Lapas karte

Pasākumi

Fotoizstādes "Dārza brīnumi 2018" apmeklējums Zantes KN

05.10.2018

img_20181106_110450.jpg


5. oktobrī jauktās vecuma grupas bērni devās uz Zantes kultūras namu aplūkot izstādi "Dārza brīnumi 2018". Visvairāk bērnu uzmanību piesaistīja Jurkovu ģimenes izaudzētie arbūzi un ķirbji, Neicinieku ģimenes kabacis ar visu Pēterīti, skolotājas Daigas plūmes un Lāču ģimenes trīsžuburu burkāns. Katru gadu ir interesanti vērot zantenieku izaudzētos rekorddārzeņus un dārza brīnumus. Šī ideja ir jauka un noteikti jāturpina.                                                                                                                                                                                                                                                                             Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Miķeļdienas degustācija jauktajā grupā

28.09.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20170928_093915.jpgLieldieniņa liela diena,

Tā atnāca tukšu roku;

Miķelītis mazs vīriņš,

Tas atnāca pilnu roku.


Miķeļdienu jaukta vecuma bērnu grupiņā sagaidījām ar interesantu dārzeņu  un to veidojumu izstādi un degustāciju. Paldies par kastaņiem rozā apvalkā, skaistām krāsainām kļavas lapām, dažādu krāsu patisoniem, interesantu kabaci, kartupeļiem un burkāniem. Tāpat izstādei pievienojās peļu ģimene, tārpiņš, zīļuks, kuģis, mašīna un lidmašīna no dažādiem dārzeņiem.

Paldies par veselīgajiem kārumiem - avenēm, āboliem, bumbieriem, kukurūzu, arbūzu, ābolu sulu, kā arī tomātu un gurķu maizītēm, ābolu plātsmaizēm.

Lai pēc degustācijas varētu paēst pusdienas, devāmies pastaigā uz skolu. Pie skolas centāmies apķert lielo ozolu. Un mums tas izdevās.

                                                                                                                                                           Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Olimpiskā diena Kandavas novada Zantes pamatskolā 21.09.2018

21.09.2018 kur : Zantes pamatskola

img_4826_800x600.jpgŠogad Olimpiskajā dienā visi 1.-9.kl skolēni devās vingrot uz kultūras namu. Visus iesildīja, pareizi un aktīvi vingrot palīdzēja 8.klases skolnieces Beāte un Keita. Skolas zēni veltīja savu spēku Latvijai, proti, 100 reižu saliecot un iztaisnojot rokas balstā guļus. Pasākumā piedalījās divkārtējā Olimpiskā čempione, trīskārtējā Pasaules čempione ,desmitkārtēja Eiropas čempione Uļjana Semjonova. Skolēni jau iepriekš bija sagatavojuši jautājumus, kurus uzdeva viešņai. Cienījamā sportiste pastāstīja bērniem par savu bērnību, treniņiem, parādīja zelta medaļas, ieinteresēti un sirsnīgi atbildēja uz jautājumiem sniedzot autogrāfus.

Lasīt visu ziņu galerija (19)

Tēvu diena Zantē

14.09.2018 kur : Zantes pamatskola

20180914_175607.jpg14.septembrī  Zantē  tika atzīmēta Tēva diena. Par pasākuma norisi rūpējās Zantes pamatskolas kolektīvs, Zantes kultūras nama un Zantes ģimenes krīzes centra darbinieki.

Lasīt visu ziņu galerija (24)

Zantes pamatskolai 11 Zaļais karogs!

14.09.2018

ekoskola.jpgIkgadējais Ekoskolu apbalvošanas pasākums notika 14. septembrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

EKOskolu programma ir plašākā izglītības iestāžu sadarbības programma pasaulē, kurā piedalās vairāk nekā 51 000 skolu. Tās vieno kopīgs mērķis – iesaistīt skolēnus aizraujošā, uz rīcību orientētā un sociāli atbildīgā vides izglītības procesā, kas veicina ilgtspējīgu attīstību. Starptautiskā Zaļā karoga balva ir kvalitātes zīme, ar ko lepoties – to saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā.

Lasīt visu ziņu

Brašais ugunsdzēsējs 2018

07.09.2018

27brasais_ugunsdzesejs27.jpg2018. gada 7. septembrī Jelgavā Lielupes labajā krastā jau 16. reizi notika Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigādes, Latvijas ugunsdzēsības sporta federācijas un Jelgavas pilsētas pašvaldības rīkotās sacensības “Brašais ugunsdzēsējs”, kurās tika noskaidrotas veiklākās komandas ugunsdzēsības sporta disciplīnā.

