Lapas karte

Pasākumi

Erudītkonkurss 2019

18.04.2019

36fefc47_d394_4dd4_90a1_2b070eb5f403.jpg18. aprīlī, tieši pirms Lieldienām, skolā notika Erudītu konkurss. Vecāku pārstāvis Jānis Kālis sarūpēja viserudītākos jautājumus 1.-4. klašu skolēniem un 5.-9. klašu skolēniem. Komandās bija izraudzīti skolēni pēc vidējiem augstākajiem sekmju rādītājiem pēc e-klases statistikas. Komandās 4 un 5 cilvēki.

Lasīt visu ziņu galerija (30)

Karjeras projekts «Ceļš no lauksaimniecības produkta ražošanas līdz rūpnieciskai apstrādei» un «Ražots Latvijā»

10.04.2019

bez_nosaukuma.jpgskolas_soma_lv100_krasains.jpg10. aprīlī 4.-6.klašu skolēni devās mācību ekskursijā uz pārtikas ražotni «Karameļu darbnīca» Jelgavā un ražotni «Pupuchi». Iepazinās ar darbu un ražošanas procesā iesaistītām profesijām. Skolēni vispirms vēroja un uzzināja par tehnologa darba vidi un darba specifiku, kā arī vēroja karameļu meistaru darbu. Klausījās no kā un pēc kādiem principiem tiek gatavoti saldie našķi. Pēc tam meistara uzraudzībā skolēni izvēlējās gatavot savu karameli un ievērojot visus iepriekš stāstītos principus, darba drošību, izveidoja savu karameļu figūru, kuru bija iespējams ņemt līdzi uz mājām. Vēlāk skolēni devās uz Jaunsvirlaukas pagasta ražotni «Pupuchi». Tā ir ražotne, kur parastās lauku pupas pārvēršas par garšīgiem čipšviedīgiem našķiem. Skolēni tika sadalīti četrās darba grupās. Katrai darba grupai bija jāveic visi uzdevumi no idejas rašanās, pupu pārstrādes (mērcēšanas, lobīšanas, svēršanas, apstrādes utt.) līdz gatavās produkcijas pakošanai un pārdošanai. Līdz ar to skolēni pārrunāja, kā rodas biznesa idejas, kā jāstrādā, par ko jādomā uzņēmējam, lai būtu veiksmīgs bizness.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

EKSPERIMENTI

04.04.2019

20190410_131212.jpgSākumskolas skolēni kopā ar skolotāju Zaigu veic dažādus interesantus eksperimentus .

· Pētām sniegpulkstenīšu krāsu pārvērtības. Ziediņus ievietojam glāzītēs, kuras izšķīdinātas dažādas krāsas. Kopā vērojām ,ka ziediņi iekrāsojas zilā, rozā un oranžā krāsā.

· Papīra ziedu plaukšanu ūdenī.

· No miltiem un ūdens gatavojam plastilīnu. No kura pēc tam katrs izveidoja sev tīkamu mantiņu.

· No baloniem un kartupeļu cietes sev izgatavoja pretstresa bumbiņas, kas īpaši patika 1.klases skolēniem.

· Zīmējām sālī, miltos un mannas putraimos.

· Matu putās iepilinājām dažādu krāsu pilienus un tos samaisījām, vērojām, ka izveidojas krāsaini putu mākoņi. Zēni priecājās par spīdīgu, pelēku krāsu, kas izveidojās viņu trauciņos.

Vēl padomā ir krekliņu apgleznošana, ko veiksim tuvākajā laikā !

Eko skolotāja - Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Koku daudzveidīgā dzīve

19.03.2019

ccc29bc3_84d5_4c73_a534_e320e467fcb6.jpgPateicoties projektam „Skolas soma” Kandavas novada Zantes pamatskolas skolēniem 19.03 notika izzinošs pasākums Zantes kultūras namā par koku daudzveidīgo pielietojumu sadzīvē.

