Lapas karte

Pasākumi

Kandavas novada vispārizglītojošo skolu koru un ansambļu muzikālo kolektīvu festivāls

28.03.2018

img_20180328_wa0000.jpg28.03.2018. Zantenieki piedalījās dziesmu festivālā, kas norisinājās Kandavas Mūzikas un mākslas skolā. Mūsu dalībnieki: Ozola Kristiāna Sendija, Šteins Artūrs, Savva Annija, Alkšbirze Sabīne Kristela, Petrovs Kristiāns, Puškins Rodrigo, Židonis Mareks, Ābele Sofija Līga, Dišlere Anete Linda, Krūmiņa Madara, Liepiņa Kristīne, Vanderzelle Marta, Dišlere Beāte, Stola Sendija Keita. Jaunieši par pārsteigumu žūrijai ieradās ne tikai smalkās drānās, bet pat speciāli piemeklētos kostīmos, kas bija saskaņoti ar dziesmu tekstu un raksturu! Uztraukums jau arī nebija mazs, jo milzīgā zāle bija pilna ar klausītājiem un mūsu dziedātājus vēroja arī žūrijas komisija. Festivāla nobeigumā, kad žūrija dalīja pateicības rakstus un konfekšu tūtes, tika nolemts: Dziesmai nav ko skanēt tikai pavasarī, bet tādam festivālam būs skanēt arī pirms Ziemassvētkiem, tātad divreiz gadā!

Zanteniekiem būs iespēja dzirdēt bērnu dziesmas jau pavisam drīz! 1.aprīlī Zantes kultūras namā būs iespēja dzirdēt kā pieci kaķi ar astēm priedes gāž, gan par drosmīgo lieldienu zaķi, kurš ķers ķepās olu grozu un dosies pie bērniem, skanēs pavasara meža dziesma un citas mūsu pašu bērnu dziedātas un dejotas! Dosimies klausīties!

                                                                                                                                           Skolotājs Dainis

Lasīt visu ziņu

Stafete “Drošie un veiklie”

27.03.2018

img_20180327_wa0010.jpg27. martā skolēni no 2.,3.,4.klases devās Kandavu , lai piedalītos novada stafetēs. Sacensības notika Kandavas sporta hallē. Komandā bija K.Ozola (2.kl.), A. Šteins (2.kl.), D.Cinkusa (3.kl.), A.Savva (3.kl.), L.Gruntiņa (3.kl.), K.Cinkuss (3.kl.), R.Bīlavs (3.kl.), R.Stols (3.kl.), I.Krūmiņa (4.kl.), S.Alkšbirze (4.kl.), K.Bīlavs (4.kl.), K. Doniņš (4.kl.).  Komandai bija jāveic 6 dažādas stafetes. Bija stafetes, kurās veicās labi, bija, kurās ne tik labi. Kopvērtējumā  komanda ieguva  4.vietu!

                                                                       Sporta skolotāja Laila

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltītais atceres brīdis

25.03.2018

20180325_120153.jpgKlaudz sliedes tālumā,

Un dunoņa nāk tuvāk.

Vēl kailo koku zarus plosa vējš.

Ir agrs pavasaris,

Māras dienas rīts,

Nav saules, apmācies un līst./ D.Gudriķe/

 

Ir pagājuši 69 gadi kopš 1949. gada 25. marta. Šīs dienas notikums mūsu tautas vēsturē ir kā viena vienīga melna svītra laika ritumā, kas cilvēkus ierāva baigā virpulī. 1949. gada 25. marts ir viena no sāpīgākajām dienām Latvijas 20. gs. vēsturē, kad notika padomju varas organizēta un īstenota latviešu tautas iznīcināšanas un sanaidošanas akcija. Šajā dienā bez tiesas un bez jebkādiem apsūdzības aktiem uz mūža nometināšanu Sibīrijā tika izsūtīti vairāk nekā 43 tūkstoši nevainīgu cilvēku.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

SARKANGALVĪTE un VILKS - leļļu izrāde bērniem

22.03.2018

img_20180322_wa0019.jpg22.03.2018 Kandavas kultūras namā mūsu 5. Klases skolēni, 2. Klases Evelīna un Kristiāna un no 7. Klases Bils devās skatīties izrādi.