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Adaptācijas diena 2018

04.09.2018 kur : Zantes pamatskola

1.jpg4.septembris skolā bija Adaptācijas diena. Skolēni mācījās sadarboties, uzticēties, kopīgi pieņemt lēmumus dažādās fiziskās aktivitātēs.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Zinību diena Zantē 2018

03.09.2018 kur : Zantes pamatskola

20180903_121334.jpg2018. gada 3. septembrī, Zantes kultūras namā uz Zinību dienas pasākumu kopā  ar Vinniju Pūku un Sivēnu pulcējās  visa skolas saime,  Kandavas novada vadība, Zantes pagasta pārvaldes vadītājs, viesi un skolēnu vaecāki.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Zaļās jostas vides Vides svētki “Tīrai Latvijai”

25.05.2018

img_20180525_wa0034.jpg6.klase 25.maijā devās uz Tērveti. Jau ziemā piedalījāmies “Zaļās jostas” konkursā un tagad devāmies uz noslēguma pasākuma Tērvetes dabas parkā. Pasākums bija ļoti apmeklēts. Visas dienas garumā varēja piedalīties  70 dažādās darbnīcās. Tās  bija saistītas ar mežu -  tā kopšanu,saaudzēšanu, izstrādi, atjaunošanu, dzīvniekiem utt., kā arī atkritumu šķirošanu, fiziskas aktivitātes. Varēja aplūkot jaunāko meža tehniku. Pēc tam izstaigājām Tērvetes dabas parku. Ieguvām arī vērtīgas balvas – atlaižu kuponus uz Līgatnes dabas takām, Rīgas Nacionālo Zooloģisko dārzu, Pūres šokolādes muzeju un maizes ceptuvi “Lāči”.Tā kā nākošo mācību gadu sāksim ar ekskursijām! Pasākuma laikā bija koncerts, kurā uzstājās Agnese Rakovska.

Līdzi 6.klases skolēni bija paņēmuši 3.klases skolnieces Dārtu un Anniju, 4.klases skolnieci Ievu.

                                                                                                                                             Skolotāja Laila

Lasīt visu ziņu galerija (36)

„Esi aktīvs- bez atkarībām! 2018”

22.05.2018

img_20180522_143924.jpgKandavas novada Zantes pamatskolas 7.un 8.klases skolēni 22.maijā piedalījās projekta- konkursa „Esi aktīvs- bez atkarībām! 2018” noslēguma pasākumā.

Projektu-konkursu organizēja Kandavas novada Izglītības pārvalde sadarbībā ar Kandavas novada Sociālo dienestu, Kandavas novada Bāriņtiesu, Kandavas novada Pašvaldības policiju.

Tas ilga no 15.februāra līdz 15.maijam. Šī projekta- konkursa mērķis bija saliedēt klases kolektīvu, kuri vienojušies nesmēķēt un nelietot alkoholu trīs mēnešus. Skolēniem katru mēnesi bija jāsagatavo atskaite un jāveic organizatoru uzdevums- doties vismaz 10km garā pārgājienā. Līdz konkursa noslēgumam izturēja tikai trīs apņēmīgākās klases: Cēres pamatskolas 8.klase un Zantes pamatskolas 7.un 8.klase.

Noslēguma pasākums tika organizēts Kandavā, vasaras kafejnīcā „Nāriņa”. Oficiālajā daļā katra klase prezentēja savu pārgājienu, pēc tās organizatori bija sarūpējuši burvīgu mielastu, gardas un izklaidējošas balvas un jautras izklaides.

Lūk, kā mums gāja. Liels paldies visiem!

                                                                                                      

                                                                                                                                                Sk. Jolanta.

Lasīt visu ziņu galerija (33)

Botāniskā dārza apmeklējums

18.05.2018

img_20180518_wa0014.jpg    Zantes ekoskolas skolēni ar lielu ieinteresētību un aizrautību 18. maijā devās uz  Latvijas Universitātes Botānisko dārzu,kur  atzīmēja Starptautisko Augu aizsardzības dienu. Skolēni interaktīvā veidā varēja izzināt dabas daudzveidību. Pasākums ir veltīts tam, lai cilvēki visā pasaulē  aizdomājas  par dabas līdzsvaru, bioloģisko daudzveidību un tās nozīmi dzīvē.