Kandavas novada Zantes skola ir EKO skola, tāpēc pie sevis uz skolu tika aicināti Garkalnes „Namdaru darbnīcas” meistari. Pasākumā meistari interesanti un atraktīvi iesaistīja skolēnus dažādos praktiskos, domāšanas, uzmanības uzdevumos. Skolēni tika sadalīti vairākās grupās. Vienā grupā skolēni interaktīvā sarunā uzzināja un iepazinās ar dažādu koksnes smaržu, vielu-terpentīnu ,ko ražo no koksnes, apskatīja neparastus un dizainiski skaistus kokamatniecības izstrādājumus. Praktiski kopā ar meistariem skolēniem bija izdevība izmēģināt dažādus kokamatniecības instrumentus, izveidojot katram savu piemiņas „dekora skaidu”, kopīgi izcirst puķu kasti. Vēl bija iespēja uzcelt guļbaļķu namiņu divas kārtas, makšķerēt koka zivis, sacensties līdzsvara noturēšanā uz baļķa spēka divcīņā ar skaidu maisiem. Kultūras nama pagalmā notika aktīva atpūta staigāšanā ar koka kājām, trijatā slēpot uz vienām koka slēpēm, braukt ar „ričiņu” u.c

Atgriezeniskā saitē bija iespēja saņemt īpaši izstrādātas darba lapas ar izziņu veicinošiem uzdevumiem.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Meteņi jauktajā grupā

28.02.2019 kur : Zantes pamatskola

img_20190225_102501.jpg

Nāc, nākdamis Metenīti,

Daudz uz tevis gaidītāju.

Gaid arāji, ecētāji,

Gaid miezīšu sējējiņi.

28. februārī jauktās grupas bērni svinēja Meteņus. Meteņi ir seni latviešu pavasara gaidīšanas svētki laikā, kad īsās ziemas dienas sāk stiepties garākas un kad laiks sāk griezties uz pavasara pusi. Meteņos nāk ķekatas, apstaigā un aplec sētu, namu, saimniecību, lai biedētu ļaunumu un vairotu augšanas spēku. 

Mēs arī uzvilkām maskas, apstaigājām un aplecām bērnudārza katru stūri. Gājām rotaļās - atpakaļrāpe, mugurlēce un šekumskreja. Kā arī mielojāmies ar pīrāgiem.

                                                         Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Radošā darbnīca – Putnu barotavas!

15.02.2019

20190213_105824.jpgFebruāra mēnesī ir pienācis īstais laiks palīdzēt putniņiem ar barības sagādi. Tāpēc nolēmām likt lieta radošu izdomu un pieejamos resursus, lai izgatavotu  īpašas putnu barotavas.

 Lai to izdarītu, vispirms sameklējam lielus egļu čiekurus, tos žāvējām, lai atveras  un ir vieglāk piepildīt ar gardumu putniņiem. Gardumu gatavojām no cūku taukiem, ar kuriem apsmērējām čiekurus. Pēc tam tos, apviļājām graudiņos un auzu pārslās. Gardums gatavs!

Nu tik jāpakarina koku zaros!

 EKO skolotaja - Zaiga

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Dullais dsmitnieks

14.02.2019 kur : Zantes pamatskola

1845d82d_c4ad_4f6f_838e_8cf9d4c6fe74.jpg14.02 Zantes pamatskolā notika atraktīvs pasākums 2.-9.klases skolēniem „Dullais desmitnieks”. Skolēni sacentās dažādos veiklības pārbaudījumos. No katras klases piedalījās četri skolēni. Dalībniekiem bija gan jāpārnes tenisa bumbiņas ar kokteiļa salmiņa palīdzību, gan jāizpūš zivs caur vārtiņiem, gan jāzvejo āboli no ūdens bļodas tikai ar mutes palīdzību u.c. Dažus pārbaudījumus savulaik rādīja TV šovā ar tādu pašu nosaukumu. Tā kā pasākums notika pirmo reizi, tas, protams, izraisīja sajūsmu. Sekoja ieteikums to atkārtot arī nākošajā gadā.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Tikšanās ar Brocēnu novada Remtes pamatskolas un Kandavas novada Zemītes pamatskolas EKO padomi.