 Sarkangalvīte nav parasta meitene. Viņa prot karatē, dzied un dodas pie vecmāmiņas ar kotletēm.  Mežā Sarkangalvītei ir daudz draugu, par kuriem viņa rūpējas un kurus aizstāv. Bet kāpēc ceļš pie vecmāmiņas izrādās tik noslēpumu pilns? Vai vilks patiesībā ir tik ļauns vai īsts romantiķis?

Bērni noskatījās izrādi, pēc izrādes vēl katrs saņēma našķi no "Baltais" – Tukuma piens un laimīgi brauca mājup!

Lasīt visu ziņu

Projekta "PuMPuRs" seminārs

15.03.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180315_100722.jpgKamēr  skolēni atpūšas pavasara brīvdienās, tikmēr skolotāji apgūst jaunas zināšanas. Šajā reizē par projektu "PuMPuRs".

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Seminārs „Romu pārstāvju labāka pieeja darba tirgum”

14.03.2018

img_20180314_wa0001.jpg2018.gada 14.marta Latvijas Universitātes bibliotēkas semināru zālē, Kalpaka bulvāris 4, Rīgā, tika īstenots projekta „Latvijas romu platforma II: dialogs, līdzdalība un savstarpēja mācīšanās” ietvaros (līgums nr.763963-NRP2-LV) ar Eiropas Savienības programmas „Tiesības, vienlīdzība un pilsonība 2014 – 2020” finansiālo atbalstu.

Kultūras Ministrija aicināja dažādu uzņēmumu pārstāvjus, romu pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus un potenciālos darba ņēmējus, sociālos partneus, kā arī valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvjus uz vērienīgu pasākumu.

Semināra mērķis bija veicināt sadarbību starp romu potenciālajiem darba ņēmējiem un darba devējiem, kā arī sociālajiem partneriem.

Pasākums tika plaši apmeklēts, proti: Daugavpils, Viļakas, Valmieras, Ventspils, Jelgavas, Rīgas, Limbažu, Dobeles, Sabiles un arī mūsu – Kandavas novada dalībnieki mija vārdus un rokasspiedienus pie rīta kafijas tases.

 

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Klašu audzinātāju kursi ‘’Tas, ko daru šodien, ir tas, ko saņemšu rīt!’’

13.03.2018

  img_20180315_wa0001.jpg Pavasara brīvlaikā, 13.martā, skolotāji pilnveidoja savas prasmes un zināšanas kursos. Kandavas internātvidusskolā apmeklēja klašu audzinātāju kursus ‘’Tas, ko daru šodien, ir tas, ko saņemšu rīt!’’

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Kandavas novada skolu audzināšanas stundu ideju tirdziņš

12.03.2018

12.martā Kandavas internātvidusskolā notika Kandavas novada skolotāju audzināšanas stundu/pasākumu ideju tirdziņš. Pasākuma mērķis – veicināt pedagogu radošo darbību un pieredzes apmaiņu starp izglītības iestāžu pedagogiem.

Šogad ideju tirdziņā piedalījās 7 pedagogu darbi un tika pārstāvētas 4 izglītības iestādes. Kandavas novada Zantes pamatskolas skolotāja Laila Šaicane dalījās pieredzē ar pasākumu “Lāčplēša dienas militārā stafete”. Šī pasākuma mērķis bija  iedzīvināt pilsoniskās audzināšanas būtību un procesu audzēkņos, Antra Grundmane stāstīja par vecāku dienu “Kad leduspuķes logā zied…”, kur vecākiem bija jākļūst par dzejniekiem, veidojot savstarpējo dialogu starp vecākiem un skolotājiem.

 Skolotāji klātienē diskutēja par aktuālo audzināšanā un skolēnu motivēšanā. 