     Augu aizsardzības dienā bija iespēja darboties pašiem, ielūkoties augu iekšienē, uzzināt, cik tie ir dažādi, kādēļ tie ir jāsaudzē un cik tie ir noderīgi. Botāniskajā dārzā darbojās vairākas  brīvdabas "laboratorijas": šūnu, augu uzbūves, botānikas, putnu, ķīmijas, augsnes, ūdeņu, kukaiņu, meža un citas. Tajās interesenti kopā ar zinātniekiem un studentiem varēja pētīt dabu, iepazīt dažādas dabas zinātnes un jauki pavadīt laiku. Bija iespēja apskatīt Botānisko dārzu tematiskās ekskursijās, tropu ,kaktusu un tauriņu mājā . Pasākums ir veltīts 18. maijā atzīmētajai Augu aizsardzības dienai, kad cilvēki visā pasaulē tiek aicināti aizdomāties par dabas līdzsvaru, bioloģisko daudzveidību un tās nozīmi cilvēku dzīvē.

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Klašu audzinātāju metodiskās komisijas pieredzes apmaiņa

16.05.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180518_wa0000_0.jpg


16.maijā  pie mums viesojās kaimiņu skolas, Vānes, skolotāji. Kopīgi ar Zantes skolotājiem tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar klases darbu. Dalījāmies pieredzē, kā katrā skolā tiek veikta dokumentācija, organizēti pasākumi. Vānes skolotājas apskatīja mūsu skolu, tās apkārtni.  Ciemiņiem pie mums ļoti patika!

                                      Klašu audzinātāju MK L. Šaicane

Lasīt visu ziņu

5.klases brauciens uz Paintbolu

16.05.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180516_wa0009.jpg16.05.2018 5. klase devās braucienā uz Paintbolu tepat nāburgos Brocēnu novadā Paintbola parkā „Dāres”.  Sagaidīja brīnumjauka meitene Ilze ar tēti Arvīdu, kas 5. klasei izklāstīja paintbola vēsturi un noteikumus un spēle varēja sākties.

5. klase tērpās pilnā bruņu aprīkojumā, saņēmuši ieročus, sākumā izmēģināja tos uz mērķiem. Lai komandas tiktu godīgi sadalītas, skolotājs veica izlozi, kur komandu kapteiņi vilka papīru ar komandas dalībnieka vārdu. Tavu traku šaušanu!!! Cīņa noritēja ne pa jokam, lodes lidoja kā ugunīgas lapsenes, izsitot no ierindas dalībnieku pēc dalībnieka, jo laukums, kur notika spēle nebūt nebija no mazajiem, piedevām ar visādiem šķēršļiem, torņiem kā jau kara laukā piedienas. Saule arī darīja savu, bruņu vestes, ķiveres un aprīkojums nebūt nebija no vienkāršajiem, bet rezultātā sajūsma nebija valdāma, jo tika spēlēts otro un trešo reizi!

Pēc spēles dalībniekus jau gaidīja uz grila čurkstošas desas un smalkmaizes, kas rosināja brangu apetīti ikvienam. Pēc maltītes varēja arī kārtīgi izšūpoties un uzraut vienu dūšīgu volejbola spēli. Pēc tādas atpūtas 5. klasnieki devās uz Remti, kur Ralfs teicās tiem rādīt parku ar dabas jaukumiem. Bet vai nu pa ceļam spēsi paiet garām arī veikalam!? Auksts saldējums vilināt vilināja bērnus atveldzēt saulē sakarsušo dvēseli. Bet tavu bēdu... Saldējums iepakots tādā trauciņā, ka ar mēli neizķeksēsi nu nekādīgi, karotes arī pa rokai nav... Skolotājs teic:” Ko nu bolās kā smalkā restorānā, nav karotes, rekur visai lētas zobu birstes, ar kātu ķeksē tik to saldējumu laukā un liec uz kārā zoba, pēc tam mājās liec virsū zobu smēru „Colgate ring of confidence” un pucē zobus briljantbaltus. Tā arī darīja, zobu birste izrādījās varen labs rīks gan saldējumam, gan mājās noderēs zobu pucēšanai. Bērni pat veica eksperimentu vai Remtes zivis ēd saldējumu. Un izrādījās, ka ēd ar! Dod tik vēl!

Brauciens bij varen jauks, tomēr pulkstenis jau ar rādīja, ka jāsēžas busiņā un jāpucē vien mājās, kur nu vecāki jau prāšņās saviem lolojumiem kā nu gājis, ko redzējis un piedzīvojis.

Iesaku arī vecākiem braukt līdzi un piedalīties, būs interesanti!

 

                                                                                                                                                        Sk. Dainis

Lasīt visu ziņu galerija (20)
<>


Jaunākās galerijas