandas maisiņu šūšanu, akmentiņu apgleznošanu, smilšu figūru veidošanu,galda spēļu gatavošanu u.c.

Saulainā laikā notika dažādas sportiskas aktivitātes pie jūras un pagalmā.Lai arī laiks mūs nelutināja dabūjām arī papeldēt jūrā, devāmies garākā pārgājienā līdz Plieņciema baltajai kāpai ,veidojām smilšu figūras jūras krastā.Sportiskās aktivitātes neapsīka pat lietainajās dienās,jo sportot varēja telpās.

Pasaku pēcpusdienā tika izlozētas un pa grupām izspēlētas dažādas pasakas, kur katram nometnes dalībniekam bija sava loma. Prieks bija par to, ka nebija vienaldzīgo un neviens nestāvēja malā.

Bērni apguva arī orientēšanās prasnes,jo bija jāatrod kontrolpunkti nometnes apkārtnē. Pēdējā punktā katru grupu sagaidīja pārsteiguma balvas.

Lielākie bērni paši pēc savas iniciatīvas bia izdomājuši un sagatavojuši pārbaudījumus audzinātājiem un darbiniekiem. Šī pēcpusdiena izraisīja lielu jautrību.

Noslēgumā pēdējā vakarā notika „Talantu šovs”,kur katrs varēja dažādi izpausties. Bērni dziedāja,dejoja, vingroja,skaitīja dzejoļus, rādīja dažādus trikus un eksperimentus.Koncerts noslēdzās ar disko balli.

Nometnē bērni varēja savstarpēji iepazīties, sadraudzēties, jautri pavadīt laiku un nodibināt jaunus kontaktus.

Pēdējās stundas pirms došanās mājās gan bija tādas skumjākas, neiztika pat bez asarām, jo negribējās šķirties no jaunajiem draugiem.

Vēlamies pateikt paldies ēdnīcas pavārēm par gardajām maltītēm!

Paldies Latvijas Bērnu Fondam par nometnes sponsorēšanu!

Paldies Kandavas novada domei par autobusu!

Paldies visiem sponsoriem,organizatoriem,audzinātājiem, feldšerītei par lielisko atpūtu Apšuciemā pie jūras!

Ļoti vēlamies , lai šādas nometnes būtu arī turpmāk, jo tajās bērni atraisās,jūtas priecīgi, laimīgi, apgūst jaunas prasmes būt kolektīvā ārpus mājām un pašiem rūpēties par sevi.

Nometnes dalībnieku vārdā audzinātāja Anita Krūtaine

Lasīt visu ziņu galerija (7)
<>


Jaunākās galerijas