Lasīt visu ziņu

Skolēni eksperimentē 2018

01.03.2018

img_20180302_wa0004.jpgŠogad,  kā jau katru gadu, Kandavas novada Zantes pamatskolas skolēni piedalījās eksperimentu konkursā “Skolēni eksperimentē”, kurš norisinājās Zemītes Tautas namā. Šī gada eksperimentu tēma bija “Zaļš tur, zaļš šur, zaļš it visur!”  Mūsu skolu konkursā pārstāvēja 8 eksperimentēt gribētāji :

  • Marta Vanderzelle ar savu palīgu Daini Graudiņu (6.kl) eksperiments „Krāsainā deja”
  • Kristers Oliņš (3.kl) „Elektriskais zīmuļu spicējamais”
  •  Anete Linda Dišlere (6.kl) ar eksperimentu  „Zaļā svece”
  •  Daina Krūmiņa (9.kl) ar eksperimentu „Pufīgās krāsas”
  • Valērija Demidova(8.kl) ar eksperimentu „Sēklu diedzēšana”
  • Beāte Dišlere(7.kl) ar eksperimentu „Kastaņa pulvera pirts skrubis”

Žūrija nolēma, ka visinteresantākais eksperiments bija Kristeram Oliņam, kurš jau 5.martā pārstāvēs mūsu skolu Rīgā.

 Skolēniem bija iespēja redzēt jauno ķīmiķu eksperimentus, kā arī pašiem izmēģināt dažādus eksperimentus. Liels bija pārsteigums, ka starp jaunajiem ķīmiķiem satikām mūsu skolas absolventu Krišu Labsvārdu.  

Lasīt visu ziņu galerija (17)

EKO skolu ziemas forums 2018

23.02.2018 - 24.02.2018

No 23.-24.februārim Babītes vidusskolā notika EKOskolu ziemas forums, kurā piedalījās 101 EKO skola no 54 Latvijas novadiem. Mūsu skolu forumā pārstāvēja Beāte Dišlere (7.klase) un Anete Dišlere (6.klase). Foruma laikā jauniešiem bija lieliska iespēja iepazīties vai satikt jau iepazītus draugus no citiem forumiem, kā arī piedalīties dažādās ar vidi saistītās aktivitātes un diskusijās – “Ilgtspējīga attīstība”, “Ekoskolu programmas aktualitātes”, “Ko iesākt ar atkritumiem?”, “Pārmaiņu radīšana.Piecu durvju metode”,”Pārtikas akritumu novēršana”, “Purvu noslēpumi”, “Pārtika un daba”, “Ekoskolu pieredzes apmaiņa”, “Ekonomika, labklājība un vide”, “Minimālisma pamatprincipi”, “Kreklu apdrukas darbnīca”, Invazīvo sugu atpazīšana”.

Kamēr Babītes EKO padomes jaunieši darbojās ar citu skolu jauniešiem, skolotāji tikmēr dalījās ar pieredzi par darbu savās EKOskolās, kā arī tika iepazīstināti ar jauninājumiem turpmākajās EKOskolu gaitās. Tāpat arī skolotāji varēja piedalīties vides izzinošajās nodarbības.

Forumā neiztikām arī bez jautrām aktivitātēm – skolēniem bija iespēja doties uz baseinu blakus esošajā Babītes sporta kompleksā. Par spīti aukstajam laikam, skolēni devās arī nakts trasītē, no kuras atgriezās nosaluši, bet ļoti priecīgi. Tikmēr skolotāji profosionālas horeogrāfes vadībā mācījās stepa soļus, kas bija diezgan sarežģīti. Vakars noslēdzās ar jautru improvizācijas teātra uzvedumu, pēc tam ar izglītojošu filmu un ballīti skolēniem.

No foruma atgriezāmies ar lielu zināšanu bagāžu par vidi, atkritumu šķirošanu un citiem EKOskolai svarīgiem procesiem.