13.02.2019

296061_1.jpg13.februārī kultūras namā notika Zantes pamatskolas EKO popielas pasākums. Pasakumā piedalīties uzaicinājām Remtes un Zemītes pamatskolu EKO padomes pārstāvjus.

Lasīt visu ziņu

Šķirojam atkritumus

08.02.2019

img_20190211_101957.jpgŠodien jauktās grupas bērni iepazinās ar atkritumu šķirošanu. Sākumā bērni apskatīja 3 krāsu konteinerus. Noskaidroja, ka zaļajā konteinerā jāliek stikla atkritumi, dzeltenajā-plastmasas atkritumi, bet zilajā-papīra atkritumi. 

Katram bērnam bija arī uzdots mājas darbs, atnest no mājām 1 stikla, 1 plastmasas un 1 papīra atkritumu. Šos atnestos atkritumus sašķirojām grupā. Visvairāk mums iznāca plastmasas atkritumu. Lai samazinātu to apjomu, plastmasas pudeles saplacinājām un sarullējām. 

Sašķirotos atkritumus nesām uz Zantes šķirošanas konteineriem. Bērni pamanīja, ka nav zilā konteinera. Tādā gadījumā, ja nav zilā konteinera, arī papīru un kartonu var likt dzeltenajā konteinerā. Tā mēs arī izdarījām.

Noslēgumā devāmies arī uz bērnudārza  konteineriem, kur auklīte Mārīte izmeta mūsu grupiņas ikdienas atkritumus.

                                                                                                      Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Sveču diena

04.02.2019

img_20190206_091013.jpgSveču diena ir viena no Māras dienām. Tautā šo dienu vēl sauc dažādi: Svecaine, Grabenīca, Vēja diena, Govju diena. Sveču diena ir ziemas vidus. Šajā dienā daudz jātērē un jāēd, jālej sveces.

Tā kā 2. februāra diena bija apmākusies un miglaina, tad pēc ticējumiem var secināt, ka šis gads būs zemniekiem bagāts gads – būs labas ražas. Ir sagaidāms arī jauks pavasaris, taču vasara solās būt lietaina!

Šo un arī citus interesantus faktus 5. klases skolēni uzzināja savā klases stundā. Skolēni klasē izveidoja jauku sveču izstādi.

Skolotāja Anita G

Lasīt visu ziņu

Sveču diena

04.02.2019

3bdc14cf_81f9_434e_a241_0ae97a8f6d34_1.jpg4. februāris Sveču diena bērnu dārzā. Sveču izstāde, pārrunāt sveču dažādību- krāsas, forma, smarža. Noskatīties filmu, kā lej sveces. Eksperiments ar sveci. Gatavot apsveikumu:

Katrai svecītei ir liesmiņa,

Tā ir svecītes sirsniņa! 

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Sniegavīru celšana

25.01.2019

img_20190206_095925.jpg

Jauktās grupas bērni ar lielu prieku devās celt sniegavīrus. Norunājām, ka celsim 3 sniegavīrus-lielu, vidēju un mazu. Paralēli arī matemātikas nodarbībās mācījāmies šos jēdzienus. Vislabāk bumbas savelt izdevās mūsu grupas meitenēm. Zēniem pietrūka pacietības. Viņi gribēja taisīt tikai pikas.

Pirmais mums tapa lielais sniegavīrs, tad vidējais un pats pēdējais mazais. Arī deguni bija atbilstoši izmēriem. Lielais sniegavīrs tika pie garākā burkāna, vidējais pie vidējā, bet mazākais pie mazākā. Acīs likām kastaņus. Pašiem mums vislabāk patika pats mazākais sniegavīrs. 

Noslēgumā visi kopīgi izpikojāmies.

                                                                             Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Haleva fonds sagādā davanas pašiem mazākajiem

22.01.2019

20190122_124650.jpg22. janvārī-svētku mēneša izskaņā, Zantes krīzes centra pagalmā sākumskolas skolēni un bernudārza 5.-6.gadīgie bērni saņēma saldumu paciņas un mīļmantiņas, ko bija laipni sarūpējuši dāsnie draugi no Haleva fonda

Lasīt visu ziņu galerija (4)
<>


Jaunākās galerijas