                                                                                                        EKO padomes vārdā – sk. Ēriks 

Lasīt visu ziņu

Konference „Mazpulki Latvijas simtgadei”

17.02.2018

 img_20180220_wa0004.jpg    2018. gada 17. februārī  Rīgā, Latvijas Zemkopības ministrijā, norisinājās biedrības “Latvijas Mazpulki” konference “Mazpulki Latvijas simtagdei”. Konferencē kopumā piedalījās aptuveni 250 dalībnieki no visas Latvijas. 

Uz konferenci tika aicināti mazpulcēni ar vadītājiem un viesi, lai kopīgi runātu par uzņēmējdarbību, novada domju un mazpulku sadarbību. Šī konference bija noslēguma pasākums projektam “Jaunie novada saimnieki”, kura ietvaros notika 8 diskusijas 8 Latvijas novados lēmumu pieņēmējiem kopā ar mazpulcēniem, uzņēmējiem un ekspertiem.

   Arī Kandavas novadā 31. oktobrī notika šāda diskusija, kurā tikās Zantes un Kandavas mazpulcēni ar Kandavas domes pārstāvjiem.

  Madara Krūmiņa, kura ir 541. Zantes Mazpulka priekšniece, bija viena no 8 mazpulcēniem, kurai tika uzticēts no tribīnes pateikt galvenās atziņas par  projektu „Jaunie novada saimnieki”.

    Konferences laikā notika filmas par Mazpulkiem prezentācija. Šajā filmā ir stāstīts arī par 541.Zantes mazpulku. Filmu var paskatīties atverot šo adresi -   (https://www.youtube.com/watch?v=LYaT7NqRmDw&feature=youtu.be)

     Konferences ietvaros mazpulcēni devās pie uzņēmējiem Rīgā, lai dzirdētu šo uzņēmēju veiksmes stāstus, runātu par sava biznesa attīstīšanas procesu, iedvesmotu jauniešus uzdrīkstēties, kā arī parunātu par grūtībām ceļā uz savu uzņēmumu. Jaunieši kopā ar Latvijas Mazpulku brīvprātīgajiem viesojās tādos uzņēmumos kā Cafe „Spiikiizi”, konditoreja “arbOOz”, SIA “Latvijas Tekstils” un veikals “Lavandas bode”, Zaļā studija “Pienene”, „Ze Donats”, kafejnīca „Tims Mints”, zīmols „Mizo” somas, SIA„Sveču darbnīca” un „Taureņi”, kafeinīca/ veikals " Emīls Gustavs" šokolāde, SIA "Power Paintball Latvia" Andrejsalas Peintbola un Lāzertag Parks, veikals "One Wolf". 

    Konferencē tika runāts arī par šī gada priaritāro projektu „Kartupeļu audzēšana”, kura ietvaros mazpulcēni varēs pētīt 4 kartupeļu šķirnes.

 

                                                                                               541. Zantes mazpulka vadītāja Anita Gaile

 

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Bioloģiskā daudzveidība

16.02.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180307_wa0002.jpgSkolas eko tēma šajā mācību gadā ir--Bioloģiskā daudzveidība.Tāpēc tieši šai tēmai bija veltīta viena no projekta nedēļas dienām.Skolēni gatavoja prezentācijas, eksperimentus vai plakātu par šo tēmu.Liela daļa skolēnu izvēlējās izpētīt savu māju apkārtni, dārzu vai tuvējo mežu.Visi plakāti ar izpētes materiālu ir novietoti skolas vestibilā, skolasbiedru apskatei. Prezentācijas ir apskatījuši skolotāji, un ,labākās skolas TV ekrānā.
Kā jau zināms, mūsu skolas skolēni ir lieliski eksperimentētāji! Vērtējumam tika nodoti arī 18 eksperimenti. 8 skolēni savus eksperimentus parādīja Kandavas novada konkursā-Skolēni eksperimentē. Kristers Oliņš ar eksperimentu-elektriska zīmuļu asinātāja izgatavošāna, tika aicināts piedalīties Rīgas atklātajā kārtā, kur savus darbus demonstrēja skolēni no visas Latvijas.
°Paldies visiem par labi padarītu darbiņu!

Lasīt visu ziņu galerija (3)
<>


Jaunākās galerijas